Sulaikyti trys jaunuoliai, bendraamžiams platinę ir LSD, ir kanapes

Kriminalai ir nelaimės

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato kriminalistai praneša sulaikę tris jaunuolius, kurie įtariami tarp bendraamžių neteisėtai platinę įvairias narkotines medžiagas.

Ikiteisminis tyrimas pradėtas, gavus informacijos apie kvaišalus Klaipėdoje, įtariama, platinusį anksčiau neteistą, vienoje iš uostamiesčio ugdymo įstaigų besimokantį 17-metį klaipėdietį.

Dar šių metų vasario mėn. tyrimo metu užfiksuota, kaip šis jaunuolis Klaipėdoje pardavė elektroninėms cigaretėms papildyti skirtą skystį su psichotropinėmis medžiagomis pirkėju apsimetusiam asmeniui.

Tęsiant tyrimo veiksmus, kovo mėn. užfiksuota, kaip nurodytas jaunuolis Klaipėdoje kartu su bendraamžiu bendrininku iš Klaipėdos rajono pardavė skystį su psichotropinėmis medžiagomis pirkėju apsimetusiam asmeniui.

Tolesnio tyrimo metu kovo pabaigoje užfiksuota, kaip šis anksčiau neteistas, Klaipėdos rajono gyventojas, vienos iš Klaipėdos ugdymo įstaigų auklėtinis, pardavė psichotropinę medžiagą – LSD – pirkėju apsimetusiam asmeniui.

Gegužės mėn. pradžioje Klaipėdoje, Žolynų g., pareigūnai sulaikė, įtariama, vienam iš nepilnamečių minėtą psichotropinę medžiagą pardavusį 21 m. klaipėdietį.

Atlikus kratą šio anksčiau neteisto, individualią veiklą vykdančio vaikino gyvenamojoje vietoje policijos pareigūnai rado daugiau nei 1300 lapelių su, įtariama, LSD, taip pat kanapių, elektronines svarstykles bei trintuvę.

Tą pačią dieną Klaipėdos rajone, Kiškėnų kaime, teisėsaugininkai sulaikė jau minėtą ką tik pilnametystės sulaukusį Klaipėdos rajono gyventoją. Atlikus kratą pastarojo gyvenamojoje vietoje pareigūnai rado, kaip įtariama, LSD, elektroninėms cigaretėms papildyti skirto skysčio su galimai psichotropine medžiaga, kanapių bei elektronines svarstykles.

Tęsiant tyrimo veiksmus ir atlikus kratą 17-mečio klaipėdiečio gyvenamojoje vietoje, rastos 45 galimai netikros ar suklastotos elektroninės mokėjimo priemonės.

21 m. vaikinui pareikštas įtarimas dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis (psichotropinėmis) medžiagomis, turint tikslą jas platinti. Tuo pačiu įtariamas ir dabar jau 18 m. sulaukęs jaunuolis.

17-mečiui taip pat bus įteiktas pranešimas apie įtarimą dėl galimai padarytos nusikalstamos veikos.

21 ir 18 m. įtariamieji buvo sulaikyti ir uždaryti į areštinę, vėliau jiems paskirtos švelnesnės kardomosios priemonės.

Pasak Klaipėdos apskrities VPK viršininko Alfonso Motuzo, informacija apie galimą narkotinių ar psichotropinių medžiagų platinimą tarp uostamiesčio jaunimo policijos pareigūnams yra žinoma.

„Pastaruoju metu Klaipėdos apskrityje visų lygių pareigūnai, nuo gatvėse dirbančių iki mūsų specializuotų padalinių, yra įsitraukę į tokio pobūdžio informacijos rinkimą, analizavimą, specialių priemonių vykdymą, draudžiamas medžiagas platinančių asmenų nustatymą ir sulaikymą. Jau esame nustatę ir sulaikę tokias medžiagas platinančių asmenų, tarp jų yra ir nepilnamečių. Ateityje tokių priemonių ir sulaikymų bus ir daugiau“, – policijos pranešime cituojamas A. Motuzas.

Už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti baudžiama laisvės atėmimu nuo 2 iki 8 metų.

Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyrius.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės

Už 16-metei parduotas kanapes laisvės gali netekti ilgiems metams

Klaipėdos apygardos prokuratūra praneša baigusi ikiteisminį tyrimą ir teismui perdavusi baudžiamąją bylą, kurioje kaltinimai dėl labai sunkaus nusikaltimo – narkotinių ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Į namą šaudęs klaipėdietis įkliuvo ir dėl narkotikų

Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmuose kitą savaitę bus pradėta nagrinėti baudžiamoji byla, kurioje anksčiau teistas klaipėdietis Deividas Skrodenis kaltinamas ...
2024-04-02
Skaityti daugiau

Nuomonės

Ribotas kanapių legalizavimas apsaugos vokiečių vaikus? Kaip?

Nuo balandžio 1 dienos Vokietijoje nebebus nusikaltimas turėti su savimi kanapių (iki 25 g) ir laikyti jų namuose (iki 50 ...
2024-03-26
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This