Šiemet atnaujins tik dvi liūdno vaizdo krepšinio aikšteles

Sportas, Svarbu

Klaipėdos savivaldybė paskelbė dviejų krepšinio aikštelių remonto darbų viešojo pirkimo konkursą. Šių aikštelių būklė yra tokia, kad krepšinio jose niekas jau seniai nebežaidžia. O kiek tokių aikštelių mieste dar esama – statistikos praktiškai nėra, nes jos neinventorizuotos, teigia savivaldybės atstovai.

Aikštelė Liepų g. 51. Klaipėdos miesto savivaldybės nuotr.

Abi remonto sulauksiančios aikštelės yra netoli gyvenamųjų namų  Liepų g. 51 ir Mokyklos g. 19. 

„Aikštelės yra nesaugios, įrenginiai sulūžę, surūdiję, dangos nusidėvėjusios, nelygios, apaugusios žole, žaidybinės linijos nusitrynusios, netinkamos krepšiniui žaisti ar užsiimti lauko sportine veikla”, – rašoma paskelbtuose dokumentuose.

Aikštelė Mokyklos g. 19. Klaipėdos miesto savivaldybės nuotr.

Būsimi rangovai turės atnaujinti esamas lauko krepšinio aikšteles, pakeisti krepšinio stovus, lentas su lankais (įskaitant tinklus), išlyginti dangos trūkius ir nelygumus, pažymėti  žaidybines krepšinio žaidimo linijas, įrengti lauko suoliukus bei šiukšliadėžes. Šie darbai turės būti atlikti per porą mėnesių nuo sutarčių pasirašymo. 

Klaipėdos mieste tokios prastos būklės sporto aikštelių yra tikrai ne viena. Tai pripažįsta ir Savivaldybės administracijos direktoriaus patarėja Danguolė Dambrauskienė, iškart negalėjusi vardyti apleistų, nežinia kada įrengtų krepšinio aikštelių skaičiaus. Tačiau paklausta, ar šiemet bus atnaujinta daugiau krepšinio aikštelių, ji sako, kad, deja, resursai yra riboti, kainos išaugusios ir šiemet bus apsiribota tik šiais darbais.

Kiek vėliau D. Dambrauskienė patikslino, kad daugelis tokių objektų yra neinventorizuoti. Jų nėra savivaldybės balanse, nes tai – kažkada įrengti laikini statiniai.

Prieš keletą metų Savivaldybės administracija apklausė daugiabučių namų administratorius, kiek jų valdose yra sporto aikštelių. Gauta panešimų, kad esama 63 tokių objektų.

Patarėja teigia, kad sporto aikštelių atnaujinimas pradedamas planuoti tuomet, kai gaunamas konkretus gyventojų ar kitų subjektų prašymas.

9 Comments

  1. Martynas

    O kur krepsinio aikstele skulpturu parke?

    Reply
  2. Anonimas

    Kada atnaujins krepšinio aikštelę prie Bangų g. 10, kur jau eilę metų ją uzurpavę automobilių statytojai?

    Reply
    • Anonimui

      Tai prie Jono kalnelio naujai įrengta, gatvę pereini ir tiek bėdų. Ar savivaldybė už mūsų pinigus kiekviename kieme po aikštelę įrengt turėtų?

    • Anonimas

      Tai prie Bangų g. 10 krepšinio aikštelė seniausiai įrengta ir mažiausiai 20 metų ten buvo. Krepšiai beveik nenaudoti, nes aikštę iškart užbarikadavo automobiliai. Tvarkyt reikia, nes asfaltas visas apgadintas piktybinių vairuotojų geldomis. Aišku, reiktų bent kažkokių stulpų, kad nebevažiuotų.

    • Anonimas

      Geldą irgi gali palikt savo garaže (jei neturi – nusipirk; skelbimų – pilnas internetas). Kam po langais krepšinio aikštelėje laikai?

  3. O KAIP SU KREPŠINIO AIKŠTELE SKULPTŪRŲ PARKE?

    Skulptūrų parke yra ir projektas, ir statybą leidžiantis dokumentas, ir projekte yra toks sprendinys – krepšinio aikštelė, kurios kažkaip (Udovickis, Budinas,Vaitkus) parke … ėmė ir nebeliko. Krepšinio aikštelė skulptūrų parke, beje, taip pat yra savivaldybės (mūsų) turtas. Kur jis dingo?

    Reply
  4. Vienop

    unikalias miesto valdžias turėjom. Šitaip valdė miestą, kad nesugeba net savo turto susiskaičiuoti, įsivertinti ir įstatymų nustatyta tvarka įsiregistruoti sklypų, statinių. Apie kokią eksploataciją, priežiūrą tada galima kalbėti? Tobulas savivaldybės švietimo ir sporto skyrius, o resursai čia niekuo dėti. Kai jų nesusiplanuoji tai ir neturi. Tuo tarpu milijonai ištaškomi vien tik įvairiausioms studijoms ir galimybėms.

    Reply
  5. Anonimas

    Beje, tyliai, tyliai apsitvėrus ir nebeliko tvarkingos krepšinio aikštelės Skulptūrų parke prie Udovuckio namo ir Šakalienės sąvartyno . Kažkada taip nutiko ir su šalia buvusių voljeru šunims vedžioti.

    Reply
    • Anonimas

      Vasario 16 teritorija buvo atvira. Nufotografavau buvusią krepšinio aikštelės vietą. Gaila, kad neįmanoma buvo atsiųsti AK, nes leidžiama siųsti neįtikėtinai mažos talpos, berods 1kb PNG failo vaizdus.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Atgimimo aikštės konkursas „pakibo“ dėl vieno dokumento

Nors kovo 7 d. Klaipėdos savivaldybė teigė, jog maždaug po mėnesio paaiškės, ar konkurso dalyvių pateikti pasiūlymai atitinka visus reikalavimus ir ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Spyglys

Vicemerė apdovanota „už asmeninį išskirtinį indėlį”?*

Net 171 Klaipėdos savivaldybės klerkas buvo paskatintas ir apdovanotas, įvertinus jų veiklą per pirmąjį šių metų ketvirtį „kaip viršijančią lūkesčius”. Ir net 49 ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Miestas

Klaipėdos savivaldybė perka paslaugas ir iš neviešinamų asmenų (atnaujinta)

Nors Klaipėdos meras anksčiau piktinosi, kad saugomas kultūros projektus vertinusių ekspertų anonimiškumas ir dėl to bei noro sutaupyti jų paslaugų ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This