Už išmestas žaliąsias atliekas – iki 300 eurų bauda (1)

Aplinkosauga
Avatar photoAtvira Klaipėda
2023-04-27

Aplinkos apsaugos departamento Klaipėdos rajono aplinkos apsaugos inspekcijos pareigūnai, gavę pranešimą apie Klaipėdos rajone, Ežaičių kaime, privačiame žemės sklype, rastas išmestas žaliąsias atliekas, greitai rado pažeidėją. 

Nuvykę į artimiausią Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centro aikštelę, pareigūnai gavo vaizdo medžiagą ir nustatė įmonę, galėjusią atsikratyti atliekomis: įmonės atvežtų atliekų aikštelės darbuotojai nepriėmė, nes jos buvo atvežtos kartu su iškastomis žemėmis. 

Įmonės vadovas pripažino, kad darbuotojas savo nuožiūra pakeliui išvertė atliekas. Žaliosios atliekos buvo nedelsiant sutvarkytos ir pateikti tai patvirtinantys dokumentai.  Atsakingam asmeniui už šį pažeidimą bus taikoma administracinė bauda nuo 150 iki 300 eurų. 

Aplinkosaugininkai primena, kad tinkamai sutvarkyti reikia ir žaliąsias atliekas. Jas galima pristatyti į surinkimo aikšteles, mesti į žaliųjų atliekų konteinerius arba kompostuoti.

Žaliųjų atliekų surinkimo aikštelėse priimamos:  želdynų genėjimo ir sodo atliekos, nukritę medžių lapai, nupjauta žolė; gėlės, piktžolės;  vaisių, daržovių atliekos; medžio žievė, pjuvenos, drožlės, skiedros; smulkios medžių, krūmų genėjimo šakos. Tokios žaliosios atliekos neturi būti su priemaišomis. 

Žaliųjų atliekų surinkimo aikštelių sąrašą rasite čia . Prieš vežant atliekas rekomenduojama susisiekti su aikštelės darbuotojais.

Žymos: | |

Komentarai (1):

Įrašo “Už išmestas žaliąsias atliekas – iki 300 eurų bauda” komentarų : 1

  1. Jeg parašė:

    Ko vertos naujienos be įvardinimo, nors dalinio? O gi nieko! Turgui ar autobuse iš bobučių informativesnė info

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

KRATC’as papyragino STT nemokama paslauga*

Valdiškos kontoros iš kailio neriasi, siekdamos įtikti Specialiųjų tyrimų tarnybai (STT), kad tik ši vien iš tolo į jas žiūrėtų ...
2023-11-16
Skaityti daugiau

Konsultacijos

Primena žaliųjų atliekų surinkimo taisykles

Jau daugiau nei dešimtmetį Klaipėdoje žaliosios atliekos surenkamos atskirai, jos išvežamos į Glaudėnų žaliųjų atliekų priėmimo aikštelę ir perdirbamos į ...
2023-10-18
Skaityti daugiau

Regionas

Priemiesčių gyventojams - žaliųjų atliekų konteineriai

VšĮ „Gargždų švara” Gindulių, Kalotės ir Purmalių kaimų individualių namų ir kotedžų savininkams pradėjo dalinti atliekų konteinerius, skirtus žaliosioms atliekoms. ...
2023-07-08
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This