Klaipėdietis gimtadienį atšventė pergale Meksikoje

Sportas

Šią savaitę vyksta trečiasis Pasaulio ralio-reidų čempionato etapas – „Sonora rally” Meksikoje. Šiame ralyje dalyvauja ir Pasaulio čempionato lyderis keturračių įskaitoje klaipėdietis Laisvydas Kancius.

Julien Delfosse / DPPI nuotr.

Taip jau sutapo, kad pirmąją ralio dieną lietuvis atšventė savo gimtadienį.

Prieš ralį Meksikoje Laisvydas turėjo šešių taškų pranašumą prieš savo pagrindinį priešininką kovoje dėl Pasaulio čempino titulo – amerikietį Pablo Copetti. Tačiau nors ralis ir vyksta visiškai šio sportininko „pašonėje“, jo tarp dalyvių Laisvydas neišvydo. Tai reiškia, jeigu lietuvis finišuos ir surinks bent kažkiek taškų, jis tik sustiprins savo čempionato lyderio pozicijas.

Tačiau klaipėdietis atvažiavo į kitą planetos pusę ne tam, kad surinktų „kažkiek“ taškų. Ir savo ketinimus jis įrodė nuo pirmų trasos metrų.

Laisvydas laimėjo prologą, savo artimiausią persekiotoją Rodolfo Gullioli iš Gvatemalos aplenkęs beveik minute.

Vėlai naktį baigėsi ir pirmasis greičio ruožas – tai buvo 170 km ilgio greitai trasa, kuri driekėsi itin siaurais keliukais. Jo pradžia dėl rūko buvo atidėta pusvalandžiui – į orą negalėjo pakilti gelbėtojų sraigtasparniai. Tai šiek tiek išmušė iš vėžių.

„Pirmo greičio ruožo trasa driekėsi siaurais smėlingais keliukais tarp kaktusų ir palmių. Siaura, pavojinga, bet man nebuvo sunku naviguoti, tai pralėkiau pernelyg nerizikuodamas, bet smagiai,“ – po finišo pasakojo niekada geros nuotaikos neprarandantis L. Kancius.

Galbūt lietuvis ir nerizikavo, bet jo tempas buvo itin greitas, nes R. Gullioli nuo klaipėdiečio atsiliko daugiau kaip devynias minutes ir dabar Laisvydo kišenėje jau kone dešimties minučių pranašumas. Taigi, pirmas greičio ruožas tapo aiškia paraiška į pergalę ralyje.

„Nežinau, kai kurie skundėsi kad sunku, bet šitas greičio ruožas buvo dvigubai lengvesnis, negu bet kuris Dakare. Greičio ruožas greitas, dar pusantros valandos pervažiavimo, taigi nors įveikėm iš viso beveik 400 km, bet užtrukome neilgai, vos keturias valandos. Taigi trumpa ir gera diena,” – po finišo sakė L. Kancius.

Antradienį sportininkų laukia gerokai sudėtingesnis išbandymas – greičio ruožo ilgis 286 km, be to, dalyviams teks net 250 km važiuoti iki nakvynės vietos.

Iš viso „Sonora rally“ trasa – tai penki greičio ruožai, kurių bendra ilgis beveik 1200 km, o iš viso per savaitę sportininkai pravažiuos beveik 2,5 tūkst. kilometrų.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sportas

Laisvydas Kancius dalyvaus Dakaro ralyje

Dar visai neseniai dramą paskutiniame Pasaulio čempionato etape Maroke išgyvenęs, bet galiausiai Pasaulio čempiono titulą keturračių įskaitoje iškovojęs Laisvydas Kancius ...
2023-11-10
Skaityti daugiau

Švietimas

Noras išmokti lietuviškai į Klaipėdą pritraukė ir egzotiškų šalių atstovus

Klaipėdos universiteto Socialinių ir humanitarinių mokslų fakulteto (KU SHMF) auditorijas ir šią vasarą užpildė Lietuvių kalbos ir kultūros vasaros kursų ...
2023-07-17
Skaityti daugiau

Sportas

Laisvydas Kancius laimėjo Sonora ralį

Nepaisant visų negandų, Sonora ralis ir Meksika klaipėdiečiui Laisvydui Kanciui buvo svetingi – laimėtas trečiasis Pasaulio čempionato etapas leido įsitvirtinti ...
2023-04-29
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This