Laisvydas Kancius laimėjo Sonora ralį

Sportas

Nepaisant visų negandų, Sonora ralis ir Meksika klaipėdiečiui Laisvydui Kanciui buvo svetingi – laimėtas trečiasis Pasaulio čempionato etapas leido įsitvirtinti bendroje čempionato įskaitoje pirmoje vietoje.

Paskutinysis Sonora ralio greičio ruožas galėjo tapti lemtingu klaipėdiečiui. Tereikėjo pravažiuoti 150 km ilgio greičio ruožą, rodėsi tai pusiau formalumas, ypač kai susikrautas daugiau kaip pusės valandos pranašumas. Tačiau po pirmų keturių dienų lenktynių lietuvio komandai baigėsi padangos su specialiu užpildu – putomis, kurios leidžia lenktyniauti toliau net ir pradūrus padangą. Komanda nusprendė surizikuoti ir paskutinę dieną išleido sportininką su padangomis be užpildo.

„Ir ką jūs manote, nuo starto linijos nuvažiavus gal tik penkis kilometrus trenkiausi priekiniu ratu į smėlyje buvusį akmenį ir pradūriau priekinę padangą. Nebuvo ką daryti. Kadangi motociklai nesiveža atsarginių ratų, teko net 150 km važiuoti tuščiu priekiniu ratu”, – pasakojo Laisvydas Kancius.

Tai klaipėdiečiui kainavo neįsivaizduojamą kiekį jėgų ir pastangų. Jeigu būtų sprogęs galinis ratas, važiuoti nebūtų įmanoma, bet su priekiniu judėti galima. Tik žinoma, apie lenktynių tempo palaikymą nebuvo nei kalbos.

„Visa laimė, kad ratas nesuplyšo į gabalus, iš jo tik išėjo oras. Todėl pamažu nerizikuojant važiavau toliau. Iš pradžių labai atsargiai, vėliau drąsiau ir galų gale pavyko finišuoti, o greičio ruožo gale netgi įsidrąsinau ir paspausti“, – pasakojo klaipėdietis.

Likus dviem etapams savo pagrindinį priešininką Pablo Copetti lietuvis Laisvydas Kancius lenkia jau 31 tašku, o už pergalę etape suteikiami 25 taškai. Tad pasaulio čempiono titulas jau rodos pasiekiamas ranka.

Priešpaskutinis Pasaulio čempionato etapas – „Desafio Ruta 40” ralis vyks paskutinę rugpjūčio savaitę Argentinoje.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sportas

Laisvydas Kancius dalyvaus Dakaro ralyje

Dar visai neseniai dramą paskutiniame Pasaulio čempionato etape Maroke išgyvenęs, bet galiausiai Pasaulio čempiono titulą keturračių įskaitoje iškovojęs Laisvydas Kancius ...
2023-11-10
Skaityti daugiau

Švietimas

Noras išmokti lietuviškai į Klaipėdą pritraukė ir egzotiškų šalių atstovus

Klaipėdos universiteto Socialinių ir humanitarinių mokslų fakulteto (KU SHMF) auditorijas ir šią vasarą užpildė Lietuvių kalbos ir kultūros vasaros kursų ...
2023-07-17
Skaityti daugiau

Transportas

Nuo gegužės 1-osios įsigalioja keletas Kelių eismo taisyklių pakeitimų

Nuo pirmadienio įsigalioja Kelių eismo taisyklių (KET) pakeitimai, susiję su mobiliojo ryšio priemonių naudojimu vairuojant, eismo tvarka gyvenamojoje zonoje ir ...
2023-05-01
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This