Muzikinis teatras pristatė paskutinę šio sezono premjerą

Fotoreportažai, Kultūra

Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro (KVMT) rengiamas choreografines dirbtuves „Dėmesio! Baletas” Tarptautinės šokio dienos proga šeštadienio vakarą vainikavo projektas „Klaipėda: vakar, šiandien, rytoj“, skirtas Klaipėdos prijungimo prie Lietuvos 100-mečiui.

Nuo praėjusių metų rugsėjo vykdomo projekto metu buvo ne tik sukurti trys trumpametražiai šokio filmai, bet ir trylika choreografinių miniatiūrų, kuriose universalia judesių ir muzikos kalba papasakota apie Klaipėdos krašto unikalumą bei kintančią jo tapatybę.

Paskutinės šio sezono premjeros svečiai turėjo galimybę prieš pasirodymą paskanauti šiame krašte jau nuo XVIII a. vidurio geriamos tradicinės popiečio kafijos ir projekto rėmėjų – kavos skrudinimo namų „Musangas“ – paruoštos ekologiškos pupelių kavos. Premjeros žiūrovai puošėsi tradiciniais lietuvininkų kostiumais ir įsiamžino nuotraukose, klausėsi Šilutės kraštotyros draugijos folkloro ansamblio „Ramytė“ (vadovė Giedrė Pocienė), Klaipėdos Trečiojo amžiaus universiteto vokalinio ansamblio „JūrAinė“ (vadovė Virginija Manšienė) dainų ir Vaidos Galinskienės pasakojimo apie kafiją šišioniškių tarme.

Scenoje žiūrovai išvydo Mažosios Lietuvos istorinę praeitį papasakotą šokio kalba, menininkų požiūrį į dabartį bei jų pamąstymus apie ateitį.

Į kvietimą kurti miniatiūras šiam projektui atsiliepė devyni menininkai – tiek pirmą kartą mėginę savo jėgas choreografijoje, tiek labiau patyrę kolegos. Tarp jų – iš skirtingų šalių ir kultūrų į Klaipėdos baleto trupę suvažiavę buvę ir esami šokėjai: amerikietė Kirstin Ann Zahradnick, lietuvės Viktorija Galvanauskienė ir savo karjerą trupėje jau baigusi, šiuo metu Valstybinio dainų ir šokių ansamblio „Lietuva“ vyriausiosios baletmeisterės pareigas einanti Aušra Krasauskaitė, ukrainiečiai Roman Budko, Daria Verovka, Yuliia Kovalenko ir Roman Semenenko, kolumbiečiai Laura Carolina Figueroa Orduz ir Brayan Steven Valencia Sarmiento.

Kūrybiniam projekto procesui vadovavo KVMT vyriausiasis choreografas Aurelijus Liškauskas. Jam talkino asistentės choreografijai Oleksandra Borodina ir Daria Verovka, vaizdo medžiagos kūrėjas Imantas Boiko, garso takelio kūrėjas Kristijonas Lučinskas, kostiumų stilistė Ernesta Venckutė, grimo ir šukuosenų dailininkė Aira Braždienė.

Rengiant projektą KVMT bendradarbiavo su lietuviškos mados prekės ženklu „2ru2ra“, Pajūrio regioninio parko direkcija, Kretingos muziejaus žiemos sodu, Klaipėdos etnokultūros centru, Lietuvos jūrų muziejumi, Gintaro muziejumi ir parduotuve „Amber Queen“. Projektą finansiškai parėmė Klaipėdos miesto savivaldybė ir Klaipėdos konteinerių terminalas.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

„Klaipėda: vakar, šiandien, rytoj“ - unikali istorinio šimtmečio apžvalga

Sausio 4 d., ketvirtadienį, 18.30 val. Žvejų rūmuose Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro baleto trupė choreografinių miniatiūrų spektaklyje „Klaipėda: vakar, šiandien, ...
2023-12-28
Skaityti daugiau

Kultūra

Su publika atsisveikina KVMT miuziklas „Velnio nuotaka“

Publikos pamėgta Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro „Velnio nuotaka“ lapkričio 15 d.,trečiadienį, 18.30 val. Žvejų rūmuose bus rodoma paskutinį kartą. 1972 ...
2023-11-08
Skaityti daugiau

Kultūra

„Doną Kichotę“ pristato atsinaujinusi KVMT baleto trupė

Lapkričio 11 d., šeštadienį, 18.30 val. Žvejų rūmuose žiūrovų laukia susitikimas su šių laikų donomis kichotėmis ar donais kichotais kovojančiais ...
2023-11-03
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This