Mero patarėja – iš „ištikimųjų” sąrašo

Politika

Klaipėdos savivaldybė penktadienį pranešė, kad mero Arvydo Vaitkaus komandoje jau dirba pirmoji patarėja. Ja tapo Asta Anilionė-Lipovec, kandidatavusi ir į miesto Tarybą komiteto „Ištikimi Klaipėdai” sąraše.

40-metę kandidatę rinkėjai iš 10 sąrašo vietos nureitingavo į 12-ąją ir paliko už „brūkšnio”.

Savo deklaracijoje ji nurodė, kad dirbo bendrovių „Edmasta” ir „Asvalena” direktore. Pirmoji iš bendrovių jai ir priklauso, o antrojoje mero patarėja valdo pusę akcijų. A. Anilionė-Lipovec yra ir Lietuvos verslo moterų tinklo Klaipėdos regiono tarybos narė.

Moteris taip pat nurodė, kad turi magistro laipsnį. Ji 2005 m. Sankt Peterburgo Ekonomikos ir finansų valstybiniame universitete įgijo komercijos specialybę, vėliau dar Klaipėdos universitete studijavo verslo vadybą ir administravimą, Vilniaus universitete – tarptautinę rinkodarą ir prekybą.

„Pagrindinės patarėjos veiklos kryptys – ryšių palaikymas su miesto bendruomene, Lietuvos Respublikos Prezidento, Seimo, Vyriausybės institucijomis, Savivaldybės administracijos struktūriniais padaliniais, įstaigomis ir įmonėmis, tarptautinėmis institucijomis ir organizacijomis. Patarėja taip pat formuos ir vykdys mero ir Savivaldybės tarptautinio bendradarbiavimo viziją, atliks Klaipėdos miesto savivaldybės įstaigų, atsakingų už tarptautinį bendradarbiavimą, veiklos priežiūrą. Mero patarėja sako, kad dirbama savivaldybėje sieks aktyvaus dialogo tarp miesto valdžios ir visų miesto bendruomenių, taip pat – kad Klaipėdos miestas būtų matomas tarptautinėje erdvėje”, – rašoma savivaldybės pranešime.

8 Comments

  1. Giedrius

    Antanas Anilionis, ir jo žmona Valentina, dirbusi boninėje parduotuvėje tikrai niekaip negalėjo nebūti KGB, žinoma, kad buvo ir tai aišku kaip diena, o tą laiką kam reikia, tas atsimena. Žmonės siuntė savo vaikus mokytis į Švediją, Daniją, Londoną, o čia į Peterburgą. Kaip ir klausimų nėra. Apmaudu, kad savivaldos institucija teršiama ir sutepta.

    Reply
  2. Anonimas

    Tiek mokės, tiek mokės, prikūrė įmonėlių ir visa veikla

    Reply
  3. Vidas

    Patarėja taip pat formuos ir vykdys mero ir Savivaldybės tarptautinio bendradarbiavimo viziją?! Ar jūs juokaujate?Nėra žodžių.

    Reply
  4. Rasa

    Koktus” biržų’ komentaras. iš pasalų, šmeižikiškas … Antanas ir Valentina Anilioniai- seni klaipėdiečiai, puiki, padori šeima. Astos mama Valentina iš Sankt Peterburgo, jie su ponu Antanu susitiko tame mieste… Kur” nusikaltimas”, ponai? Jauna moteris, mama Asta Anilionytė -puiki verslininkė, naujas meras renkasi komandos narius, kuriais pasitikimi.

    Reply
    • XM

      Ir kodėl ji man tokia panaši į Morganą? Reikės paknisti giliau

  5. Biržai

    jos įmonė generavo minusa. Bet svarbiausia , kad jos tėvai tiek antanas anilionis ,tiek motina ruse bonines Klaipėdoje vadove buvo KGB agentai. todel ir dukrelė mokesi piteryje , putino buveineje. Vaitkus užtraukė gėdą Klaipėdai . Manau laikas isikišti VSD ir Kontržvalgybai. Nes Lipovec užsiminės tarptautiniais reikalais.

    Reply
    • Jūs rimtai ? :)

      VSD poniai neturi priekaištų , o meras Vaitkus ” privalo žinoti ” visokius agentus ” ir todėl pagal ” patrioto ” kliedesius užtraukė gėdą Klaipėdai ? Klaiku …. ” patriotai ” man jau panašėja į pacientus ..kritinio mąstymo net užuomazgų nėra ?

    • Vava

      Nieko sau, patarėja.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sveikata

Miesto sveikatos įstaigoms siekia gauti 7 mln. eurų paramos

Klaipėdos savivaldybė skelbė, jog parengė investicinį planą ir jau pateikė paraišką finansavimui gauti, kad Sveikatos centro veikloje dalyvaujančios miesto gydymo ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Sportas, Svarbu

Konfliktų draskomo „Viesulo” vadovo darbą meras vertina gerai

„Kiekvienas vadovas turi dar ir savo vadovą, išskyrus aukščiausiąjį miesto vadovą, nes jam vadovo nebėra”, – taip Klaipėdos miesto tarybos Kultūros, ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Verslas

Klaipėdos pramoninkams vadovaus Rimantas Juška 

Klaipėdos pramonininkų asociacija (KPA) ketvirtadienį vykusiame visuotiniame susirinkime išsirinko savo naują vadovybę. Martyno Vainoriaus nuotr. Dvi kadencijas – ketverius metus ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This