Prasidės Girulių paplūdimio prieigų rekonstrukcija

Miestas, Svarbu

Vieno iš lankomiausių Klaipėdos pajūrio paplūdimių – Girulių – prieigų atnaujinimas kainuos 470 tūkstančių eurų. Artėjant paplūdimių sezonui prasidėsiantys darbai tęsis daugiau nei metus.

Projektuotojų vizualizacija

Čia darbuosis UAB „Ecomas”, laimėjusi Klaipėdos savivaldybės paskelbtą viešųjų pirkimų konkursą. Pastaroji įmonė buvo pagarsėjusi savo sandoriais su buvusia savivaldybės įmone „Gatvių apšvietimas”.

Pagal sutartį numatoma atlikti pėsčiųjų bei dviračių tako, jo priklausinių – atraminių betoninių sienučių – remonto ir aplinkos tvarkymo darbus. Jie bus atliekami  pagal UAB „Uostamiesčio projektas“ dar 2019 metais parengtą remonto ir aplinkos tvarkymo projektą.

Sutartyje numatyta, kad darbus reikia baigti per 14 mėnesių, su galimybe šį terminą pratęsti dar 5 mėnesiams. Remontuojamo pėsčiųjų ir dviračių tako ilgis – 126,4 m.

Girulių centrinio paplūdimio prieigų atraminės sienutės yra apie 280 m ilgio ir 0,5-1 m aukščio betoninės konstrukcijos. Jos yra deformuotos, vietomis ištrupėjusios, prasidėjusi erozija. Ką bekalbėti apie estetinę būklę. Esamas tako asfalto dangos – „pavargusios”. Pėsčiųjų tako ruožas nuo atraminių sienučių iki jūros nėra apšviestas.

Nauja tako danga bus iš granito trinkelių. Take bus atskirtos pėsčiųjų ir dviračių juostos, padidės tako plotas. Numatytos ir dvi poilsio aikštelės (22 ir 31 kv. m) su atitinkama atributika. 

Dabartinės atraminės sienutės „išaugs” iki 1,6 metro. Pažeisti betono blokai bus pakeisti, o visos atraminės sienelės – dekoruotos medžiu. Takas ir suoliukai bus apšviesti, apšvietimas bus sumontuotas ir atraminėse sienelėse.

4 Comments

  1. Mėlynasis

    Ar vienokia, ar kitokia rekonstrukcija kada nors baigsis. Takas atsinaujins, bus gražesnis, jaukesnis, tiktai ar ilgai? Galiu duoti kepurę, kad nepraeis nė pusmetis ir naujosios sienutės bus apipeizavotos bjauriais kringeliais, nesąmoningais piešiniais ir keiksmažodžiais. Duokdie, kad būčiau suklydęs, bet vargu bau.

    Reply
  2. Ilgai

    Aš ir galvoju, kodėl tiek ilgai ,net 14 +5 mėn. truks 126 m kelio remontas, tegu ir su atraminėm sienutėm. Pasirodo tas UAB Eomas turi tik 6 darbuotojus-tai dirbs atsipūtę, ilgai ir nuobodžiai.

    Reply
  3. Anonimas

    Vasara kai sezonas remontuojama?

    Reply
  4. C7

    Administravijos direktoriai keičiasi. Paskutinėm dienom 4 metus brandintos sutartys pasirašomos.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Sveikata

Baimes kėlusiam projektui pritarta vienbalsiai

Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus ketvirtadienį miesto Tarybos posėdžio metu dar kartą patikino, jog dėl sumanymo paliatyvios slaugos paslaugas vaikams teikti ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Švietimas

„Boružėlės” prakeiksmas: atsisakius vieno rangovo, kiti darbų nesiima

Šiais metais Klaipėdos savivaldybei jau net du kartus teko viešai paskelbti karčią žinią: nė vienas projektuotojas neatsiliepė į kvietimą dalyvauti ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Idėja apie transporto eismą Mažvydo alėja - neužmiršta

„Arūnas Tuma kažkuriame posėdyje sakė, kad reikės ir Mažvydo alėją perkasti”, – Klaipėdos miesto tarybos Miesto plėtros ir strateginio planavimo ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This