Lietuvos laivų statytojų ir remontininkų asociacija mini veiklos 20-metį

Verslas

Lietuvos laivų statytojų ir remontininkų asociacija (LLSRA) balandžio 28-ąją mini 20-ies metų veiklos jubiliejų.

LLSRA buvo įsteigta 2003 m. balandžio 28 dieną, o jos steigimo sutartį pasirašė 32 laivų statybos ir remonto įmonės, kurių didžioji dalis buvo įsikūrusios Klaipėdoje. Naujosios organizacijos vykdančiuoju direktoriumi paskirtas jau anapilin iškeliavęs Algirdas Renkauskas, kuris svariai prisidėjo prie jos įkūrimo. Pagrindiniai organizacijos tikslai buvo sutelkti laivų statytojus ir remontininkus bendroms ekonominėms, socialinėms ir ūkinėms problemoms spręsti, atstovauti jų interesams vietos ir valstybinės valdžios institucijose bei tarptautinėse organizacijose, rengti konsultacijas ir keistis informacija.

Šiuo metu LLSRA vienija 18 tikrųjų ir trys asocijuoti nariai. Asociacijai priklauso įvairaus dydžio įmonės – nuo tokių, kur dirba keli žmonės, iki didžiausių šalies bendrovių.

Martyno Vainoriaus nuotr.

„Ir dabar mes vykdome tą pačią veiklą ir vadovaujamės prieš du dešimtmečius iškeltais tikslais. Kitas labai svarbus dalykas – draugiškas narių tarpusavio bendradarbiavimas, nes būtent partnerystė yra raktas į sėkmę“, – pranešime cituojamas LLSRA vykdantysis direktorius Viktoras Čepys.

„Kiekvienas mūsų asociacijos narys prisideda prie Lietuvos kaip jūrinės valstybės stiprinimo ir žinomumo pasaulyje didinimo, jūrinės kultūros formavimo ir puoselėjimo, jūrinės inžinerinės pramonės išskirtinumo atskleidimo bei vystymo, dalijantis žiniomis, diegiant inovacijas ir naujas technologijas, pasitelkiant verslo ir mokslo sinergiją, kuriant aukštą pridėtinę vertę ir savo veiklą grindžiant tvarumo principais. Šios sukakties proga kiekvienam linkiu puikių ateities perspektyvų, kurias mums atveria jūros ir vandenynai. Juk, kaip sakė Walteris Raleighas, kas valdo jūrą, valdo pasaulio prekybą, tam priklauso viso pasaulio turtai, tiesą sakant, visas pasaulis“, – sako ilgametis asociacijos prezidentas Vakarų laivų gamyklos (VLG) įmonių grupės generalinis direktorius Arnoldas Šileika.

V. Čepys įžvelgia naujas veiklos perspektyvas įmonėms, kurias vienija asociacija, – pradedamas statyti vėjo jėgainių parkas Baltijos jūroje šalia Būtingės. Kaip teigiamas pokytis įvardintas, ir Jūrinių reikalų komisijos veiklos atnaujinimas Seime. Manoma, kad tai padės operatyviau spręsti problemas, su kuriomis susiduria laivų statytojai ir remontininkai, efektyviau skleisti informaciją apie šią veiklos sritį.

Šiuo metu LLSRA didelį dėmesį skiria jūrinės inžinerinės pramonės ir jos specialybių, kurių specialistų dabar labai trūksta, populiarinimui. Ji aktyviai bendradarbiauja su Pauliaus Lindenau mokymo centru, buvo viena iš iniciatorių įsteigti Klaipėdos universiteto ateities neliečiamojo kapitalo fondą, kurio lėšomis būtų finansuojami moksliniai tyrimai ir projektai, diegiamos šiuolaikinės technologijos, ugdomos dabar aktualios ir ateities kartoms reikalingos kompetencijos bei gebėjimai.

LLSRA kuria ir naujas tradicijas – prieš trejus metus ji įsteigė tarpukariu uostamiestyje veikusios laivų statyklos savininko, žymaus laivų statytojo Pauliaus Lindenau vardo medalį, kuris skiriamas už nuopelnus laivų statybos ir remonto srityje. Šis apdovanojimas jau įteiktas 11 žmonių.

LLSRA taip pat teikia kandidatus jūrų kapitono Liudviko Stulpino medaliui, kurį įsteigė Susisiekimo ministerija ir kuris skiriamas už ypatingus nuopelnus Lietuvos vandens transportui ir jūrų pramonei, gauti bei kitiems šios srities valstybiniams įvertinimams.

20-ies metų veiklos sukaktį mininti LLSRA atnaujino savo logotipą. Šią solidžią sukaktį visi nariai kviečiami paminėti gegužės 19 dieną Seime, kur antrą kartą vyks jūrinio verslo ir politikos forumas. Šiemet jis skelbia: „Jūra – Lietuvos saugumui ir pažangai!”. Renginys kvies diskutuoti apie jūrą skirtingais pjūviais, kurie svarbūs visuomenei ir sprendimų priėmėjams, pramonei ir mokslui, ieškoti ne tik atsakymų į šiuo metu aktualius klausimus, bet ir veržliai žvelgti į ateitį.

„Sieksime, kad kiekvienas klaipėdietis žinotų, kad jų mieste vykdoma unikali veikla – statomi ir remontuojami laivai, daugiau susižinotų apie šią sritį, paklausias jūrinės inžinerinės pramonės profesijas. Dirbsime šiuo klausimu dar aktyviau“, – apie asociacijos ateities planus sako V. Čepys.

LLSRA priklauso Lietuvos pramonininkų konfederacijai.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Uostas ir jūra

Statys elektrinį keltą

Vakarų laivų gamyklos (VLG) įmonių grupei priklausanti Vakarų Baltijos laivų statykla (VBLS) pasirašė sutartį su Norvegijos bendrove „Torghatten Nord AS“ ...
2024-03-07
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

VLG įmonių grupei - 55-eri

Vakarų laivų gamyklos (VLG) įmonių grupė kovo 2 d. savo 55-erių metų sukaktį pažymės „Švyturio“ arenoje šventiniu renginiu. Ta proga ...
2024-02-28
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Klaipėdos uostas pristatytas Estijos ambasadoriui

Pernai rugsėjį Estijos ambasadoriaus Lietuvoje pareigas pradėjęs eiti Kaimo Kuusk ketvirtadienį pirmą kartą lankėsi Klaipėdos uosto direkcijoje. Jį lydėjo Estijos ...
2024-02-08
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This