Vėl įjungs viešąsias vandens gertuves

Miestas

116 tūkstančių stiklinių praėjusiais metais per vasaros sezoną išgėrė klaipėdiečiai iš bendrovės „Klaipėdos vanduo“ pastatytų ir panaudos sutartimi Klaipėdos savivaldybei perduotų gertuvių. Skaičiuojama, kad taip klaipėdiečiai ir miesto svečiai atsisakė daugiau nei 11 tūkstančių plastikinių butelių. Daugiausia vandens išgerta iš gertuvių, esančių prie Klaipėdos simbolio „Meridianas“ ir Vasaros estrados.

Šiuo metu Klaipėdoje yra įrengtos 24 gertuvės. Jos veikia Tomo g. prie Teatro aikštės, šalia Meridiano, Lietuvininkų aikštėje, Vasaros estradoje, Jono kalnelyje, Ąžuolyno parke, Malūnų parke, Ferdinando skvere, net 12 gertuvių pastatyta atnaujintame Dangės skvere.

„Jau kelinti metai, tradiciškai gegužės pradžioje, šiemet gegužės 7 dieną, mieste pradedamas stacionarių gertuvių vasaros sezonas, taip pat tą pačią dieną įjungiami ir miesto fontanai. Džiaugiamės, kad visuomenė naudojasi viešojo vandens stotelėmis ir renkasi aplinkai draugiškus sprendimus, – pranešime cituojama Klaipėdos savivaldybės administracijos Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Inga Kubilienė.

Iš mieste įrengtų stacionarių gertuvių galima įsipilti vandens į nešiojamą gertuvę ar kitą daugkartinę tarą, atsigerti tiesiog vietose iš fontanėlio ar pagirdyti augintį.

„Tai tik mažas žingsnis žengiant tvarumo keliu, kuriuo eiti galime kiekvienas be didelių pastangų – užtenka tik mėgautis tyru, kokybišku vandeniu iš gertuvių atsisakant plastiko. Visos miesto gertuvės yra prijungtos prie vandentiekio tinklo, todėl užtikrinamas tyro ir švaraus vandens tiekimas. Tiek centralizuotai tiekiamas, tiek vanduo stacionariuose gertuvėse-fontanėliuose tikrinamas mūsų laboratorijoje, gertuvės prižiūrimos, profilaktiškai dezinfekuojamos ir plaunamos. Praėjusi vasara parodė, kad vis daugiau klaipėdiečių ir miesto svečių atsisako plastiko ir mieliau renkasi šviežią, tik ką iš stacionarios gertuvės įpiltą vandenį“, – sako  AB „Klaipėdos vanduo“ generalinis direktorius Benitas Jonikas.

„Klaipėdos vanduo“ praėjusiais metais skatindama visuomenę atsisakyti plastikinių butelių prisijungė prie akcijos „Vanduo – gyvybė. Dalinkis“ ir ragino Klaipėdos maitinimo įstaigas, barus, restoranus, viešbučius vaišinti klientus vandeniu iš čiaupo. Uostamiestyje prie šios akcijos prisijungė apie 20 įstaigų, kurioms bendrovė „Klaipėdos vanduo“ kompensavo po tūkstantį litrų vandens kiekvieną mėnesį. Šią vasarą akciją planuojame kartoti.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Verslas

„Grigeo Klaipėda“ ir vandentiekininkai susikibo dėl šimtų tūkstančių 

Po teisėsaugininkų nustatyto fakto, jog pilnai neišvalytomis nuotekomis teršė Kuršių marias, uostamiesčio vandentiekininkų paslaugomis priversta naudotis AB „Grigeo Klaipėda“ už ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Verslas

Klaipėdos pramoninkams vadovaus Rimantas Juška 

Klaipėdos pramonininkų asociacija (KPA) ketvirtadienį vykusiame visuotiniame susirinkime išsirinko savo naują vadovybę. Martyno Vainoriaus nuotr. Dvi kadencijas – ketverius metus ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

Klaipėdiečiams ir rajono gyventojams atpigs vanduo

Valstybinės energetikos reguliavimo tarnyba (VERT) patvirtino naujas uostamiesčio savivaldybės valdomos AB „Klaipėdos vanduo“ kainas. Nauji, mažesni įkainiai Klaipėdos miesto ir ...
2024-04-04
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This