Rinkliavą už parkavimą administruoti gali tik „Klaipėdos keleivinis transportas”

Transportas

„Vietinės rinkliavos už automobilių statymą rinkimo, kontrolės ir leidimų administravimo paslaugas Klaipėdos mieste gali teikti tik VšĮ „Klaipėdos keleivinis transportas”, – paskelbė uostamiesčio savivaldybė ir pratęsė sutartį su šia savo valdoma įstaiga.

Martyno Vainoriaus nuotr.

VšĮ „Klaipėdos keleivinis transportas”, savivaldybės pavedimu administruojanti vietinę rinkliavą už mokamą automobiliams stovėjimą nuo jos įvedimo pradžios, praėjusiais metais surinko 3,8 mln. eurų. Tai – 1,4 mln. eurų daugiau nei 2021-aisiais.

Informacija apie pratęstą sutartį Klaipėdos miesto savivaldybė paskelbė viešųjų pirkimų portale kaip „Skelbimą dėl savanoriško Ex Ante skaidrumo”. Tai yra, savivaldybė galėjo šios informacijos ir neskelbti.

Nurodoma, kad minimaliai paslaugų bus perkama už 1 000 000 Eur. Maksimaliai paslaugų gali būti perkama už ne daugiau kaip 2 944 656 Eur. Savivaldybės sandorio su VšĮ „Klaipėdos keleivinis transportas” vertė  –  2 433 600 eurų, plius – pridėtinės vertės mokestis.

Paskelbta, kad „preliminarus surenkamos rinkliavos kiekis per mėnesį – 260 000 Eur (be PVM), per visą sutarties galiojimo laikotarpį (36 mėn.) – 9 360 000 Eur (be PVM)”. Nurodytas paslaugų kiekis yra preliminarus ir sutarties vykdymo metu jis pagal savivaldos poreikį gali būti mažinamas arba didinamas.

Viešųjų pirkimų portale paaiškinta, kodėl savivaldybės derybos su savo įstaiga dėl šio sandorio vyko be skelbimo apie pirkimą: „Atlikti darbus, tiekti prekes ar teikti paslaugas gali tik konkretus ekonominės veiklos vykdytojas dėl šios priežasties konkurencijos nebuvimas dėl techninių priežasčių”. 

Buvo nurodytas ir teisinis tokio veiksmo pagrindimas: „Vadovaujantis Viešųjų pirkimų įstatymo 71 str. 1 d. 2 p. b papunkčiu, neskelbiamose derybose dalyvauti kviečiamas tiekėjas VšĮ „Klaipėdos keleivinis transportas“, kuris yra vienintelis viešojo administravimo įgaliojimus turintis subjektas Klaipėdos mieste, kuris turi bei valdo reikiamą kiekį (ne mažiau 150 vnt.) parkomatų visose apmokestintose miesto zonose, nepertraukiamai valdo ir administruoja programinę ir techninę įrangą, reikalingą paslaugoms teikti, turi prieigą prie VIISP bei gali atlikti viešojo administravimo funkciją – kontroliuoti, ar transporto priemonių valdytojai yra sumokėję nustatyto dydžio vietinę rinkliavą”.

1 Comment

  1. Košmaras

    Iki ko dasiritome,kad leista lapei administruoti vištidę ..!!!

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Idėja apie transporto eismą Mažvydo alėja - neužmiršta

„Arūnas Tuma kažkuriame posėdyje sakė, kad reikės ir Mažvydo alėją perkasti”, – Klaipėdos miesto tarybos Miesto plėtros ir strateginio planavimo ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Spyglys

Klaipėdos mero ir Tarybos nuveiktų darbų recenzija*

Atidžiau perskaičius Klaipėdos miesto savivaldybės pranešimą apie jos tarybos ir mero per metus nuveiktus darbus akivaizdžiai matyti bandymai figos lapu ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Atgimimo aikštės konkursas „pakibo“ dėl vieno dokumento

Nors kovo 7 d. Klaipėdos savivaldybė teigė, jog maždaug po mėnesio paaiškės, ar konkurso dalyvių pateikti pasiūlymai atitinka visus reikalavimus ir ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This