Keltui „Neringa“ perkami nauji eigos varikliai

Uostas ir jūra

Beveik dvidešimt metų keleivius ir transporto priemones per Kuršių marias Klaipėdoje plukdančiam keltui „Neringa“ jo savininkė AB „Smiltynės perkėla” perka naujus eigos variklius. 

Martyno Vainoriaus nuotr.

Du nauji varikliai, jų sumontavimas ir priežiūra gali kainuoti daugiau nei pusę milijono eurų, neįskaitant pridėtinės vertės mokesčio, paskelbtose viešojo pirkimo sąlygose nurodo Smiltynės perkėla.

Keltas „Neringa“ į Klaipėdą buvo atplukdytas 2004 metų vasarą. Iš Bulgarijos uosto Burgo naujai pastatytas keltas buvo buksyruojamas apie 8000 kilometrų.

„Neringos” korpuso ilgis 52 m, korpuso plotis – 14 m, maksimali grimzlė su vairo įrenginiu – 3,4 m. Dyzelinio variklio galingumas – 474 kW (635 hp) + 0-10% (1800 rpm). NOx emisijos standartas – ne mažesnis kaip IMO III, turintis atitikti Europos parlamento ir Tarybos reglamento reikalavimus, kaip numato Europos standartas dėl techninių reikalavimų vidaus vandenų laivams.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Verslas

Uostininkai ir valdininkai įsigali savivaldybės įmonėse

„O ar jūs man galite parodyti nors vieną valdybą, kuri yra nepriklausoma?” Šio retorinio mero Arvydo Vaitkaus klausimo per savivaldybės ...
2024-01-04
Skaityti daugiau

Transportas

Naujosios perkėlos statytoja pritrūko kompetencijų

Valstybės valdoma AB „Smiltynės perkėla” pripažino savo kompetencijų stoką rekonstruojant Naujosios perkėlos keleivių stotį (Perkėlos g. 8) ir įsigijo statytojo ...
2023-11-04
Skaityti daugiau

Spyglys

Smiltynės perkėla užsigeidė didesnių algų*

Nors valstybinės AB „Smiltynės perkėla” vyrukai per mėnesį vidutiniškai uždirba po 3000 eurų, skundžiasi, kad yra skriaudžiami. Moterys uždirba mažiau. ...
2023-08-23
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This