Lėlių teatro festivalis rodys ir filmus

Kultūra

Antradienį Klaipėdoje prasidėjo visą šią savaitę truksiantis tarptautinis lėlių teatro festivalis „Materia Magica“. Šiemet festivalio programoje bus pristatyta 13 spektaklių iš Lietuvos, Belgijos, Vokietijos, Ispanijos, Izraelio, Slovėnijos, Lenkijos, vyks lauko reginys, elektroakustinis performansas savadarbiais instrumentais, lėlinės kino animacijos programa vaikams ir suaugusiesiems. Pastaroji programa bus nemokama, joje bus pristatomi patys naujausi lėlių animaciniai filmai. 

Festivalio organizatoriai spaudos konferenciją surengė vienoje iš senamiesčio gatvių, taip norėdami parodyti, kad šių metų festivalis vyks įvairiose vietose. Spektakliai bus rodomi Klaipėdos lėlių, Klaipėdos dramos, Apeirono teatruose, Žvejų rūmuose, Klaipėdos lėlių teatro edukaciniame centre. Pastarajame vyks edukaciniai užsiėmimai šeimoms ir vaikams.

Ryčio Laurinavičiaus nuotr.

Klaipėdos lėlių teatro aktorė Monika Mikalauskaitė-Baužienė, atsakinga už festivalio animacinių filmų programą, džiaugiasi, kad su filmais prasiplečia žiūrovų ratas. Pasak jos, taip žmonės gali suprasti, kad lėlių teatras yra visoks.

„Mes stengiamės neapsiriboti spektakliais, prieš kelis metus nusprendėme į festivalį įtraukti kino filmus, kadangi mums tai pasirodė unikalu. Festivalis vyksta kas dvejus metus, labai sunku surasti kokybiško, gero kino“, – sakė ji.

Šiemetinio festivalio tema – gravitacija. Festivalio rengėjai tikino, kad  buvo stengiamasi sudaryti programą taip, kad viskas sietųsi su šia tema. Pasak festivalio prodiuserės Agnės Pulokaitės, kadangi sunku apibrėžti, kas yra lėlių teatras, todėl ir buvo pasirinkta gravitacijos tema.

„Yra tam tikros tradicinės lėlių teatro formos, aplink kurias ir viskas sukasi. Atrinkome spektaklius, kurie vieni yra arčiau to gravitacijos centro, o kiti yra nutolę nuo jo. Bandome ieškoti, koks lėlių teatras yra, ar mes galime jį apibrėžti“, – sakė A. Pulokaitė.

Festivalyje bus nemažai spektaklių ir suaugusiems. Teatro direktorė Aušra Juknevičienė tikino, kad tokie spektakliai yra įdomiausi.

Ryčio Laurinavičiaus nuotr.

„Suaugusieji nebijo kalbėti temomis, kurios yra aktualios visiems, dėl to galbūt yra įdomu, kokiomis formomis apie tai bus kalbama“, – sakė direktorė.

Dar vienas nemokamas renginys klaipėdiečių laukia šeštadienį, gegužės 6 d., 18 val. – Teatro aikštėje vyks Klaipėdos lėlių teatro lauko renginys „Apie žuvis ir žmones“. 

Su visa festivalio programa galima susipažinti čia.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Klaipėdos lėlių teatras 2024-iesiems suplanavo dvi premjeras

Klaipėdos lėlių teatras skelbia, kad pirmoji jo šių metų premjerą vyks kovą. Tai bus lėlių (šešėlių) ir šokio monospektaklis suaugusiesiems ...
2024-01-31
Skaityti daugiau

Kultūra

Klaipėdos lėlių teatre - marionečių spektaklis suaugusiems

Šį penktadienį ir šeštadienį, lapkričio 17-18 d., bei kitą penktadienį, lapkričio 24 d., Klaipėdos lėlių teatre vyks marionečių spektaklio suaugusiesiems ...
2023-11-15
Skaityti daugiau

Kultūra

Naujasis Klaipėdos lėlių teatro sezonas - ir su premjeromis, ir su parodomis

Rugsėjo 9 d. , šeštadienį, Klaipėdos lėlių teatras pradeda naują teatrinį sezoną. Premjeromis, parodomis, gastrolėmis, dirbtuvėmis, edukacijomis, naujomis ir jau ...
2023-09-05
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This