Naujai Klaipėdos valdžiai – nauji ir brangesni automobiliai

Politika, Svarbu

Leisti nuomotis pagal veiklos nuomos sutartis 4 lengvuosius automobilius, brangesnius kaip 17 377 Eur – tokį sprendimo projektą miesto Tarybai teikia meras Arvydas Vaitkus. Nauji ratai bus skirti merui, vicemerams, mero patarėjams ir Savivaldybės administracijos direktoriui. Teigiama, kad esamų dviejų automobilių vadovų reikmėms nebeužtenka.

Planuojama nuomotis 4 hibridinius plug-in automobilius, per vienerius metus už tai sumokant iki 32 tūkst. eurų. Tvirtinama, kad tikslus lėšų poreikis automobilių nuomai bus nustatytas atlikus viešųjų pirkimų procedūrą.

Tokiam mero užmojui turi pritarti savivaldybės Taryba, nes Vyriausybė yra nustačiusi, kad iš savivaldybių biudžetų išlaikomos biudžetinės įstaigos brangesnius kaip 17 377 (be pridėtinės vertės mokesčio) tarnybinius automobilius, turinčius ne daugiau kaip 5 sėdimas vietas, gali įsigyti, nuomotis arba nuomotis pagal veiklos nuomos sutartį tik Tarybai pritarus.

Šiuo metu baigiasi savivaldybės automobilio „Volvo S90″, kuriuo daugiausiai naudojosi buvęs meras Vytautas Grubliauskas, veiklos nuomos sutartis. Jos pratęsimas nenumatytas. 

Vicemerų, mero patarėjų ir Savivaldybės administracijos direktoriaus veiklai šiuo metu yra naudojami du savivaldybei nuosavybės teise priklausantys 2012 metų gamybos lengvieji automobiliai „Honda Accord”. Teigiama, kad šių automobilių techninė būklė nebeatitinka įstaigos poreikio, todėl juos derėtų parduoti aukcione.

26 Comments

  1. Lidija

    Nemyžčiokit, tarnybinis automobilis yra normali praktika, tiek valstybiniame tiek privačiame sektoriuje.

    Reply
    • Lidijai

      Nemyžčiokit, o myžkite į kelnes drąsiai, kaip kad Lidija daro.

    • taigi

      Taip taip Lidija,kaip savivaldybėse kai kuriose,net teisių neturi,bet kurą išnaudoja pasidrodo,eikit pėsčiomis,sveika

  2. Anonimas

    Būtų šaunu, jeigu mokesčių mokėtojų pinigais nupirktuose automobiliuose būtų įrengti GPS sekliai ir rinkėjai galėtų matyti kokiais maršrutais važinėjasi miesto išrinktieji.

    Reply
    • miestelėnas

      šiaip gera idėja, gal ne kad rinkėjai matytų bet atitinkamos tarnybos kad galėtų patikrinti, jei kiltų tokių pat istorijų dėl kuro ir per mėn 20 000km nuvažiuotų Nidoj. Ir kurą kompensuoji tik tarnybiniam auto, pagal gamyklinius parametrus – kiekvienais metais nurašai rida ir paskaičiuoja. Elementaru tarkim per mėn 1500km, auto sunaudoja 7l/100km nu tai 1500*0,07*(kuro kaina 1,3e)= 136.5e/mėn. Tai galim skirt 150e mėn o metų gale pagal čekius, ridą susidengia ar minusas ar pliusas.

  3. Kas čia per nesamone

    Tegul vairuoja patys ,savo nuosava automobili,belikusios vienos juostos „prospektais” ir tegul stovi kamšciuose,ir nesuka i dešine !!!

    Reply
  4. Gita

    Į darbą lai važiuoja savo mašina kaip visi dirbantieji.. o gal tokie biedni kad neturi? Visą dieną ir taip kabinete prasedės..

    Reply
  5. T

    Oho, laukiame sekančių nuomų už mokesčių mokėtojų pinigus.

    Reply
  6. Anonimas

    Naujas Toyota Yaris hibridas su min. Įranga kainuoja 21000. Kokie ten limuzinai.

    Reply
    • Anonimas

      Ypač Klaipėdoje. Nei pasistatyti, nei pravažiuoti senamiestyje. O į pietinę dalį jie nevažiuoja.
      Galėtų nuosavom darban važiuoti, susimokėti parkavimosi mokestį metams. O į vilnių galės nuomotis, jeigu jau prezentacijos reikalai.

  7. Akmenukas

    Nagi pabandykime spėti, koks sekantis pirkinys po mašinyčių ?

    Reply
    • O kas perka ?

      Na, pabandome paspėlioti ar nevykėlių „patriotų ” partijūkštėje yra rinkėjų su kritiniu mąstymu ? Bent pabandome atspėti kiek iš jų skaito tekstus ? ?

  8. Marijus

    Taigis gal Gintarėlis buvusius kolegas galinir nemokamai pavėžint viešuoju transportu? Belenkaip keliasdešimt kartų pigiau atsieis miesto biudžetui….

    Reply
    • Viliuks

      Puiki idėja. Viešasis transportas puikiai tinka keliauti darbo metu, visur privažiuoji, laiką taupai, kamščių nėra, oro neterši, o dar svarbiau – išgirsti ką žmonės šneka apie gyvenimą Klaipėdoje

  9. Anonimas

    Idomu ,o kas nusprende

    Reply
  10. Rimantas

    Prisimenu, kai Grubliauskas išėjo atostogų, jo klapčiukai merui nupirko naują mašiną. Grubliauskas net nežinoji. Turbūt apie tą BMV kalbama.? Įdomu kad nusipirks pusiau veltui mašiną?

    Reply
  11. Klausimėlis

    Įdomu, ar tik ten nebuvo išperkamoji nuoma, o dabar už neva nedidelę kainą automobilį Gurbliauskas privatizuos?

    Reply
  12. too nais

    o ko netinka viešasis? toli gi nereiks važinėt

    Reply
    • Sekantį kartą

      jūs kandidatuoti į merus galėtumėte . Programoje pasirašote , kad dirbsite ” už talonėlius ” ir pirmyn ? ” talonėliai – dviratis , supratimo apie darbą 0 ” , programa – ” patriotams ” .

    • Hasts

      Labai superinis kometaras, taip Šveicarijoje parlamentarai su dviračiais važinėja, Danijoje buvusi premjerė važinėjo, teisingas elgesys ir mokesčių mokėtojų pinigų taupymas.

    • skaitytojas

      O tai kur jie čia važinėja jau?Mat seni netinka, juokinga,nuo ko pradedama,po to neužtenka poliklinikai,mokykloms,kaip jau užteks,jei ponams limuzinai svarbiausia.

  13. Anonimas

    tegul su dviraciu vazineja

    Reply
    • Su dviračiu

      tik po mūsų miestelį galima.Negi ponas meras į darbą iš savo namų važinės dviračiu.Ne tam kryžiaus keliai į valdžią nueiti, kad ,galiausiai, persėsti ant dviračio

  14. Alius

    Va ir prasideda lesu svaistymas… tipo senieji auto ponuliu nepaves taio kaip naujieni .. ot duoda .. tik prileisk prie lovo .. darmajedai ir tiek

    Reply
    • Kurio žodžio nesuprantate ?

      Šiuo metu baigiasi savivaldybės automobilio „Volvo S90″, kuriuo daugiausiai naudojosi buvęs meras Vytautas Grubliauskas,  veiklos nuomos sutartis. Jos pratęsimas NENUMATYTAS. 

    • Nerimstat?

      Ne jau taip sunku suprasti, kad ne naujos Tarybos politikai taip nusprendė…

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Transportas

Baigta Baltijos pr. žiedinės sankryžos rekonstrukcija

Klaipėdos savivaldybė praneša, jog baigti Baltijos pr., Šilutės pl. ir Vilniaus pl. žiedinės sankryžos rekonstrukcijos darbai. Šiuo metu rengiama techninė ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Sveikata

Pradės projektuoti poliklinikos rekonstrukciją

Uostamiesčio savivaldybė skelbia, kad netrukus bus pradėtas rengti Klaipėdos miesto poliklinikos kapitalinio remonto techninis projektas. Miesto savivaldybė jau baigė konkursines ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This