Jau netrukus – Andriaus Tapino ir Remigijaus Žemaitaičio akistata Klaipėdos teisme

Miestas

Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmuose bus nagrinėjama civilinė byla pagal ieškovų Andriaus Balio Tapino ir viešosios įstaigos „Laisvės TV“ ieškinį atsakovui Remigijui Žemaitaičiui dėl paskleistų duomenų pripažinimo neatitinkančiais tikrovės ir žeminančiais asmens garbę ir orumą, dalykinę reputaciją, tokių duomenų paneigimo ir neturtinės žalos atlyginimo.

Klaipėdos apylinkės teismas praneša, jog, priėmęs ieškovų pateiktą ieškinį, nustatė atsakovui 20 dienų terminą atsiliepimui į ieškinį pateikti.

Atsakovas R. Žemaitaitis teismui pateiktame atsiliepime nurodo, kad su pareikštu ieškiniu nesutinka. Teigia, kad jis sąžiningai vykdo jam, kaip tautos atstovui, priskirtas pareigas, kurių viena iš pagrindinių yra veikti Lietuvos valstybės ir tautos interesais. Jis savo paskyroje jokios klaidinančios ar tikrovės neatitinkančios informacijos apie ieškovus nepaskelbė, o tik išdėstė savo nuomonę apie ieškovų tam tikrą viešai deklaruojamą elgesį bei asmeniškai vertino ir sugretino pačių ieškovų viešai skelbiamas naujienas. Jo įrašai laikytini sąžiningai reikšta nuomone (kritika) visuomenei aktualiais klausimais, o viešai dėstoma nuomonė, net jeigu ji ir nėra palanki, tačiau reiškiama sąžiningai ir visuomenei svarbiais tikslais, negali būti pripažinta neteisėtais veiksmais.

R. Žemaitaitis prašo ieškinį atmesti kaip nepagrįstą ir priteisti atsakovui iš ieškovų turėtas bylinėjimosi išlaidas.

Klaipėdos apylinkės teismas byloje nutarė skirti parengiamąjį teismo posėdį, kurio data – gegužės 31 d. 10 val.

7 Comments

  1. Scorpion

    Teisybė nepatinka, ponas Tapkinai?

    Reply
  2. Algirdas

    Tik nevykėliai ir gali Zemaitaiti niekinti ,stiprybes ir pirmyn.

    Reply
    • Putelė

      Oho-o-o, Alyno gerbėjų palaikymas visai neblogas išeitų, jeigu prie teismo ateitų su plakatais, tipo „Mes gėrėm, geriam ir gersim, nes mums skanu”. Bealkoholinį, žinoma.

  3. Anonimas

    Žemaitaitis-populistas prieš rinkimus ryžtųsi bet kam,Klaipėdoje apgavo rinkėjus,įlindo į svetimą miestą,su kuriuo neturėjo jokių ryšių ankčiau,pripliurpė kvailiukams,prižadėjo,prikabino makaronų neišsilavinusiems vos vidurines galimai baigusiemss,tai nieko čia nuostabaus.pasiklausykite ką jis seime pliurpia,kokius vėjus,o pas Janutienę tai išvis viename sakinyje 2 skirtingi požiūriai,vien melas ir šmeižtas.

    Reply
    • Belekas

      true.

    • Scorpion

      O ką padarė geresnio Klaipėdos miestui ankstesnis meras?

    • Belekas

      O prie ko cia ankstesni merai? https://en.wikipedia.org/wiki/Whataboutism
      Biski ruski terorista ponas primenate, kai vieninteliai atsakymai yra ” o paziurek ka tas dare/o”

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Ir apeliacinė instancija patvirtino, kad R. Žemaitaitis skleidė tikrovės neatitinkančią informaciją

Klaipėdos apygardos teismas apeliacine tvarka išnagrinėtoje civilinėje byloje dėl paskleistų duomenų pripažinimo neatitinkančiais tikrovės ir žeminančiais asmens garbę ir orumą, ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

ELTA

Suimtas merginos išžaginimu įtariamas vyras

Klaipėdos apylinkės teismas ketvirtadienį patenkino prokuratūros prašymą ir trims mėnesiams leido suimti merginos išžaginimu įtariamą vyrą. Apie tai Eltai pranešė ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Regionas, Svarbu

Ar Kretingos meras iš tiesų atsikratė teisėsaugos pretenzijų? (dar atnaujinta)

Praėjusią savaitę Klaipėdos apylinkės teismas palaimino prokuratūros ir Kretingos rajono mero Antano Kalniaus taikos sutartį, kurios šiam politikui prireikė dėl ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This