„Neptūnas“ išvargo pergalę pajūrio derbyje

Sportas

Klaipėdos „Neptūnas“ šeštadienio vakarą namuose po permainingos kovos 91:86 (20:19, 22:28, 18:18, 31:21) patiesė „Gargždus“ ir pagerino savo šansus pakilti iš septintosios pozicijos.

Šeimininkai startavo geriau (7:0), bet gargždiškiai greitai atsigavo ir po pirmojo kėlinio „Neptūno“ persvara buvo minimali – 20:19. Antrasis kėlinys buvo permainingas – „Gargždai“ iš pradžių nutolo per 8 taškus (31:23), bet klaipėdiečiai varžovus pavijo ir vėl aplenkė (38:36). Visgi sėkmingiau finišavę svečiai po pirmosios mačo dalies buvo priekyje – 47:42.

Trečiasis kėlinys baigėsi lygiu rezultatu (18:18) ir prieš lemiamas dešimt minučių gargždiškiai pirmavo 65:60. Nors vienu metu atsilikinėjo 12 taškų skirtumu (62:74), klaipėdiečiai likus kelioms minutėms persvėrė rezultatą (79:78). Paskutinės dvi minutės priklausė Deividui Gailiui ir Rokui Gusčiui, kurių metimai šeimininkams leido iškovoti svarbią pergalę – 91:86.

Uostamiesčio klubo gretose rezultatyviausias su 26 taškais – D. Gailius. naudingiausias buvo R. Gustys, jo sąskaitoje – 15 taškų, 9 atkovoti kamuoliai ir 30 naudingumo balų.

Geriausią karjeros mačą sužaidė Šarūnas Beniušis. Po krepšiais karaliavęs aukštaūgis prie 24 taškų pridėjo 11 atkovotų kamuolių ir surinko 31 naudingumo balą.

Po šio susitikimo klaipėdiečiai pavijo pagal laimėjimus Utenos „Uniclub Casino – Juventus“ ir Jonavos „CBet“ ekipas. Tiesa, jos yra sužaidusios vienu maču mažiau, bet „Neptūno“ dar lauks akistata su uteniškiais, kur spręsis ir tarpusavio pranašumo likimas.

Taip pat tapo aišku, kad „Gargždai“ debiutiniame savo sezone „Betsafe-LKL“ liks vienuoliktoje pozicijoje, kadangi Pasvalio „Pieno žvaigždės“ jau nepavejamos, o Prienų „Labas GAS“ nebepakils iš lentelės dugno.

STATISTIKA

„Neptūnas“: Deividas Gailius 26, Mindaugas Girdžiūnas 16, Rokas Gustys 15, Oskaras Pleikys 12, Matas Jogėla 10, Žygimantas Janavičius 9.

„Gargždai“: Šarūnas Beniušis 24, Ernestas Jonkus ir Julius Kazakauskas po 12, Mantas Ruikis ir Joshua Newkirkas po 11, Jylanas Washingtonas 8, Aurimas Urbonas 6.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sportas

„Viesulo“ gimnastėms - visų spalvų medaliai

Gargžduose vykusiame Lietuvos meninės gimnastikos įrankių čempionate, kuriame varžėsi gimnastės iš Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos, uostamiesčio „Viesulo“ sporto centro gimnastės ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Sportas

„Neptūno“ pergalių seriją nutraukė kėdainiškiai

Klaipėdos „Neptūnas“ pirmadienio vakarą savo arenoje rezultatu 79:92 (26:24, 20:21, 12:20, 21:27) krito prieš Kėdainių „Nevėžį-Optibet“. Šeimininkai pirmieji truktelėjo į ...
2024-04-22
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Sportas

„Neptūnas“ 50 minučių trileryje įveikė „Žalgirį“

Įsibėgėjusio Klaipėdos „Neptūno“ įspūdingo grožio trileryje, trukusiame 50 minučių, trečiadienį nesustabdė ir Kauno „Žalgiris“. Georgios Vovoro kariauna gausiai susirinkusių uostamiesčio ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This