Savivaldybė nesitraukia: šildymo kol kas neatjungs

Miestas

Klaipėdos savivaldybė antradienį dar kartą pareiškė, kad kol kas nesiruošia baigti šildymo sezono.

„Sprendimas vėliau pabaigti šildymo sezoną mieste priimtas atsižvelgus į nepalankias oro prognozes. Anot sinoptikų, artimiausiomis dienomis išsilaikys vėsūs ir lietingi orai, o oro temperatūra dieną nepakils aukščiau 12 laipsnių. Pabaigus šildymo sezoną ir nutraukus biudžetinių įstaigų šildymą būtų sudėtinga užtikrinti higienos normos reikalavimų įgyvendinimą Klaipėdos ikimokyklinio ir bendrojo ugdymo bei socialinių paslaugų įstaigose”, – rašoma savivaldybės pranešime.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Jame primenama, kad gyventojai patys gali namo gyventojų balsų dauguma nuspręsti dėl savo pastatų šildymo pabaigos, nepažeidžiant higienos normų reikalavimų. Jeigu šildymą nutraukti nori daugiau negu pusė namo gyventojų, rekomenduojama raštu kreiptis į šiluminį mazgą prižiūrinčią įmonę (bendrijos pirmininką ar administratorių) dėl patalpų šildymo nutraukimo.

Šildymo sezono pabaigą, atsižvelgdama į faktinę lauko oro temperatūrą, savivaldybė nustato savo pavaldume esančioms įstaigoms. Kiti šilumos vartotojai, įskaitant ir daugiabučių gyvenamųjų namų gyventojus, balsų daugumos sprendimu gali patys apsispręsti dėl savo pastatų šildymo pabaigos – ji nebūtinai turi sutapti su savivaldybės nustatyta šildymo sezono pabaiga.

AB „Klaipėdos energija“ duomenimis, galimybe anksčiau nutraukti šildymą jau pasinaudojo 8 uostamiesčio daugiabučiai.

„Klaipėdos energijos” valdyba balandžiui yra nustačiusi 6,91 ct/kWh centralizuotai tiekiamos šilumos tarifą. Lyginant su kovo tarifu jis yra 12,2 proc. mažesnis, tačiau mokėti teks daugiau nei pernai balandį, kai rinkos jau buvo pradėjusios jausti Rusijos sukelto karo pasekmes. Antrą 2022-ųjų pavasario mėnesį „Klaipėdos energijos” tarifas siekė 6,15 ct/kW.

Visgi „Klaipėdos energijos” nustatytas tarifas yra mažesnis už Lietuvos vidurkį. Anot Valstybinės energetikos reguliavimo tarybos, jis balandį siekia 7,17 ct/kWh. Uostamiesčio energetikai patenka tarp TOP10 mažiausių tarifų – užima aštuntą vietą. Mažiausiai balandį Lietuvoje mokės kauniečiai, po jų – Šiauliai ir Utena.

Šildymo sezono pabaiga Klaipėdoje

2001 m. – balandžio 24 d.

2002 m. – balandžio 12 d.

2003 m. – balandžio 18 d.

2004 m. – balandžio 19 d.

2005 m. – balandžio 18 d.

2006 m. – balandžio 25 d.

2007 m. – balandžio 16 d.

2008 m. – balandžio 24 d.

2009 m. – balandžio 14 d.

2010 m. – balandžio 26 d.

2011 m. – balandžio 21 d.

2012 m. – balandžio 20 d.

2013 m. – balandžio 22 d.

2014 m. – balandžio 18 d.

2015 m. – balandžio 24 d.

2016 m. – balandžio 14 d.

2017 m. – gegužės 5 d.

2018 m. – balandžio 11 d.

2019 m. – balandžio 19 d.

2020 m. – balandžio 30 d.

2021 m. – gegužės 3 d. 

2022 m. – gegužės 5 d.

6 Comments

  1. Tiesa

    Elektra, Dujos atpigo, galima ir be Centrilizoto šildimo kažkaip išgiventi. Rūdini ne skuba ijugti, pavasari neskuba išjungti))) Panašei kaip remonto darbai viksta mūsu KLP……

    Reply
  2. Lietuvis.

    Gal šiemet ir visą vasarą šildys ,nes prognozė nepalanki praneša bus šalta,vėsu nors visų balkonai atviri.Kazkam yra labai šalta reikia papildymo…..?

    Reply
  3. Cha...

    Kad tik nesušaltume… Kaip „rūpinasi ” valdžia… Gal geriau pasirūpintų, kad nebadautų…, nereiktų pirkti maisto su besibaigiančiu ar pasibaigusiu realizacijos terminu?! O namuose galima ir apsirengti..!

    Reply
  4. Husky

    Tiesiog ant akių klimato atšilimas…

    Reply
  5. gėda

    Šildykit iki liepos,bent uždirbsite.Ar jums rūpi mūsų kišenės? ne.aišku,kad ne..Kažkodėl nesšąla dabar nė Vilnius,nė Kaunas,nė kiti miestai,kur nukrito temperatūra labiau nei Klaipėdoje.

    Reply
    • Vaida

      Klausimas, kodėl J.Karoso muzikos mokykloje,jau trys savaitės kaip nešildo,ir jokiems higienos centrams tai nerūpi,kad šalą vaikai ir mokytojai?

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika, Svarbu

Per opozicijos valandą - karšti klausimai  ir rusiškas keiksmas

Per jau antrąją šios kadencijos Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos opozicijos valandą ketvirtadienį svarstant, ar reikia daryti pietų pertrauką, iš posėdžių ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Švietimas

„Boružėlės” prakeiksmas: atsisakius vieno rangovo, kiti darbų nesiima

Šiais metais Klaipėdos savivaldybei jau net du kartus teko viešai paskelbti karčią žinią: nė vienas projektuotojas neatsiliepė į kvietimą dalyvauti ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Idėja apie transporto eismą Mažvydo alėja - neužmiršta

„Arūnas Tuma kažkuriame posėdyje sakė, kad reikės ir Mažvydo alėją perkasti”, – Klaipėdos miesto tarybos Miesto plėtros ir strateginio planavimo ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This