Įteikti Muzikinio teatro apdovanojimai „Pagauk bangą“

Fotoreportažai, Kultūra

Didžiausius kūrybinius iššūkius įveikę bei aukščiausių meno bangų keteras 2022 m. pasiekę Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro (KVMT) kūrėjai ir darbuotojai tradiciškai įvertinti apdovanojimuose „Pagauk bangą“.

Martyno Aleksos nuotr.

Prieš penkis metus KMVT gimusi tradicija Tarptautinės teatro dienos proga pagerbti teatro kūrėjus ir apdovanoti juos teatro įsteigtais prizais bei diplomais buvo suteiktas pavadinimas „Pagauk bangą“.

„Simboliška šiuos apdovanojimus teikti po ypatingo projekto „Klaipėda: vakar, šiandien, rytoj“, skirto Klaipėdos prijungimo prie Lietuvos 100-mečiui, premjeros. Iš istorijos būtina pasiimti tai, kas vertingiausia, gyventi su tuo šiandien, duodant impulsą rytojaus vertybėms. Nuoširdžiausiai sveikinu, didžiuojuosi ir linkiu dar ne kartą įveikti kūrybinius iššūkius bei pasiekti aukščiausias meno bangų keteras“, – kalbėjo teatro vadovė Laima Vilimienė.

Apdovanojimų metu Rita Petrauskaitė paskelbta „Metų operos soliste“ už Undinės vaidmenį Antonino Dvorak operoje „Undinė“. Apdovanojimą solistei įteikė KVMT garbės dirigentas Stanislavas Domarkas.

„Pats geriausias apdovanojimas – gautas namuose. Taikaus dangaus visiems“, – linkėjo R. Petrauskaitė.

„Metų operos solistės“ apdovanojimas taip pat buvo skirtas šiai profesionalei.

Yan Malaki tapo „Metų baleto artistu“ už Vaikino vaidmenį šokio spektaklių triptike „Dona Kichotė” (I dalis), Jaunojo Fausto vaidmenį šokio spektaklyje „Faustas” ir Žilvino vaidmenį E. Balsio šokio spektaklyje „Eglė žalčių karalienė”. Apdovanojimą jam įteikė praėjusių metų šios nominacijos laureatė Daria Verovka.

„Esu labai dėkingas už KVMT suteiktas galimybes atlikti pagrindinius vaidmenis išskirtiniuose spektakliuose. Dėkoju Muzikinio teatro vyriausiam choreografui, Baleto tarnybos vadovui Aurelijui Liškauskui už pasitikėjimą. Dar labiau stengsiuosi“, – sakė Y. Malaki.

Nuo 2022-ųjų pradžios KVMT dirbantis baritonas Šarūnas Šapalas pelnė „Metų debiuto“ apdovanojimą už vaidmenis sezono repertuaro spektakliuose: Mazetas (W. A. Mozart operoje „Don Žuanas”), Karalius Bulvė (A. Kučinskas operoje vaikams „Bulvinė pasaka”), Girdvainis (V. Ganelino miuzikle „Velnio nuotaka”), Nykštys, Baubas (N. Sinkevičiūtės muzikinėje pasakoje „Pasaka be pavadinimo”), II Pelė (A. Kučinsko operoje vaikams „Žvaigždžių opera”).

Ceremoniją vedęs, praėjusių metų nominacijos laimėtojas Tadas Jakas siuntė virtualius linkėjimus negalėjusiam atvykti Š. Šapalui ir gavo laureato atsakymą.

„Dėkoju už Muzikinio teatro pasitikėjimą, suteiktas galimybes ir man skirtus vaidmenis. Viskas įmanoma, kai šalia tokie nuostabūs kolegos“,- dėkojo Š. Šapalas.

Muzikinio teatro vyriausiasis choreografas, Baleto tarnybos vadovas Aurelijus Liškauskas už tarptautinį teatro vardo garsinimą (gastrolės Lenkijoje), ryžtą ir pasiaukojimą ne tik dirbant vyriausiojo choreografo darbą, bet ir padedant trupės šokėjams ukrainiečiams išgyventi karo keliamus psichologinius sunkumus pelnė „Metų Teatro švyturio“ apdovanojimą. Apdovanojimą įteikė praėjusių metų nominacijos laimėtojas Naglis Stancikas.

„Džiaugiuosi ir dėkoju. Tikiuosi, kad užteks jėgų dar labiau šviesti ir pateisinti viltis. Manau, kad visi dirbantys Muzikiniame teatre yra švyturiai, nes siekia publikai atiduoti kuo daugiau. Dėkoju už suteiktas galimybes!“, – sakė A. Liškauskas

Režisierė Rūta Bunikytė už sugrįžusį ir Lietuvos publiką pavergusį Johno Kanderio miuziklą „Čikagą” pelnė „Metų iššūkio“ apdovanojimą.

„Miuziklo „Čikaga“ pastatymas yra autorinis visos komandos darbas. Klaipėdos valstybiniame muzikiniame teatre esu sukūrusi ir daugiau pastatymų, kurie mane tobulino kaip kūrėją. Negalėčiau išskirti vieno ar kito, nes visi tapo išskirtiniais išbandymais, kurie mane grūdino kaip kūrėją, organizatorių, diplomatą, menininką. Klaipėdos valstybiniam muzikiniam teatrui dėkoju už suteiktas galimybes, o apdovanojimą noriu skirti ryškiausiai miuziklo „Čikaga“ žvaigždei solistei Beatai Ignatavičiūtei“, – kalbėjo R. Bunikytė.

„Pagauk bangą“ apdovanojimas buvo įteiktas kultiniame „Čikaga“ Velmos Kelly vaidmenį atlikusiai B.Ignatavičiūtei.

„Šis miuziklas – tikras iššūkis kiekvienam solistui. Mes neturėjome už ko pasislėpti, tad kiekvienas pasirodęs „Čikagoje“ stengėsi lyg pagrindinis artistas ir dėjo maksimalias pastangas tiek vaidyboje, tiek šokyje ir dainavime“, – viename iš interviu yra minėjusi B. Ignatavičiūtė.

KVMT vyriausioji kostiumininkė Paulina Arlauskienė tituluota „Teatro lobiu“ už besąlygišką meilę teatrui ir jo žmonėms. Apdovanojimą jai įteikė teatro vadovė Laima Vilimienė.

„Ačiū už palaikymą. Tiesiog su meile atlieku savo pareigas“, – sakė kuklioji P. Arlauskienė.

Viename iš interviu P. Arlauskienė juokavo, kad teatro „meninis liūnas“ ją įtraukė ir nepaleidžia.

„Tai ne profesija. Tai gyvenimo būdas, kaip ir visiems teatru gyvenantiems žmonėms“, – tikino P. Arlauskienė, karjerą pradėjusi dar 1984 m. Klaipėdos liaudies operoje, o 1987 m., įsikūrus Klaipėdos valstybiniam muzikiniam teatrui, tapusi viena pirmųjų darbuotojų.

Vienintelį apdovanojimą, kurio laimėtoją lemia žiūrovų balsai, „Publikos simpatija“ pelnė solistė Beata Ignatavičiūtė. Apdovanojimą kolegei įteikė praėjusių metų laureatas, solistas Vilius Trakys.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

„Mūza“ lankys ir Muzikinio teatro kūrėjus

Klaipėdoje kuriančius teatro menininkus šį šeštadienį pasieks dar vienas tradicinis apdovanojimas – „Mūzos“ nominacija. „Mūzos“ nominaciją dar 2016-aisias įsteigė Klaipėdos ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

Kultūra

Pirmasis repertuarinis spektaklis atnaujintame teatre - „Sapnai ir kaktusai“

Balandžio 27-ąją, 18.30 val., Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro didžiojoje salėje „Jūra“ bus galima išvysti „Auksinį scenos kryžių“ kaip geriausiam šalies ...
2024-04-08
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Kultūra

Muzikinis teatras pagerbė geriausius savo kūrėjus

Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras jau šeštą kartą Teatro dienos proga įteikė apdovanojimus „Pagauk bangą“, skirtus ambicingiausius kūrybinius iššūkius praėjusiais metais ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This