Skubama įrengti infrastruktūrą elektriniams autobusams

Transportas

Uostamiesčio savivaldybės valdoma UAB Klaipėdos autobusų parkas (KAP), laukianti naujų elektrinės traukos autobusų, ieško rangovų, kurie per 3 mėnesius įrengtų 13 jų įkrovimo stotelių. Tam planuojama išleisti apie 700 tūkstančių eurų.

„Atvira Klaipėda” praėjusių metų pabaigoje pranešė, kad KAP ir UAB „Busnex“ pasirašė 9,7 mln eurų vertės sutartį dėl 13 naujų elektrinės traukos autobusų YES EU18 TEG6190BEV pirkimo. Autobusai, kuriuos gamina Kinijos bendrovė „Electric Vehicle Co Ltd”,  į Klaipėdos gatves turėtų išriedėti jau šiais  metais.

KAP siekia įsigyti „ne mažiau kaip 180 kW galios su dviem CCS2 krovimo jungtimis elektra varomų autobusų krovimo stotelių” montavimo darbus. Tiekiama įrangą turi būti galima keisti tarpusavyje, kiekvienas įrenginys, valdiklis ir kita įranga turi veikti perkėlus į kitą vietą.

KAP praėjusią vasarą pasirašė ir sutartį su UAB „Vėjo projektai“ dėl 10 elektra varomų autobusų veiklos nuomos dešimties metų laikotarpiui.

Savivaldybė, kaip įmonės akcininkas, yra suformulavusi tikslą, kad KAP iki 2025 m. turimus 34 dyzelinius autobusus pakeisti elektra varomais ir visiškai netaršiais autobusais.

KAP iki šiol naudojasi tik dviem elektriniais autobusais „Dancer”.

4 Comments

  1. Anonimas

    Kada važiuos tie autobusai

    Reply
  2. Artūras Stasynas

    Kada važiuus tie autobusai

    Reply
  3. Daina

    Puiku, bet būtų gerai, kad ir esamuose atsirastų daugiau, švaros , tvarkos ir kultūros. Kad vairuotojai tvarkingiau apsirengtų ir apsieitų be savo prasto skonio popso , nuolat leidžiamo iš jų ” radijušų”

    Reply
    • Anonimas

      Elektrobusai ir elektroauto nepamirksite yra sunkesni…

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Savivaldybė engia moteris*

Nors Klaipėdos miesto savivaldybėje moterų dirba kelis kartus daugiau nei vyrų, jos yra engiamos: statistika skelbia, kad jos vidutiniškai uždirba ...
2024-04-30
Skaityti daugiau

Miestas

Ieškoma recepto chaotiškai Tauralaukio plėtrai suvaldyti

„Šių urbanizuojamų teritorijų plėtra vyksta chaotiškai, pagal individualių sklypų savininkų norus, neatsižvelgiant į ilgalaikius besiformuojančių kvartalų socialinius, inžinerinius ir kitus ...
2024-04-28
Skaityti daugiau

Transportas

Savivaldybė imasi viešojo transporto konkursų

Klaipėdos savivaldybė paskelbė perkanti „keleivių vežimo reguliariaisiais reisais pagal nustatytą maršrutą Nr. 46 paslaugas”, nors anksčiau tokius viešuosius prikimus organizuodavo ...
2024-04-27
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This