Klaipėdietis užtikrintai laimėjo ilgiausią Sonora ralio greičio ruožą

Sportas

Ketvirtadienio naktį baigėsi jau trečiasis Sonora ralio Meksikoje greičio ruožas. Tai buvo ilgiausia ir sunkiausia šio ralio diena.

„Štai čia jau panašu į Dakarą – 350 kilometrų greičio ruožas pareikalavo nemažai pastangų,” – po finišo sakė klaipėdietis Laisvydas Kancius.

Trečiasis Pasaulio ralio reidų čempionato etapas – Sonora ralis Meksikoje susideda iš penkių etapų, tad vakar sportininkai jau peržengė pusiaują. Liko tik dvi dienos ir finišas jau beveik ranka pasiekiamas.

Po antros dienos gedimų klaipėdietis L. Kancius trečiąjį greičio ruožą pradėjo keturiomis minutėmis vėliau negu jo pagrindinis priešininkas dėl pergalės R. Guillioli iš Gvatemalos. Tačiau jau po pirmų penkiasdešimties kilometrų buvo pavytas ir aplenktas.

„Pirmieji kilometrai buvo labai sunkūs ir sudėtingi fiziškai, nes trasa driekėsi siaurais smėlėtais keliukais, kuriuose tramplinas sekė trampliną. Čia iš karto pasimatė, kas gerai fiziškai pasiruošęs. Manau, mano forma geresnė negu R. Guilllioli, nes jį ir dar gal penkis motociklininkus pavijau per pirmas kelias dešimtis kilometrų“, – pasakojo L. Kancius.

Vėliau Laisvydas tiesiog važiavo savo tempu ir pernelyg nerizikavo – suprato, kad jau gerokai pirmauja. Trečią ralio dieną buvo ir kopų, tad šis greičio ruožas tikrai buvo artimas Dakaro raliui. Ir tos kopos gan klastingos – čia irgi buvo kur „palaidoti“ techniką. Tai, beje parodė ir kiti dalyviai.

Būtent šiame greičio ruože apsivertė Sebastien Loeb su „Prodrive Hunter“ automobiliu. Jo šturmanas F. Lurquin buvo išgabentas į ligoninę patikrinimui. Laimei, sportininkas rimčiau nenukentėjo.

„Kopų buvo palyginus nedaug, gal 40 kilometrų, bet jos labai klastingos ir aštrios, tad reikėjo važiuoti atsargiai. Nerizikavau, tiesiog važiavau savo ritmu, tik jis pasirodė yra geresnis negu mano priešininko”, – sakė Laisvydas.

Pasiekus finišą pasirodė, kad L. Kancius šiame greičio ruože buvo net 17 minučių greitesnis už artimiausią persekiotoją keturračių įskaitoje. Likus dviem greičio ruožams lietuvio pranašumas siekia jau daugiau negu pusvalandį.

Šiąnakt sportininkai turės įveikti dar beveik 250 km greičio ruožą, o lenktynės finišuos penktadienį.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sportas

Laisvydas Kancius dalyvaus Dakaro ralyje

Dar visai neseniai dramą paskutiniame Pasaulio čempionato etape Maroke išgyvenęs, bet galiausiai Pasaulio čempiono titulą keturračių įskaitoje iškovojęs Laisvydas Kancius ...
2023-11-10
Skaityti daugiau

Švietimas

Noras išmokti lietuviškai į Klaipėdą pritraukė ir egzotiškų šalių atstovus

Klaipėdos universiteto Socialinių ir humanitarinių mokslų fakulteto (KU SHMF) auditorijas ir šią vasarą užpildė Lietuvių kalbos ir kultūros vasaros kursų ...
2023-07-17
Skaityti daugiau

Sportas

Laisvydas Kancius laimėjo Sonora ralį

Nepaisant visų negandų, Sonora ralis ir Meksika klaipėdiečiui Laisvydui Kanciui buvo svetingi – laimėtas trečiasis Pasaulio čempionato etapas leido įsitvirtinti ...
2023-04-29
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This