Sėkmingų ir prasmingų pokyčių link

Mums rašo

Eglė Zykuvienė, direktoriaus pavaduotoja ugdymui
2023-04-25

Komentarų: 0

Šiuo metu viena iš svarbiausių Lietuvos švietimo bendruomenės aktualijų – atnaujinamas ugdymo turinys. Klaipėdos Martyno Mažvydo progimnazija, įgyvendindama ilgalaikę programą „Kelių į mokinio sėkmę ieškojimas švietimo pokyčių laikotarpiu“, organizavo metodinę dieną, kurioje kartu su šios mokyklos mokytojais dalyvavo ir Klaipėdos Gedminų bei Klaipėdos Liudviko Stulpino progimnazijų pedagogai.

Organizatorių nuotr.

Pirmojoje dienos dalyje visi mokytojai susipažino su Klaipėdos Simono Dacho progimnazijos pedagogų patirtimi ruošiantis dirbti pagal UTA bendrąsias programas. Tai buvo puiki proga išgirsti tiesiogiai iš pirmųjų lūpų, į kokius dalykus reiktų atkreipti dėmesį ir ko tikėtis pasitinkant atnaujintą ugdymo turinį. Esame dėkingi už informatyvius pranešimus, kurie patvirtino, jog einame teisingu keliu.

Po pertraukos susirinkę į antrąją metodinės dienos dalį trijų mokyklų mokytojai pasiskirstė į metodines grupes pagal dėstomus dalykus. Kiekvienoje grupėje buvo mokytojas moderatorius, kurio užduotis buvo organizuoti diskusiją, fiksuoti nutarimus ir nukreipiamaisiais klausimais padėti reflektuoti. Kol mokytojai darbo grupėse analizavo atnaujintą ugdymo turinį, programų įgyvendinimo rekomendacijas, trijų mokyklų pavaduotojos kartu su Martyno Mažvydo progimnazijos direktore Lina Stanceliene aptarė pasirinktas strategijas, dalijosi patirtimi ir įžvalgomis, svarstė apie tolimesnius būtinus žingsnius, kad minėtų progimnazijų bendruomenės pokyčius pasitiktų ramios ir užtikrintos, jog ilgame pokyčių kelyje patirs sėkmę, o kiekviena nesėkmė bus tik dar viena pamoka tobulėjimo link.

Praktinėse mokytojų metodinių grupių dirbtuvėse virė intensyvus darbas. Kadangi kiekvieno dalyko programų rekomendacijos skirtingos, tai kiekviena grupė kėlė jiems aktualias problemas – vieni lygino dabartinių ir atnaujintų programų mokymo turinį, kiti skirstė pamokų kiekius pagal pasiekimus, treti tikrino, ar mokiniams neliks spragų pereinant nuo vienų programų prie kitų. Skirtingų mokytojų ir nusiteikimas skirtingas.

Vieniems nerimą kelia aprūpinimas vadovėliais ir pastarųjų kokybė, taip pat skamba jau ne vienerius metus netylanti mokinių skaičiaus mažinimo klasėse idėja, kurią įgyvendinus tikrai galėtume tikėtis kokybiškesnio ugdymosi. Nors kai kurie pedagogai jaučiasi palikti be išorinės pagalbos („tarsi žuvys, išmestos į krantą“), tačiau šiuo metu šalyje labai intensyviai organizuojami seminarai, konferencijos, praktikumai, todėl tikėtina, kad iki šių mokslo metų pabaigos atsakymų bus daugiau nei klausimų.

Vis tik mokytojų klausimų gausa rodo jų įsitraukimą ir neabejingumą, todėl kitų grupių refleksijose nuskambėjusios mintys, kad darosi vis aiškiau, pirminis nerimas ir atmetimo reakcija dingsta, nuteikia pozityviai. Dalis mokytojų patvirtino, kad jau ir dabar savo pamokose sėkmingai ugdo mokinių kompetencijas, todėl jaučiasi pakankamai užtikrinti ir profesionalūs.

Klaipėdos Martyno Mažvydo, Gedminų ir Liudviko Stulpino progimnazijų bendrystės diena buvo prasminga veikla, kuri padėjo užmegzti arba sutvirtinti kolegiškus ryšius ir patvirtino, kad norint eiti greitai, reikia judėti vienam, bet norint nužingsniuoti toli, reikia bendrakeleivių.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Mums rašo

Moksleiviai originaliai paminėjo inžinerijos savaitę

Kovo mėnesį tradiciškai Klaipėdos Martyno Mažvydo progimnazijoje yra organizuojama inžinerijos savaitė, kurią vainikuoja išvykų ir edukacijų diena.  1-8 klasių mokiniai ...
2024-03-19
Skaityti daugiau

Sportas

Nepriklausomybės dienai - moksleivių 3x3 krepšinio turnyras

Ketvirtadienį Klaipėdos „Versmės“ progimnazijoje įvyko 3×3 krepšinio turnyras, skirtas Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dienai paminėti. Neseniai atnaujiną mokyklos sporto salę užplūdo ...
2024-03-08
Skaityti daugiau

Švietimas

Šešios uostamiesčio mokyklos įgyvendins Tūkstantmečio mokyklų programą

Klaipėdos miesto savivaldybė netrukus pradės įgyvendinti Tūkstantmečio mokyklų programą. Jau parengtas pažangos planas, artimiausiu metu bus pasirašoma bendradarbiavimo sutartis. Šalyje ...
2024-02-22
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This