Verslininkams – nemokamas renginys apie prekių ženklų ir domenų registravimą

Verslas

Gegužės 30 d. Klaipėdos mokslo ir technologijų parke (KMTP) verslininkai nemokamo renginio metu galės pagilinti žinias apie prekių ženklų ir domenų registravimą, sužinoti daugiau apie intelektinės nuosavybės apsaugą, teisinių ginčų dėl domeno vardų ir prekių ženklų prevenciją, Europos Sąjungos (ES) paramą intelektinę nuosavybę kuriančioms mažoms ir vidutinėms įmonėms.

Apie ką reikėtų pagalvoti registruojant domeno vardą el. paštui, interneto svetainei ar el. parduotuvei, kuo naudingas vieningas verslo skaitmeninių resursų adresavimas, kodėl reikėtų naudoti .lt domeno vardus su savitosiomis lietuvių kalbos raidėmis ir kokie gali kilti ginčai dėl .lt domeno vardų apžvelgs Kauno technologijos universiteto (KTU) Interneto paslaugų centro DOMREG specialistai.

Prekių ženklų registravimo ir apsaugos pagrindinius aspektus, aktualią praktiką ginčuose tarp domeno ir prekių ženklo, finansinės paramos galimybes mažoms ir vidutinėms įmonėms, norinčioms apsaugoti savo intelektinę nuosavybę, bei informacinį projektą apie intelektinę nuosavybę – intelektinė.lt pristatys Valstybinio patentų biuro atstovai.

Pasak KTU Interneto paslaugų centro DOMREG vadovo Tomo Mackaus, Klaipėdos regiono verslas aktyviai naudoja .lt domeną interneto svetainėms, el. parduotuvėms, el. paštui ir kitom sistemoms. Iš viso Klaipėdos apskrities įmonės ir fiziniai asmenys yra registravę daugiau kaip 17 tūkst. antro lygio .lt domenų.

„Mums svarbu, kad verslas išvengtų klaidų registruodamas ir naudodamas .lt domenus, turėtų kokybiškas interneto svetaines ir el. parduotuves, kurios leistų efektyviai siekti verslo tikslų. Ypatingą dėmesį skiriame smulkiojo ir vidutinio verslo, startuolių ir aukštųjų technologijų įmonių švietimui“, – teigia T. Mackus.

Valstybinio patentų biuro (VPB) direktorė Irina Urbonė tikina, kad prekių ženklų ir kitos intelektinės nuosavybės registravimas yra viena svarbiausių sričių, į kurias turėtų investuoti verslas.

„Anksčiau vyravęs požiūris, kad intelektinės nuosavybės apsauga aktuali tik kūrinių autoriams ar didelėms įmonėms, pamažu keičiasi ir savo prekių ženklus bei kuriamus inovatyvius produktus ar paslaugas imasi saugoti mikro įmonės ir fiziniai asmenys. Tai leidžia susikoncentruoti į verslą ir jo
plėtrą, nesukant galvos dėl galimų intelektinės nuosavybės vagysčių ar produktų klastojimo, o taip pat parodo įmonės brandą – kad svarbu saugoti ne tik tai, kas fiziškai apčiuopiama. Remiantis atlikta ES smulkaus ir vidutinio verslo apklausa parodė, kad apie 15 proc. įmonių, kurioms priklauso registruotos intelektinės nuosavybės teisės, yra patyrusios šių teisių pažeidimų, kuomet buvo bandyta vogti ar klastoti ar kitaip neteisėtai panaudoti joms priklausančius išradimus, prekių ženklus ar gaminius. Šis procentas didesnis tarp inovatyvių, naujoves diegiančių įmonių – 19,4 proc. Lietuvoje tokių tyrimų atlikta nebuvo, tačiau rezultatai, ko gero, būtų panašūs, kadangi intelektinės nuosavybės vagystės yra nusikaltimas, neturintis sienų“, – sako I. Urbonė.

„Tinkamu metu nesudėliojus reikiamų saugiklių, teisinių ginčų sprendimas pareikalauja ir laiko, ir finansinių resursų, kurių jaunas verslas dažniausiai
stokoja. Tad skatiname mūsų bendruomenės narius planuoti racionaliai ir nuosekliai auginti kompetencijas apie intelektinės nuosavybės apsaugą, įsidiegti prevencinius mechanizmus. Tema aktuali, tad iniciatyva pristatyti tokios tematikos renginį Klaipėdoje atgarsio išties nestokoja – įmonės, kurių gretose matome ir jaunų, ir įdirbį jau turinčių verslų, jau suskubo registruotis“, – teigia KMTP vadovė Roma Stubrienė.

Renginio programą ir registracijos formą galima rasti čia.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Švietimas

Klaipėdos mokslo ir technologijų parkas: į inovacijas per partnerystes

Vakarų Lietuvos inovacijų ekosistemos dalyviams 2023 m. klojo pamatus svarbiems ateities projektams. Geopolitinių įtampų nulemti iššūkiai, Lietuvos jūrinės strategijos rengimas, ...
2024-01-02
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Uosto direkcija keičia veidą

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija pradeda naudoti naują uosto prekės ženklą. „Klaipėdos uostą šiai dienai atspindintis ženklas buvo sukurtas daugiau ...
2023-12-11
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Norintys dalyvauti hakatone „Portathon“ turėtų suskubti

Jūrinių vėjo parkų plėtra ir tvarumas, Baltijos pakrantėse vis labiau populiarėjantis ekstremalus vandens sportas ir saugumo užtikrinimas jo mėgėjams, poreikis ...
2023-10-03
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This