Kodėl Arvydas Vaitkus per inauguraciją taip šykščiai šypsojosi?

Nuomonės

Pagaliau! Senoji Klaipėdos valdžia nušluota. Beveik. Beveik visi svarbiausi krėslai užsėsti kairiųjų sėdynėmis. Kai kurie bamba, kad tos sėdynės gal net proputiniškos. Opozijjon nugulė konservatoriai ir liberalai – beveik klasikinis vietinio parlamentarizmo pavyzdys.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Kodėl senoji valdžia nušluota tik beveik? Ogi buvęs meras Vytautas Grubliauskas, neva, socialdemokratas sklandžiai įsiliejo į valdančiąją daugumą. Kartu su buvusiu pavaduotoju liberalsocialdemokratu Arvydu Cesiuliu. Buvęs meras netgi tapo vieno komiteto pirmininku.

Puikus ėjimas! Taip naujoji valdžia prarado galimybę aštriai kritikuoti viską, kas lig šiol Klaipėdoje padaryta ne taip. Galima bambėti, bet bendražygius viešai kritikuoti… Kažkaip juk nepatogu… Kita vertus, turime garantus, kad Klaipėda ir toliau išliks džiazuojančiu miestu.

 V. Grubliauskas, kaip ir buvo prognozuota, puikiai prisidengė užpak… Atsiprašau, užnugarį.

Naujojo mero Arvydo Vaitkaus veide per priesaikos ceremoniją ir pirmąjį naujos kadencijos Tarybos posėdį šypsena pasirodė retai. Ir ta pati – labai šykšti. Jis pripažino, kad sunki yra ne mero regalijų, o atsakomybės našta. Puiku! Atsakomybės suvokimas yra būtinas. Neduok Die, meras pradėtų veikti be tokio suvokimo, šokinėti kaip oželis rūtų daržely…

Arvydas dar prieš inauguraciją vizitavo Savivaldybės administraciją, kalbėjosi su atsakingais valstybės tarnautojais. Pasak šių, išrinktajam  merui daugelis dalykų buvo naujiena, jo akys plėtėsi, jose kaupėsi nerimas: pamažu atėjo supratimas, kad vadovavimas Uosto direkcijai su keliomis funkcijomis yra nepalyginamas su vadovavimu Klaipėdos miesto savivaldybei su bene pusantro šimto funkcijų.

Ir jei V. Grubliauskui nereikėjo pasirašyti šimtų dokumentų per dieną ir prisiimti tik moralinę, o ne teisinę atsakomybę už kiekvieną parašą, tai A. Vaitkui tai reikės daryti. Nes meras nuo šiol – vykdomoji valdžia.

Jam teko 95 proc. tos darbų naštos, kurią iki šiol nešė administracijos direktorius. Plius – pareiga vadovauti miesto Tarybai, moderuoti politinius procesus. Nuo šiol administracijos direktorius bus labiau personalo vadovas. Administracijai vadovaus A. Vaitkus.

O delsti merui A. Vaitkui nebus kada. Jau šiandien ant jo stalo guls didžiulis šūsnis dokumentų, kuriuos reikės pasirašyti. Arba ne. Pastarojo pasirinkimo galimybės – minimalios.

Parašo laukia ir sprendimas dėl Atgimimo aikštės: visi dokumentai paruošti, leidimas statybai gautas – tereikia mero parašo ir bus paskelbtas konkursas dėl grandiozinės statybos, kuri gali užtrukti ilgiau nei mero pirmoji kadencija.

Teks priimti sprendimą ir dėl vadinamojo šiukšlių mokesčio – vietinės rinkliavos už atliekų tvarkymą – didinimo. Nes trauktis nėra kur: atliekų tvarkymo sistemos nuostoliai didėja kasdien. Ir šios rinkliavos nepadidinus sistema gali užstrigti.

Galėčiau vardyti ir daugiau pavyzdžių, bet manau, kad A. Vaitkus apie juos jau žino. Apie tai byloja ir šykšti šypsena veide, nespinduliuojančiame pergalės džiaugsmo. Naujasis meras jau žino gerokai daugiau nei mes įsivaizduojame. Ir kas dieną sužinos vis daugiau. Be galo daug.

Todėl nuoširdžiai linkiu jam sėkmės, ištvermės, įžvalgumo. Ir manau, kad mes visi turime to linkėti nepaisant emocijų, įsitikinimų. Nes naujojo mero sėkmė – tai mūsų visų sėkmė, Klaipėdos sėkmė. Kaip ir nesėkmės.

10 Comments

  1. ..fhx

    Kol kas įspūdis, kad tai piktas žmogus. Greičiau bosas, o ne lyderis. Pagooglinkit – leader boss meme.

    Reply
  2. Štirlicas

    Nesuprantu, kas per straipsnis, apie ką, ko dejuoji. Ne pačiam dirbti. Tik ant galo linkėjimai?

    Reply
  3. Anonimas

    Vaitkus turbūt urve gyvena ten šalta ir nežino kas daugiabučiuose dedasi.

    Reply
  4. Mano nuomonė

    Vaitkus taps ištikimu tarnu Taraškevičiams, Tumams, Dambrauskiams….

    Reply
  5. Kaip sena valdžia išėjo?

    Jog Taraškiavičius ,Budinas, Grubliauskas, Petraitis , KONSERVATORIAI VISI, VISI SENI LIKO . NIEKO NEPASIKĖS , KOL NE IŠĖS MILIONĖRIAI KAI TUMA DAMBRAUSKAS, IR KT

    Reply
  6. cha cha cha

    Gal šalta,kad nesišypso..savaitgalį bus apie +22 ir šypsosis, ir namuos ešilta bus-neišjunkite šildymo

    Reply
  7. Vardas

    Tai ir apie Taraškevičių vienoje valtyje nereiktų pamiršti

    Reply
  8. Nojus

    Kažkaip įtariu, kad jis tuo meru šįsyk nelabai ir norėjo būti, skirtingai nei prieš ketverius metus. Dirbt reiks, o taip nesinorisi. Jis paskutiniais metais toks be entuziazmo, gyvenimo atradimo džiaugsmą praradęs. Klystu?

    Reply
  9. gerb. Šulcui

    Meras nedės parašų dėl viešųjų pirkimų, dėl Atgimimo aikštės. Tai savivaldybės administracijos direktoriaus kompetentencija. Gal vertėtų pačiam Vietos savivaldos įstatymą perskaityti nuo A iki Z. O po to jau rašyti straipsnius.

    Reply
    • Vava

      Svarbu rašyti,kad ir…..

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sportas

Sporto mėgėjams – naujas stadionas 

Klaipėdos savivaldybė skelbia, kad šalia jai priklausančios „Gilijos“ pradinės mokyklos (Taikos pr. 68) atliekami paskutiniai naujo stadiono įrengimo darbai – ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Idėja apie transporto eismą Mažvydo alėja - neužmiršta

„Arūnas Tuma kažkuriame posėdyje sakė, kad reikės ir Mažvydo alėją perkasti”, – Klaipėdos miesto tarybos Miesto plėtros ir strateginio planavimo ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Uostas ir jūra

Kruizinės laivybos sezono startą paskelbė muzikuojantis laineris

Šaltą, vėjuotą ir lietingą antradienio vidurdienį Klaipėdos uoste prisišvartavo pirmasis šiemet kruizinis laivas. Laineriui „Le Bellot” – tai ir pirmasis ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This