Neringos skvere – baisus darbo brokas

Mums rašo

Liudvika Kuzminčiūtė, asociacijos „Klaipėdos žalieji“ pirmininkė
2023-04-21

Komentarų: 5

Asociacija „Klaipėdos žalieji“ turi akis ir ausis daugelyje miesto vietų, todėl ir Neringos skvero rekonstrukcijos projekte buvo pastebėtas
baisus darbo brokas.

Projektavimo darbus 2019 m. atliko bendrovė „Plentprojektas“. O rangos darbus atlieka Klaipėdos pamiltas rangovas Plungės bendrovė „VVARFF“. Kaip ši bendrovė darbų metu žaloja želdinius, įsitikinome Rumpiškės kvartale.

Neringos skvere į transporto supluktą žemę gėlytes sodina darbininkas, nulipęs nuo traktoriaus kaušo. Žmogutis net nesivargina iškasti padorią augalui duobutę. Kaip ištraukė iš vazono, taip ir beveik žemės paviršiuje padėjo. O ant tokios supluktos žemės jau pradėtas pilti juodžemis ir komisija, priimanti darbus, net nežinos ir jos, tiesa sakant, nedomins, kas po juo slepiasi. Ir kokia tikimybė, kad gėlės prigis? O suplukta žemė juk sumaišyta su cementu, skalda.

Man tokie vaizdai primena Dangės skvero rekonstrukciją, kai nuolat reikėjo persekioti Statybos ir infrastruktūros plėtros skyrius patarėją Romualdą Stasiulį, kuravusį skverą rekonstrukciją. Ten tai žiemos metu sodino krūmelius į įšalusią žemę, prieš tai joje išgręžus duobutes. Tai pavasarį atėjus į skverą tokį krūmą paėmus už šakų kaip zuikį už ausų galėjai ištraukti iš žemės.

Gerbiamieji savivaldybės darbuotojai, atsakingi už statybos objektų kontrolę, gal pasidomėkite atliekamų darbų kokybe, nes broką lengva paslėpti užpylus žemėmis. Tik Miesto tvarkymo skyriui (jis dabar, kiek žinau, ir kuruoja šį objektą) tokiu atveju bus perduodami paliegę augalai, kurių priežiūrai bus skiriami mūsų pinigėliai.

Neringos vardu pavadintame skvere jau įrenginėjamas fontanas su dekoratyviniu apšvietimu, pasodinta eglė, lanksva, bus įrengta mažoji architektūra – suoliukai, šiukšliadėžės ir dviračių stovai. Eglė, kuri jau pasodinta šalia įrenginėjamo fontano, galima pasakyti, kad tikrai graži ir matomai brangi, bet priėjus arčiau ir pakėlus jos sijoną, netekome žado.

Vis tas pats stilius – duobė iškasta ir į ją įdėta eglė išimta iš vazono. Dar galima manyti, kad bus pilamas po ja juodžemis, bet akivaizdu, kad sodinimo procedūra baigta.

O rekonstruojamoje teritorijoje jau pasodinti medžiai sužalotais kamienais. Čia tai kaip ir Rumpiškės kvartale nesilaikoma sodmenų reikalavimų. Jau kartą teikiau pastabas. Kaip matau, savivaldybės numylėtam „VVARFF“ tai nė motais. Tiesiog įdomu, ar savivaldybė gali priimti tokius darbus? Na, žinoma, kad gali ir priims.

Todėl nuoširdžiai linkiu naujai išrinktam merui ir Tarybai daugiau dėmesio skirti atliekamų darbų kokybės kontrolei. Prieš ruošiantis projektuoti tokias erdves, kaip parkus, skverus, žaliąsias jungtis ir kitus viešuosius želdynus, pagalvoti, kaip visame procese dalyvaus projektu suinteresuota visuomenė. Visuomenė šioje priešprojektinėje fazėje turėtų teikti savo projektines idėjas, o jų ji tikrai turi.

5 Comments

  1. Dalia

    Atsiprašau, bet čia tikrų šiknių darbas. Tokie padarai – be jokios atsakomybės, suvokimo ir pagaliau empatijos augalams- turėtų išvis būti bedarbiai. Juk yra pilna tikrai norinčių ir sugebančių dirbti.

    Reply
  2. Miesto tvarkymo skyrių atleisti

    Vadovė Kubilienė, privalo prižiūrėti.

    Reply
  3. T

    Savivaldybės veikėjams ne iki žolynų, naujas administratorius parėjo, reik savo š. s gelbėti.

    Reply
  4. neringa

    tiesa, visur tiek akivaizdaus broko, kad nesuprantama už savivaldybės atsakingi darbuotojai gauna algas. Galėtų padaryti auditą ir mesti iš darbo tokius lodyrius.
    Dangės skvere daug blogo – taip ir neatsirado projekte numatyta schema, fontano garsas nesureguliuotoas – prie fontano nesigirdi, užtat Danės g pradžioje – garsiausia. Ant suoliukų iš neobliuotų bele kaip sukaltų lentų sėdėti neįmanoma. Lentelės su užrašais jau rūdija ir žalioja, purvinos. Betoninės konstrukcijos JAU aptrupėjusios.
    O dar pernai fontano projekcijas transliavo kasdien vidury dienos, kai jų VISAI nesimato. Nors tos begždžiai deginamos lempos tikrai labai brangios. Bausti už tokį aplaidumą – kas priima tokius darbus ir pasirašo, kad ok. Gal kyšius ima, nes kaip to nepastebėti…

    Reply
  5. siaubas ir gėda

    svolačiai!

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Dangės skvero granitas: teismas palaikė savivaldybę

Pasirodo, kad dar 2020-ųjų pavasarį kilusios peripetijos dėl tuo metu rekonstruojamame Dangės skvere numatyto kloti granito pasiekė ir teismą. Klaipėdos savivaldybė ...
2024-03-13
Skaityti daugiau

Miestas

Dingo Sąjūdžio laikus menantis simbolis

Klaipėdoje, Ąžuolyno giraitėje, pasigesta tautinio simbolio – priverpstės, lietuviškos trispalvės juosta pritvirtintos prie ąžuolo.  Apie šį įvykį pranešė „Atviros Klaipėdos” ...
2024-03-03
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

Vienur tęs pradėtus darbus, kitur - tvarkys broką

Atšilus orams, toliau bus tęsiami praėjusiais metais savivaldybės užsakymu pradėti įvairių miesto viešųjų erdvių sutvarkymo darbai. Tuo pat metu aiškėja, ...
2024-02-26
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This