Autobusų parkui – 3,6 mln. eurų vertės tiesioginis savivaldybės užsakymas

Miestas, Svarbu

Klaipėdos autobusų parkas (KAP) be viešųjų pirkimo konkursų gavo savo savininkės uostamiesčio savivaldybės užsakymą dėl viso miesto gatvių, pėsčiųjų, dviračių takų, šaligatvių valymo vakuuminėmis mašinomis ir rankiniu būdu paslaugos.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Ši, 3,6 milijono eurų vertės paslaugų sutartis buvo pasirašyta balandžio 19-ąją – naujosios miesto Tarybos priesaikos išvakarėse, o paviešinta tik praėjusį ketvirtadienį.

Sutarties preambulėje teigiama, kad toks tiesioginis pavedimas „neturės neigiamos įtakos konkurencijai, nes analogiškų paslaugų Klaipėdos mieste neteiks jokie kiti ūkio subjektai, o jų pasitelkimas šioms paslaugoms teikti nesudarytų galimybių Savivaldybei dinamiškai reaguoti į poreikį patenkinti besikeičiančius ne ekonominio pobūdžio aplinkosauginius ir socialinius kriterijus”.

Susitarta, kad paslaugos turi būti teikiamos 36 mėnesius (vasaros sezonas – nuo balandžio 1 d. iki spalio 31 d.; žiemos sezonas – nuo lapkričio 1 d. iki kovo 31 d.).

Šia sutartimi KAP taip pat įsipareigojo „rankiniu būdu tinkamai valyti šaligatvių, požeminių perėjimų, automašinų stovėjimo aikštelių, visuomeninio transporto stotelių, pėsčiųjų – dviračių takų, važiuojamojoje dalyje esančių pėsčiųjų salelių plotus, kuriuos nėra galimybės nušluoti mechanizuotu vakuuminiu būdu mašinomis, išvalyti miesto šiukšliadėžes ir išvežti šiukšles, valyti lietaus nuotekų šulinėlius, groteles, griovelius nuo šiukšlių, lapų, šakų ir kitų sąnašų, šaligatviuose, aikštėse atstatyti į vietas esamas šiukšliadėžes, radus jas išvartytas”.

Be to, KAP privalės užtikrinti centrinės miesto dalies, Šiaurės rago, miesto aikščių, skverų, parkų, pagrindinių praėjimo takų, laiptų, požeminių perėjimų, automašinų stovėjimo aikštelių, visuomeninio transporto stotelių, važiuojamojoje dalyje esančių pėsčiųjų salelių tvarką ir švarą.

9 Comments

  1. Klemka

    Net nesvarbu kad žiemą blogai valė gatves tai ko gero galimai ir vasarinis valymas bus analogiškas, kiek suprantu autobusų parko priedermė aprūpinti miestą kojybišku keleivių pervežimu bet ne valymo paslaugų teikimu.

    Reply
  2. Lidija

    Pagaliau miestą išlaisvina iš ekoserv gniaužtų, bus daugiau valytojų, daugiau švaros, grynesnio oro, o zirsenčių buvo ir bus.

    Reply
  3. Apgailetini.

    Kiek dar šersim ta šaraškino kontora??

    Reply
  4. Žmogus

    Senojoje taryboje ištikimi, centras, kolchoznikai, liberalai ir titovcai turėjo 16 vietų iš 31, taigi daugumą??

    Reply
    • Pletkininkui

      2019 m. kovo 20 Klaipėdos meru trečiai kadencijai perrinktas su visuomeniniu komitetu kandidatavęs Vytautas Grubliauskas trečiadienį skelbia miesto taryboje suformavęs daugumą, kurioje dirbs mažiausiai 16 tarybos narių iš 31.Kiek anksčiau V. Grubliauskas skelbė, kad jau yra sutaręs burti bendrą daugumą su konservatoriais. Dabar prie jų prisijungia ir vienas iš trijų į tarybą patekusių Naglio Puteikio vadovaujamos Lietuvos centro partijos narių – Klaipėdos skyriaus pirmininkas Alvidas Šimkus

  5. Ir ką ?

    Kas turėjo daugumą buvusioje miesto taryboje , kurie balandžio 19 pasirašė sutartį ? Ar ne konservatoriai su liberaliu Grubliausko komitetu ? ? Naujai išrinkti su meru Vaitkumi prisiekė tik balandžio 20 . ” Patriotų ” patriotystė klaipėdiečiams ? ? vai vai vai …

    Reply
  6. Vida

    Šalutinė Mokyklos gatvė nuo 19 namo numerio link Verpėjų gatvės visi metai nevaloma. Galėjo būti nuvalyta su mažų gabaritų transportu.

    Reply
  7. Pavardenis

    O ar dabar ši kontora tenkina miesto švaros poreikį? Visur pilna po žienos likusio smelio

    Reply
    • Ir liks

      juk nauja žiema ne už kalnų

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Švietimas

„Boružėlės” prakeiksmas: atsisakius vieno rangovo, kiti darbų nesiima

Šiais metais Klaipėdos savivaldybei jau net du kartus teko viešai paskelbti karčią žinią: nė vienas projektuotojas neatsiliepė į kvietimą dalyvauti ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Idėja apie transporto eismą Mažvydo alėja - neužmiršta

„Arūnas Tuma kažkuriame posėdyje sakė, kad reikės ir Mažvydo alėją perkasti”, – Klaipėdos miesto tarybos Miesto plėtros ir strateginio planavimo ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Spyglys

Klaipėdos mero ir Tarybos nuveiktų darbų recenzija*

Atidžiau perskaičius Klaipėdos miesto savivaldybės pranešimą apie jos tarybos ir mero per metus nuveiktus darbus akivaizdžiai matyti bandymai figos lapu ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This