Senamiesčio gatvių remontą žada baigti iki vasaros pradžios

Miestas

Klaipėdos savivaldybė praneša, jog per artimiausią mėnesį bus baigta didžioji dalis rekonstrukcijos darbų Klaipėdos senamiestyje. Įvertinus likusių darbų apimtis, numatyta, jog iki birželio 1-os dienos bus atidarytos visos šiuo metu tvarkomos gatvės, darbai ilgiau tęsis tik nedidelėje Žvejų gatvės atkarpoje nuo Teatro iki Pilies g.

Vežėjų ir Sukilėlių gatvės jau baigtos tvarkyti anksčiau. Artūro Šulco nuotr.

Šiuo metu rekonstrukcijos darbai vyksta Teatro, Daržų, Didžiojoje Vandens ir Žvejų gatvėje. Teatro ir Daržų gatvėse, kurios yra ypač svarbios sklandžiam judėjimui senamiesčiu, darbai bus baigti iki birželio, Didžiojoje Vandens gatvėje pabaigtuvės planuojamos jau apie gegužės vidurį. Vežėjų ir Sukilėlių gatvės jau baigtos anksčiau.

Vasaros sezonui bus atverta ir didžioji dalis Žvejų gatvės – nuo Biržos tilto iki Teatro gatvės, o likęs ruožas iki Pilies tilto bus sutvarkytas iki rugpjūčio pabaigos.

Skelbiama, esą senamiesčio gatvės atnaujinamos taikant darnaus judumo principus – atsisakoma stačių bortelių, perklojamas išsiklaipęs grindinys, įrengiamas apšvietimas, sutvarkoma lietaus nuotekų sistema, gatvės tampa estetiškai patrauklesnės ir gerokai patogesnės.

Pasak mero Arvydo Vaitkaus, šis miesto reprezentacinėje dalyje vykdomas projektas yra svarbus ir reikalingas, tačiau per ilgai užtrukęs. Spartinant darbus siekiama užtikrinti, kad senamiestis galėtų atsiverti aktyviam turizmo sezonui, vėl taptų patrauklia vieta gyventojų ir miesto svečių laisvalaikiui.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Svarbu, Verslas

Klaipėdos senamiestyje - istorinė diena

Pernai spalį dar 1995-ųjų rugsėjį sudegusį buvusio kino teatro „Baltija” pastatą įsigiję verslininkai jau ėmėsi ir realiai matomų veiksmų – ...
2024-02-19
Skaityti daugiau

Miestas

Sulaukta rekordinio paraiškų senamiesčio pastatų fasadams tvarkyti skaičiaus

Praėjusiais metais startavusi nauja senamiesčio pastatų fasadų tvarkymo programa sulaukė didžiulio Klaipėdos miesto statinių valdytojų susidomėjimo – norą su savivaldybės ...
2024-01-11
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Siautėjo bare

Rinkimų dieną gerai įsimins vienas įkaušęs vyrukas – jis atsidūrė areštinėje. Sekmadienio vakarą apie 22.31 val. Klaipėdoje, Žvejų g. esančioje ...
2023-03-06
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This