Žemaitaičio komanda kartu su veidmainiais burbuliuoja Klaipėdos dumble

Nuomonės

„Siekiu būti uraganu, kuris išvers politinio dumblo užtvanką, įleis gryno skaidraus vandens į veidmainių avantiūrų dumblą”, – prieš rinkimus Klaipėdai suokė lakštingala  Remigijus Žemaitaitis. Tačiau skaidraus vandens tiekimas neprasidėjo – Remis uraganu išdūmė į Vilnių, o jo komanda sėkmingai burbuliuoja dumble kartu su veidmainiais.

Remigijus Žemaitaitis. Evaldo Vėgėlės piešinys

R. Žemaitaičio vietininkė Lina Šukytė-Korsakė, prieš rinkimus kūrusi poetiška eiles „Klaipėda – tarsi letargo miege”, meiliai prigludo prie tų, kurie keliolika metų darbavosi taip, pasak jos priešrinkiminių paistalų, kad Klaipėdos pajūris „bus išparduotas į privačias rankas. Naftos terminalo smarvė, geležinkelio triukšmas, vidury miesto įkurta konteinerių pervežimo stotis, kai gatvėse eismas ir taip intensyvus…”

Hmm… O gal naujai iškepta vicemerė bus ta herojė, kuri, su miela kompanija burbuliuodama veidmainių avantiūrų dumble pažadins miegančią Klaipėdą? Juk prieš rinkimus demonstravo tokią retoriką: „Bet viskas užmigę letargo miegu. Klaipėda miega giliai. Kas ją pažadins?”

Tačiau kai mieloji Lina pirmą kartą stojo į tribūną mero pavaduotojos regalijų gauti, ji nebuvo panaši į Klaipėdos žadintoją, ką bekalbėti apie uraganą. Ji greičiau panašėjo į mielą pirmakursę studentę matematikos mokslų fakultete, pamačiusią, kad čia jau – ne aritmetikos, o labai sudėtingų abstrakcijų ir definicijų pasaulis.

Vicemerės garbei reikia pasakyti, kad ji net nebandė vaidinti viską žinančios ir suprantančios pareigūnės. Atvirkščiai, davė visiems aiškiai suprasti, kad neišmano nieko. Bravo. Tai yra geras ženklas. Pradžiai. Ir ženklas, kad niekas nieko nežadins. Lai pamiega dar… O gaila.

Koalicijos, į kurią susibūrė „Ištikimi Klaipėdai“, „Laisvė ir teisingumas“, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga bei Lietuvos socialdemokratų partija, programoje „Planas Klaipėdai” nėra jokios užuominos apie „uraganą, kuris išvers politinio dumblo užtvanką”. O gaila.

Atvirkščiai: yra visi požymiai, kad ta užtvanka tik stiprės. Apskritai, naujos Klaipėdos koalicinės valdžios programoje nėra nė lašo R. Žemaitaičio chebros rinkiminių pažadų ar programos vandenų.

O iš kur jų galėjo rastis, jei tiek pats uraganu besidedantis Remigijus, tiek jo vietininkai Klaipėdoje prieš rinkimus skelbė: „Ne programos darbus dirba, o viena kryptimi žiūrinti komanda”.

Tad dabar partijos „Laisvė ir teisingumas” atstovai miesto Taryboje žiūri ta pačia kryptimi kaip ir du merai, vadovavę Klaipėdai 20 metų. Ką bekalbėti apie kitus veikiančius asmenis bei atlikėjus, kurių apstu koalicijos partnerių (ir ne tik jų) gretose. 

„Pastebime, kad žydintis uostas palengva – neabejoju, kad dirbtinai – verčiamas didžiuliu konteineriu, iš kurio tiesiog pakraunami arba iškraunami laivai”, – svaičiojo išties nesuprantantys nei kas yra laisvė, nei kas yra teisingumas Žemaitaičio emisarai prieš rinkimus.

Tačiau ansamblis, į kurį jie įsijungė, padarys viską, kad „didžiulis konteineris, iš kurio tiesiog pakraunami arba iškraunami laivai” taptų dar didesnis. O Klaipėdos gatvės ir kita infrastruktūra bei žmonės tarnautų šiam didžiam piniginiam reikalui.

Tikėtina, kad nė vienas už Remigijų Žemaitaitį ir jo suburtą kompaniją Klaipėdoje balsavęs pilietis neskaitė jų priešrinkiminių svaičiojimų. Tikėtina, kad kai kurie iš jų net nesupranta lietuviškai. O jei ir būtų skaitę…Moteris žavėjo rausvi Remio skruostukai ir didis stotas. O vyrus – bravūriškos jo blevyzgos.

„Miestas įklimpęs į savo bėdas kaip senas laivas į smėlį. Pajudinti jį reikia audros, tikro cunamio. Naujas, nesustabdomas lyderis, miestui pasišventęs žmogus – štai kas būdų mūsų gaivioji audra!”. Taip šūkavo prieš rinkimus dabartinė vicemerė L. Šukytė-Korsakė. 

O po rinkimų cunmis ir gaivioji audra nėrė po kaldra…  Ką judins išrinkti į miesto Tarybą `jokių pažadų ir politinių įsitikinimų nesaistomi Žemaičio iš pašalių surankioti merginos ir vaikinai? Man atsakymas aiškus. O jums?

Remigijus Žemaitaitis prieš rinkimus sakė, jog žinia, kad ilgametis Klaipėdos  meras Vytautas Grubliauskas įstojo į Socialdemokratų partiją ir vėl dalyvaus mero rinkimuose, jį galutinai paskatino sudaryti Vytautui konkurenciją ir siekti Klaipėdos mero posto. Nepasiekė. Uraganu išdūmė kitiems akių dumti. O jo partiečiai Klaipėdoje įstojo į Vytauto Grubliausko ir kitos malonios kompanijos koaliciją. Visi kartu dabar, taip sakant, uraganu, cunamiu – pirmyn į dumblą! Linksmai paburbuliuoti!

18 Comments

  1. Nu ir hrenowas

    Evaldai tas tavo piešinys..Visai nepanašus. Eik mokytis piešt. Bent primityviai..:D)

    Reply
  2. Tai kad

    tikrai reikėjo naujų žmonjų, kurie ateitų į valdžią. Jau užkniso tie patys per tuos pačius ci miškai spoksantys į vieną tašką ir apsoliučiai abejingi tiek Klaipėdai, tiek klaipėdiečiams. Ponas Šulcas turbūt labai norėjo kad ir toliau tie raugalai rūgtų ir niekas nesikeistų.. Tegul šitie ir nepadarys labai daug, bet bent jau algą atidirbs

    Reply
  3. Anonimas

    Politika – turbūt antroji po prostitucijos profesija. Einantys į politiką yra specifinė populiacijos veislė. Savarankiškai mąstantis ir nesiveliantis į klanus bei jų korupcines intrigas ten greitai suvirškinamas (tiek viduje, tiek per viešuosius ryšius) ir išspjaunamas, ilgiau kadencijos neišbūna. Išviešinta informacija apie tai, kaip savivaldybių tarybų nariai švaisto jiems patikėtas mokesčių mokėtojų pinigus akivaizdžiai parodė, kad beveik visi savivaldybių politikai ne tik plepiai ir korupcin8ai intrigantai, bet dar ir primityvūs žūlikėliai.

    Reply
  4. Scorpion

    O ką padarė ponas ankstesnis meras?

    Reply
    • Stiprybės Vicemerei ir jos komandai

      O kaip lengva Šulcui visus kritikuoti, kudakuoti , tarsi pats nebuvo nei liberalų šaukliu, nei atsakingu vadovu? Skaitau jo opusus ir prisimenu, kaip šis nedidelio ūgio ir beribės pagiežos ponulis įžeidinėjo, chamiškai elgėsi su Ligita Girskiene anuomet… Ir ką: Ligita ir toliau išlieka populiari, dirba rinkėjui, ir šie tai vertina. O Šulcas , pakeitęs savo „plokštelę’, taip ir liko loti, chamiškai žargonu vertinti politikus, tik prie kelis mėnesius išrinktą komandą. Vicemerė Lina Šukytė, niekada nemigravusi iš partijos į partiją, tikiuosi, yra stipri ir neverks dėl Šulco patyčių.

  5. Vava

    Rašo ,kad ant piešinuko Žemaitaitis,o man grynas amžinatilsis Bronislovas Lubys

    Reply
  6. T

    Taikliai, sėdi dvi veikėjos su nulinę kompetenciją,bet labai norinčios būt vicemerėm.

    Reply
  7. CV

    Ponas A.Šulcas negali nečiulbėti. Tiek tulžies ir nė lašo etikos. Duokite naujajai valdžiai nors 100 dienų ir tada imkite spjaudyti nuodais. Su tokiais infantiliniais revanšistiniais tekstais Jums nepavyks būti ketvirtosios valdžios atstovu.

    Reply
    • Leonas

      Tai, kad komanda jau dirba ir kaip dirba, rodo pasigyrimas apie pažado dauginti stovėjimo vietų kiekį vykdymas. per kelias dienas liežuviu pastatė ir paskelbė: – Matot kaip mes galime, dar net pir#to nepajudinome, o jau pasigyrėme. Laukite naujų stebuklų, nes anie ten daug ką buvo pradėję. Gyvenimas…

  8. Fui ....

    Taryba ir meras prisiekė balandžio 20 ? Šiandien gegužės 5 ? O liberalusis ponas Šulcas pageidauja cunamio jau vakar ? Keli įvyko posėdžiai , ponas liberalusis – akylusis dumbo eksperte ? Kaip turėjo elgtis gavę pareigas ? Rėkti ? Keiktis ar ….? Padorūs klaipėdiečiai kurie nori dirbti miestui ir man – klaipėdiečiui . Nieko blogo nematau . Ar tekstas taip sau , pasikiršinimui ? Žemaitaičiu netikėjau , už jo komandą nebalsavau , bet jie yra klaipėdiečiai ir juos išrinko klaipėdiečiai rinkėjai . Linkiu sėkmės Miesto tarybos daugumai , o liberaliems kiršintojams visapusiško politinio žlugimo , nes tų ” išsilavinusių liberalių dumblą ” turės iškabinti naujai išrinkti , pvz. – mokyklos statybas , ir jau pradėjo ” kabinti ” . Tokia mano nuomonė . Linkiu klaipėdiečiams gerovės , o miestui suklestėjimo .

    Reply
    • apgauti

      Nuo kada žemaitaitis klaipėdietis/ir kaip galima balsuoti už jo komandą,jei netikima komandos vadu?taip nebūna

    • Pakartojimas , manęs neapgavo ?

      aš nebalsavau nei už Žemaitaitį kaip merą , nei už jų partiją ! Tik ….jei klaipėdiečiai rinkėjai už juos balsavo ir jie gavo mandatų į miesto tarybą , AŠ KLAIPĖDIETIS , kuris gimiau , augau ir iki šiol gyvenu Klaipėdoje , linkiu sėkmės miesto tarybos daugumai ! Myliu savo miestą ir linkiu jam klestėjimo ! Dirbti kartu meras Vaitkus kvietė VISUS ! Mano galva , tie kurie nori dirbti Klaipėdai ir klaipėdiečiams sudarė koaliciją , o tie , kuriems miestas ir miestiečiai dzin , liberaliai kiršina . Tik tiek . Mano galva , tokia kiršinimo ” kultūra ” yra visiems blogis, o man tokie kiršintojai padeda per visus rinkimus apsispręsti .

  9. Neabejingas

    Geras straipsnis!

    Reply
    • opaaa..

      pasirodo Klaipėdoje yra nepėsčių žmonių kurie gali peržengt per ,,mėgiama-nemėgiama” potroškius ir paėmus geležinę logiką dėt tokią bešališką teisybę ant stalo?:D)…Čia jau aristokratų apraiškos..kas labai džiugina..

  10. Sh

    Patinka ar nepatinka, kol kas taip ir yra. Sakyčiau taikliai parašyta.

    Reply
    • Sutinku

      Labai taikliai

  11. taigi

    Nei skaitėm,nei už jį balsavome,jį matome seimo posėdžiuose,juk transliuoja,vienąkart jį paklausai ir padedi tašką.Rinko tie,kurie turi ne aukštesnį kaip vidurinį,arba kaip jūs sakaote,nesuprato,ką lietuviškai jis čiulbėjo prieš rinkimus.

    Reply
    • Nuolanki rinkeja.

      O ka ciulbejo konservatoriai ir liberalai 30metu.Paklauskite Klaipedieciu.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Klaipėdos valdžia bando prisiimti svetimus nuopelnus*

Šį šeštadienį sukaks metai, kai uostamiesčio vairą perėmė dabartinė valdžia. Norėtųsi jai pasigirti laimėjimas, bet jų kaip ir nėra. Todėl ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Miestas

Ir apeliacinė instancija patvirtino, kad R. Žemaitaitis skleidė tikrovės neatitinkančią informaciją

Klaipėdos apygardos teismas apeliacine tvarka išnagrinėtoje civilinėje byloje dėl paskleistų duomenų pripažinimo neatitinkančiais tikrovės ir žeminančiais asmens garbę ir orumą, ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This