Uostas pirmą kartą atliks išsamų taršos tyrimą

Uostas ir jūra

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija pasirašė sutartį su konkursą laimėjusiu Klaipėdos universitetu, kuris vertins Klaipėdos uosto veiklos ir laivybos emisijas į aplinką.

„Įgyvendindami Žaliojo uosto koncepciją esame suplanavę nemažai aplinkosauginių priemonių. Tad šis įvertinimas bus ir tam tikras atskaitos taškas, leisiantis matyti emisijų pokytį, įdiegus aplinkosaugos priemones ir numatytas inovacijas. Mūsų prioritetinis tikslas – kad uostas būtų kuo draugiškesnis aplinkai“, – pranešime cituojamas Algis Latakas, AB Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinis direktorius.

A. Latakas tikina, kad Žaliojo uosto koncepcija ir veiksmų planas yra dokumentai, kuriais vadovaujantis kryptingai dirbama.

Atliekant minėtą vertinimą bus tiriami laivybos išmetamųjų anglies monoksidai, azoto oksidai, sieros dioksidas, kietosios dalelės ir kitos emisijos. Taip pat bus vertinamos Klaipėdos uosto įmonių ir uosto transporto emisijos į aplinkos orą.

Emisijos į aplinką turės būti nustatomos vadovaujantis Europos aplinkos apsaugos agentūros į atmosferą išmetamos taršos apskaitos metodika. Tokį išsamų įvertinimą Uosto direkcija atlieka pirmą kartą.

Klaipėdos uosto veiklos, laivybos ir uosto transporto emisijų į aplinką įvertinimas bus atliktas iki šių metų pabaigos. Darbų vertė – 18 150 Eur.

1 Comment

  1. O kaip dėl

    Vandens taršos?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės

„Grigeo Klaipėda“ byloje - dar du prašymai

Šiaulių apygardos teismas penktadienį apklausė du papildomai pašauktus į teisiamąjį posėdį naujus liudytojus AB „Grigeo Klaipėda“ Kuršių marių taršos byloje. ...
2024-03-29
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

Planuojami ir mobilieji vandenilio pilstymo punktai

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija paskelbė konkursą dėl viešųjų vandenilio pildymo punktų įrengimo Klaipėdos mieste. Sunkiasvoriam ir lengvajam transportui skirti ...
2024-03-23
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Margutis milžinas - jau ant šiaurinio molo

Praėjusiais metais klaipėdiečius ir miesto svečius nustebinęs margutis milžinas vėl užridentas ant šiaurinio molo Melnragėje. Trijų metrų aukščio ir pusantro ...
2024-03-22
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This