Pagaliau remontuos varganą Taikos prospekto šaligatvį

Miestas, Svarbu

Mero Arvydo Vaitkaus potvarkiu paskirta laikinoji Savivaldybės administracijos direktorė Inga Gelžinytė-Litinskienė palaimino viešojo pirkimo konkursą dėl Taikos prospekto šaligatvio atkarpos, esančios tarp Sausio 15-osios ir Tiltų gatvių, paprastojo remonto darbų.

Pagal UAB „ATAMIS” parengtą paprastojo remonto aprašą bus remontuojama 0,565 km ilgio atkarpa dešinėje Taikos prospekto pusėje. Būsimasis rangovas tai padaryti turės per 6 mėnesius. 

Teigiama, kad šios atkarpos danga yra blogos būklės, plytelės išsiklaipiusios, ji nepritaikyta žmonių su negalia reikmėms. O dviračių takas čia yra netolygus, siauras, nutrūkstantis.

Parengtame projekte numatoma įrengti 2,5 m pločio pėsčiųjų taką (vietomis platesnį) ir atskirą raudono asfalto dviračių taką 3,5 m pločio (siaurose vietose 2,5 m pločio). 

Kelio bortai, kur dviračių takas kirs važiuojamąją dalį, neprojektuojami. Projekte numatoma įrengti asfalto dangos nuovažas į palei gatvę esančius privačius sklypus. Nuovažos per pėsčiųjų ir dviračių taką numatytos iškelti iki pėsčiųjų ir dviračių tako aukščio. 

Numatyta maksimali šių darbų kaina viešai neskelbiama.

12 Comments

  1. Algimantas

    Labai gera žinia. Čia tuos šaligatvius reikėjo tvarkyti jau prieš dešimtmetį.

    Reply
  2. Daina

    Praeitą savaitę, užkliuvusi už išsiklaipiusios plytelės , taip plojausi, kad vos dantys neišbyrėjo. Todėl džiaugiuosi, kad pagaliau remontuos.

    Reply
  3. Suprantama

    kad tai Neniškio iškeptas projektas. Naujasis meras tikrai nespėjo. Ir visko neužmarinuosi. Vienop buvo galima tą „paprastą” remontą revizuoti ir nors iš architektų sąjungos apie jį nuomonę sužinoti. Niekas to projekto nerodė ir niekas jo nematė. Bet, tai senamiesčio prieigos, buvusių miesto vartų vieta, pats miesto centras, tie šaligatviai tai pati aktualiausia žmonėms erdvė kur jie vaikšto ir tai ypač svarbi viešo intereso aspektu. Ir šiaip po vieną gatvė pusę civilizuota visuomenė nekuria. O kas ir kada bus kitoje? Tad prasisukti su paprastuoju remontu tokioje vietoje yra labai prastas „skonis” kurį labai mėgo budinas, neniškis, dobranskis ir kuriems „viešo intereso” kategorija reiškė absoliutų 0 . Suprantama ir tai, kad visų šoferių prikeptų projektų nepakeisi, bet gal nors tokiose vietose, prieš pradedant darbus, vertėtų revizijas padaryti. Realizavus visi sakys – čia Vaitkus padarė. Ir visi bus teisūs. Kaip ten bebuvę, blogas ir giliai įsišaknijusias tradicijas mieste reikėtų keisti, jei išties norima mieste pokyčių.

    Reply
  4. Anonimas

    Uż tuos pinigus yra svabesniu projektu.

    Reply
    • Anonimas

      Pvz. , finansuoti Grubliausko žmoną UAB Klaipėdos Jazz ar kaip ten, už 50 000 EUR nupirkti dar du dviračių skaičiuotuvus arba už 180 000 EUR pastatyti dar vieną kelio dangos ir oro temperatūros matuoklį , koks pastatytas Lideikio g. važiuojant į Melnragę., ai dar 240 000 Sūduvio geldai prišvartuoti, žodžiu yra kur „prasmingiau” išleisti pinigus, nei minėtam šunkelio alėja tapusia remontui.

    • Sūduvio gelda

      tegu stovi ten, kur pastatyta, nebekelkit bereikalingo triukšmo dėl jos. Tai visai neblogas muziejukas vaikams palandžioti, o ir karo jūrininko duonos neragavę suaugėliai turi į ką pažiūrėti ar pačiupinėti. Žinoma, tai labai nepatinka visokiems vatinukams ir saviems prietrankoms, bet dėl jų galvos nekvaršinkime, paburbuliuos ir praeis.

  5. Pagaliau proveržis!

    Proveržis prasidėjo! Ot, ką reiškia naujas meras!

    Reply
    • Fui

      Pletkininke

    • ezys

      cia sarkazmas? jei taip, tada pritariu 🙂

    • čia

      tai bent proveržis… komediantas… ar aklas iki šiol buvot, juk jau beveik viso miesto šaligatviai sutvarkyti… ar iš meilės vaitkui tik dabar praregėjot?

  6. C7

    Svarbu kad dviračių takas būtų asfaltbetonio danga.

    Reply
    • Belekas

      Koks skirtumas kokia danga, pestieji vistiek eis tuo dviraciu taku ir keiksnos dviratininkus, kad ant galvos vaziuoja…

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika, Svarbu

Per opozicijos valandą - karšti klausimai  ir rusiškas keiksmas

Per jau antrąją šios kadencijos Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos opozicijos valandą, ketvirtadienį, svarstant, ar reikia daryti pietų pertrauką, iš posėdžių ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Švietimas

„Boružėlės” prakeiksmas: atsisakius vieno rangovo, kiti darbų nesiima

Šiais metais Klaipėdos savivaldybei jau net du kartus teko viešai paskelbti karčią žinią: nė vienas projektuotojas neatsiliepė į kvietimą dalyvauti ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Idėja apie transporto eismą Mažvydo alėja - neužmiršta

„Arūnas Tuma kažkuriame posėdyje sakė, kad reikės ir Mažvydo alėją perkasti”, – Klaipėdos miesto tarybos Miesto plėtros ir strateginio planavimo ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This