Koalicija sutramdė radikalius „Ištikimų Klaipėdai” užmojus: permainų nebus!

Nuomonės

Tiek praėjusios, tiek šios kadencijos Klaipėdos valdžių koalicinės programos panašios kaip du vandens lašai. Susidaro įspūdis, kad net ta pačia ranka rašytos. Rašytojai (jos) – žinomi. Galima žaisti žaidimėlį „Surask nors vieną skirtumą”.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Kad ir kaip šoferiams būtų liūdna, naujosios koalicijos programoje neliko rinkiminio pažado kiekvienam automobiliui surasti vietą miesto gyvenamuosiuose kvartaluose, tipo, „išrinkite mus ir mes išspręsime parkavimo problemas”.

Vietoj to koalicijos programoje liko tik toks susidrovėjęs įsipareigojimas „daugiabučių namų kiemų tvarkymas, prioritetą skiriant parkavimo vietų plėtrai”. Tiesą sakant, analogiškas punktas buvo ir pirmtakų programoje: „kiemų tvarkymo programos įgyvendinimo spartinimas”. Taigi, niekas nesikeis.

Koalicinėje programoje nerasta vietos ir tikrai radikaliam, įspūdingam dabartinio mero komandos pažadui inicijuoti pietinio aplinkkelio įgyvendinimo darbus ir antros Smiltynės perkėlos iškėlimą į naujai projektuojamą pietinį uostą. Valio! Nors negali būti tikras, ar patyliukais šio tikslo vis dėlto nebus siekiama. Nors dėl aplinkkelio galėtų pasistengti…

„Atsisakysime projekto greitojo viešojo transporto sistemos (BRT) įgyvendinimo”, – trimitavo „Ištikimi Klaipėdai” prieš rinkimus, džiuginami į Klaipėdą atvykstančių  šoferių širdis. Koalicijos programa tokiu atsisakymu nekvepia.

Panašu, kad koalicijos partneriai paėmė „Ištikimuosius” už kiaušinių, nes programoje vietoj radikalaus įrašytas nuosaikus pažadas: „Darnaus judumo tikslų įgyvendinimas diegiant modernias transporto srautų planavimo, valdymo ir kontrolės priemones, modernizuojant viešojo transporto sistemą”. 

Neliko ir pažado išspręsti transporto srautų judėjimą pilnai išnaudojant Palangos ir Šilutės kelius „kaip ketvirtą ir lengviausiai pravažiuojamą miesto prospektą su patogiomis jungtimis į miestą”. Vietoj jo koalicijos programoje įrašytas abstraktus punktas „Transporto infrastruktūros plėtra siekiant pagerinti eismo pralaidumą ir užtikrinant patogų įvažiavimą į miestą”.

Panašu, kad koalicija tiesiog pasigailėjo mero, gyvenančio užmiestyje… 

„Nedelsiant pradėsime jungiamojo su Šilutės keliu tilto per geležinkelį Statybininkų prospekte statybos įgyvendinimo darbus”. Labai konkretus pažado būta. Bet nebeliko. Nebėra… Deja.

Neliko ir pažado „Neduosime ramybės, reikalausime kartu su Klaipėdos raj. savivaldybe, kad Susisiekimo ministerija pabaigtų Jakų žiedo projektą”. O gaila.

Neliko vienintelio Arvydo Vaitkaus komandos konkretaus pažado apie „brangios ledo arenos statybos” koncesijos būdu atsakymą. Žadėta šį objektą pastatyti trigubai pigiau. Deja, koalicijos programoje jo nebeliko. Kaip ir daugelio mane žavėjusių pažadų. Ir ne tik mane. Turiu įtarimą, kad galbūt esame apmauti, malonūs rinkėjai.

Kažkur prapuolė ir dar vienas žavingas pažadas: „Sukursime perkeliamų modulinių priestatų ikimokyklinėse įstaigose sistemą mieste. Skirtingais metais skirtingose miesto dalyse susiduriame su vietų trūkumu lopšeliuose – darželiuose, kurio neįmanoma prognozuoti ar atspėti. Kilnojamais pagal poreikį iš vienos vietos į kitą moduliais greitai išspręsime šią problemą”.

Vietoj jo liko įsipareigojimas užbaigti naujos mokyklos Senvagės g. statybą ir kuo sparčiau ją atidaryti. Graudu, moterėlės ir bambizai: ta mokykla ir be to jau beveik baigta. 

Tačiau esama ir naujovių. Tik poros. Sveikintinas, be abejo, yra ir naujos koalicinės valdžios siekis parengti „ketverių metų švietimo įstaigų pastatų renovacijos priemonių plano parengimas ir įgyvendinimas”. Kaip ir šis: „Laikinų sustojimo vietų prie mokyklų ir vaikų darželių „Kiss and Ride“ įrengimas”. Važiuosim. Bučiuosimės. Linkime sėkmės.

Deja, tai visos naujovės, inovacijos, rastos lyginant naujųjų ir buvusiųjų Klaipėdos miesto tėvų ir močiučių programas. Gal dar kas nors yra tarp eilučių… O kiek būta patoso, žodžių trydos prieš rinkimus! Realybė (koalicijos programa) rodo, kad niekas nesikeis, išskyrus seniai suplanuotų projektų įgyvendinimą. Ar ne taip ir buvo prognozuota? 

INFORMACIJA UŽMARŠUOLIAMS

Šių metų balandžio viduryje pasirašyta koalicinė veiklos programa, sudaryta tarp politinio komiteto „Ištikimi Klaipėdai“, politinės partijos „Laisvė ir teisingumas“, politinės partijos „Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga“ bei politinės partijos „Lietuvos socialdemokratų partija“ yra „dokumentas, paremtas komandiniu darbu, kurį grindžiame pagrindinėmis vertybėmis: sąžiningas darbas Klaipėdos miestui, įsiklausymas į miestiečių nuomonę ir jų lūkesčių atliepimas, visomis prasmėmis konkurencingo Klaipėdos miesto kūrimas”.

Ji pavadinta „Planas Klaipėda”. 2019 metais pasirašyta sutartis  vadinosi  „Nauja jėga Klaipėdai!”  Tačiau jos premabulė praktiškai tokia pati, kaip ir dabartinė: „Dokumentas, paremtas komandiniu darbu, grindžiamas subalansuoto tęstinumo, socialinės atsakomybės prieš Klaipėdos miesto gyventojus ir bendruomenės įtraukties vertybėmis bei svarbiausiais uždaviniais”. Šią programą tuomet pasirašė visuomeninis komitetas „Vytautas Grubliauskas ir komanda”, Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų bei Lietuvos centro partijos atstovai.

Abiejų programų tezių formuluotės skiriasi tik formaliai, o turinys išliko nepakitęs. Nors reikia pripažinti, kad 2019 metais pasirašyta koalicijos programa buvo išsamesnė ir konkretesnė.

Kai kurie dalykai panašūs net į nusirašinėjimą.

„Bendradarbiavimas su Sveikatos apsaugos ministerija dėl VšĮ „Klaipėdos universiteto ligoninės“ išvystymo į šiuolaikiškas, aukščiausios kokybės paslaugas teikiantį centrą”, – rašoma A. Vaitkaus vedamos koalicijos programoje. „Daugiaprofilinis modernus Vakarų Lietuvos regiono tretinio lygio asmens sveikatos priežiūros ir gydymo Klaipėdos universiteto centras”, – ataidi aidas iš V. Grubliausko vestos koalicijos programos. Ir taip toliau, ir taip panašiai.

Ir taip toliau, ir taip panašiai gyvensime. Gi, visai fain yra gyventi!

23 Comments

  1. Kaponė

    Tai bus ar nebus išplėstos nemokamos automobilių statymo vietos Klaipėdos miegamuosiuose rajonuose? Juk apie tai buvo labai garsiai kalbama. Kokių vėjų prirašyta toje koalicinėje programoje, žinome, skaityti dar nepamiršome. Tačiau rinkimines programas taip pat atsimename (specialiai pasidėjau tą priešrinkiminį gražų spalvotą bukletą į lentyną, palauks iki kitų rinkimų). O tada, jei nebus padaryta to, kas buvo žadėta, su opozicijos pagalba smagiai spirsime į subinę naujiesiems valdantiesiems ir pagalvosime dukart, prieš mesdami rinkimų biuletenį į dėžę.

    Reply
    • Kaponei

      Ar niekada neteko pačiam girdeti tokio dalyko kaip : rinkimine propaganda….???

  2. Senai buvo aišku,bet.....

    Yra tokia viena kategorija rinkeju.kuriems gali ant galvos nors kuolą tašyti…

    Reply
  3. Klemka

    Tai gal dabar nauja -sena valdžia ištaisys lepsusą ir panaikins Sportininkų gt. pastatytą ženklą posūkis kairėn draudžiamas ir Sportininkų 5, 7 bei Smilties Pylimo 3 namų gyventojai galės normaliai grįžti namo, bei nevažiuoti iki stadiono apsisukti ir grįžtant atgal pakliūti namo ir nepažeidinėti bereikalingo ženklo reikalavimo. Gal galų gale paskaitys naujų KET dėl įvažiavimo į teritorijas ir kelių ir gatvių sankirtų
    užstatymo reikalavimus.

    Reply
  4. Klailėdiškis

    A. Šulcui. Drąsus žmogus esate. Bet ne iki galo. „Rašytojai žinomi”. Tai paviešinkit. Miestiečiai turi žinoti kas valdo miestą.

    Reply
    • Klailediškiui

      Kas valdo buvo rašyta 10 kart.Bet yra dzin ,esme visai ne tame dabar ,o tai kad dabar tokios lievos partijos negaus jokio normalaus finansavimo is Vilniaus,nes ten tokiu nerasta.

    • B. Klaidas

      Kad už beprasmius pezalus Vilnius pinigų neduos, tai ir jūrų arkliukui aišku. O pinigų tai norisi!!! Juk neveltui vadinamasis koalicijos programų derinimas yra ne kas kita, kaip pyrago dalybos saviems ;). Viena bėda, kad dabar pinigų reikės nusidrožti nuo tų pačių miestiečių kišenių ir po visų perturbacijų sugrąžinti jiems nors trupinius (jeigu liks).

  5. edmundas

    ANGRY (PIKTI) žmonės ,savo komentarais,palyginimais ir abejonėmis SUSTOKITE,ir susitaikykit su Klaipėdos rinkėjų valia ,duokite pradėti dirbti merui ir jo komandai.

    Reply
    • Faktas

      Grubliauskas gavo tiek balsų, kad išeitų į pensiją, bet jis šito nesupranta

  6. Klp

    Tikėjaus ,kad nauja valdžia atstatys kairį posukį iš Smiltekės g. į Vingio g.Gal naujoj komandoj atsiras turinčių sveiko proto?

    Reply
    • Faktas

      Iškur reikia važiuoti, kad reikalingas tas pasisukimas? Važiuok Vingio gatve ir nereiks sukti į kairę

  7. Gyvenimas tęsiasi

    O ko tikėjotės, kai visus keturis ponias ir ponus užgožia vienas drūtas Vytautas, su mažinai plyštančia saga švarke? Jis ir rašė” korekcijas”? Bet svarbiausia – liko prie kultūros reikalų. Tai reiškia džiazo šeimos verslas gyvuos toliau. „Nemokamas”. Bet yra ir permainų: suktieji klerkučiai nuotoliniu būdu penktadieniais jau dirbs ne visi!. Už tai Didelis Dėkui. permainos nuo šiandien. Bonifacijaus atostogos baigėsi,,,

    Reply
  8. Kelininkas

    Gerbiamam merui reikėtų nenusileisti koalicijai ir pajudinti pietinio aplinkkelio statybą. Taip pat reikia išspręsti kamščius ties Rimkų geležinkelio perveža. Planuoti viaduką esamos pervažos vietoje yra nesąmonė. Dar prieš kokius 10 metų buvo suprojektuota Šilutės prospekto tąsa į Šernų sankryžą Šilutės-Klaipėdos kelyje su viaduku per geležinkelį naujomis vietomis, neinant per Rimkų gyvenvietę. Nežinia dėl ko šis projektas dabar yra pamirštas.

    Reply
  9. Ar

    tikėjotės ko nors kito? Per 30 metų nepripratote? Valdžia nauja, tik feisai tie patys.Taigi, lauksim naujų rinkimų, naujų pažadų, naujų klounų sąrašuose.Kvailių vietoje esame ne pirmą ir ne paskutinį kartą.

    Reply
  10. Juokas

    Pasižiūri naująją valdančią koaliciją ir joje matai tris merus valdančius Klaipėdą nuo 2001 m. , porą uosto oligarchų ir dešimt visai žalių statistų (7 žemaitaitininkai ir 3 karbauskiniai). Kokios permainos gerbiamieji?

    Reply
    • Murkis

      Man tai tas Vycka visai pagal: Pašol nx russkij vojennij korabl

  11. Čia priėjo Vaitkus ir tarė......

    Čia kaltas Lansbergio klanas su konservatoriai….

    Reply
  12. pamenu Brazauską pasakiusį

    Rinkimai baigėsi,ponai,pamirškite pažadus…mane nustebino vakar medikų apdovanojimai, sunkus jų darba s,viskas čia gerai,gražu,sveikintina,bet 1 vieta Miesto poliklinikai.Nesupratome-gerai,kad gerai aptarnavo ukrainiečius,reikia,bet kur talonai,po kiek laiko gauna žmonės, net vyr,gydytojo nėra,tik pavaduojantis,neturi specialistų,šeimos gydytojai beveik visi pensininkai, nėra specialistų,tęsti ir tęsti,o juk ši įstaiga berods savivaldybei priklauso,rašė,kad čia jos poliklinika.

    Reply
  13. Jeg

    O čia tai gerai visus ištaisė ???. Kai sako ta pati panelė tik kita suknelė, arba dar geriau : tas pats šūdas tik kitoj rankoj. Tapinas galėtų ir Klaipėdoje praneršti su patikrinimais

    Reply
  14. Anonimas

    Kiss & Ride Koalicija. Išbučiuos Klaipėdą, paskui pasivys ir dar išbučiuos.

    Reply
  15. Klausimas

    Tai ką, tie „ištikimi” suskeliai mus išdūrė???

    Reply
  16. T

    Ko reikėjo ir tikėtis!

    Reply
    • ??

      :DDDD 20 % už vaitkų ir 20 % už žemaitaitį – pirmam ture, na tai kokîų pokyčių tu nori jei balsuoji už juokdarį ir už uosto direktorių (kuris tau 20 metų jau šika ant galvos) ar jis nustos dabar šikti ar pakeis ant ko šikama – po 20 metų ??? 😀 kitais metais vėl balsuokit už dudoriu ir tikėkitės, kad jis pradės groti pianinu

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sportas

Sporto mėgėjams – naujas stadionas 

Klaipėdos savivaldybė skelbia, kad šalia jai priklausančios „Gilijos“ pradinės mokyklos (Taikos pr. 68) atliekami paskutiniai naujo stadiono įrengimo darbai – ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Uostas ir jūra

Kruizinės laivybos sezono startą paskelbė muzikuojantis laineris

Šaltą, vėjuotą ir lietingą antradienio vidurdienį Klaipėdos uoste prisišvartavo pirmasis šiemet kruizinis laivas. Laineriui „Le Bellot” – tai ir pirmasis ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Atgimimo aikštės konkursas „pakibo“ dėl vieno dokumento

Nors kovo 7 d. Klaipėdos savivaldybė teigė, jog maždaug po mėnesio paaiškės, ar konkurso dalyvių pateikti pasiūlymai atitinka visus reikalavimus ir ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This