Klaipėdos savivaldybėje baigėsi nuotoliniai penktadieniai (atnaujinta)

Politika

Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus šeštadienį savo paskyroje „Facebook” pranešė, kad Savivaldybės administracijoje atšaukia nuo pernai spalio galiojusią nuotolinio darbo penktadieniais praktiką.

Ji buvo įvesta motyvuojant Energijos taupymo priemonių planu ir atitinkamomis rekomendacijomis.

Martyno Vainioriaus nuotr.

Penktadieniais klientus tik nuotoliniu būdu aptarnaudavo Klientų aptarnavimo, Švietimo skyriai, Tarpinstitucinio koordinavimo grupės, pirminės teisinės pagalbos specialistai. Kontaktiniu būdu klientai penktadieniais buvo aptarnaujami Socialinės paramos skyriaus padaliniuose, Civilinės metrikacijos ir registracijos, Viešosios tvarkos skyriuje bei Miesto tvarkymo skyriaus padalinyje, teikiančiame ritualines paslaugas.

„Prisipažinsiu, niekada nebuvau didelis nuotolinio darbo šalininkas. Mano manymu, visi atsakingi asmenys privalo būti savo darbo vietose.
Mano iniciatyva galimybė dirbti nuotoliniu būdu bus suteikta tik tada, kada iš tiesų reikia, arba tik išskirtinais atvejais, kai darbo pobūdis atitiks nustatytas sąlygas. Efektyviai veikiančiai savivaldai būtina užtikrinti kokybišką „gyvą” ryšį su gyventojais visuose lygiuose, todėl jau nuo kitos savaitės pradedame darbuotojų grąžinimą į darbo vietas”, – rašo A. Vaitkus.

ATNAUJINTA. Pirmadienį išplatintame savivaldybės pranešime spaudai rašoma, kad keičiasi darbo tvarka ir klientų tiesiogiai neaptarnaujančiuose padaliniuose.

Pastaruoju metu savivaldybės darbuotojai nuotoliniu būdu galėjo dirbti nustatytą dienų skaičių, iki 60 proc. darbo laiko. Nuo šiol tenkinant darbuotojo prašymą dirbti nuotoliniu būdu pagrindiniu kriterijumi bus konkrečios aplinkybės.

„Siekiame užtikrinti kokybišką ir efektyvų gyventojų aptarnavimą, sudaryti kuo patogesnes galimybes gauti reikiamas paslaugas. Nors nemažai paslaugų gali būti teikiama elektroniniu būdu, visgi yra gyventojų, kurie neturi galimybės jomis naudotis, tad kontaktinis aptarnavimas negali būti nustumtas į antrą planą. Savivaldybė siekia būti patraukliu darbdaviu, todėl darbuotojams galimybė dirbti nuotoliniu būdu bus suteikta tada, kada iš tiesų reikia, o ne nustatant konkrečias dienas“, – pranešime cituojamas A. Vaitkus.

Mero iniciatyva atnaujintoje tvarkoje numatyta, jog nuotolinio darbo galimybė gali būti sudaroma atvejais, susijusiais su darbuotojo sveikatos būkle, mažus vaikus auginantiems darbuotojams, besilaukiančioms, neseniai pagimdžiusioms darbuotojoms, ir kitais šalies teisės aktuose numatytais atvejais, taip pat tada, kai darbo pobūdis nereikalauja jokio tiesioginio kontakto ir darbas nuotoliniu būdu gali būti atliktas taip pat kokybiškai kaip ir darbo vietoje.

7 Comments

  1. Išvada

    Iš tiesų, klerkai turėjo dar papildomą išeiginę dieną per savaitę.
    Teko turėti savivaldybėje reikalų, tai tiesiog buvo pasakyta, kad penktadienį neskambinčiau ir dokumentų nesiųsčiau, nes „dirbs” nuotoliniu būdu.

    Reply
  2. Jonas

    Į darbo biržo po 9 val skambinau tris numerius. Visi užsiėmę: Dianą, Laura, Gitana , vyrukas žaidėjo atskambinti . 13.30 dar laukiu. Negi vėl teks važiuoti į kaip rusų laikais.?

    Reply
  3. Kristina

    Darbuotojai susipirko kompiuterius, darbo stalus…išmoko dirbti nuotoliniu, kas čia blogo?? savivaldybė sutaupė lėšas, nes darbuotojai dirbantys nuotoliniu viską naudojo savo…
    Pažangios įmonės tiek LT, tiek visam pasaulyje dirba nuotoliniu…
    Nereikėtų savivaldybei lygiuotis į atsilikėlius…
    Kaip tik reikia pavyzdį rodyti skatinti pažangą, tobulėjimą…

    Reply
  4. Pagarba

    Pagarba merui Vaitkui. Viliuosi, kad miestiečiai pagaliau galės patekti ir į Liepų gatvės rūmus dažniau, valdininkai greitai ir laiku atsilieps į telefono skambučius, nauji politikai bendraus e- paštu, atsakinės į internetu jiems siunčiamus laiškus. Veltėdžiai neturėtų imituoti darbo,

    Reply
    • Kristina

      Jokios pagarbos merui nėra, kol kas viskas tik žemyn ritasi…?
      Toks noras įtikti maršistams…
      liūdna…žemas lygis…
      Greitai savivaldybė bus gūdi provincija…kaip 20 amžiuje, gal išvis kompus uždraus,tušinukais rašys… segs dokumentus į storus dulkinus segtuvus.. ?
      Svarbiausia gi pasirodo ne darbo kokybė, o tik kad visi klerkai atsėdėtų dulkėtuose kabinetuose savo 8 valandas…

    • Kristinai

      Dirbkite, nepatenkinta ponia Kristina. Jums už tai mokami pinigai iš miesto biudžeto: ne už 4, o už 5 darbo dienas. O jei nepatinka, eikite ieškoti geresnio darbo.

  5. Liūdesys

    Iš klerkų atimta viena poilsio diena ir keturių dienų darbo savaitė. Liūdės didieji darbininkai, labai liūdės…

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Kirs 16 geros būklės medžių

Nepaisydamas savivaldybės Tarybos sprendimo meras Arvydas Vaitkus Klaipėdos miesto želdynų ir želdinių apsaugos, priežiūros ir tvarkymo komisijos pirmininku paskyrė ne ...
2024-05-04
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Laikraščių paslaugų pirkimo spektaklis baigėsi pagal scenarijų

Klaipėdos savivaldybės konkursus dėl jos informacijos skelbimo „laimėjo” tie, kuriems jų sąlygos ir buvo pritaikytos – dienraščiai „Klaipėda” ir „Vakarų ...
2024-05-03
Skaityti daugiau

Svarbu, Transportas

Savivaldybė slepia savo „herojų”

Per mėnesį – du radikaliai skirtingi atsakymai į tą patį klausimą. Tokią biurokratinę ekvilibristiką pademonstravo Klaipėdos savivaldybė, bandydama pasiaiškinti dėl ...
2024-05-03
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This