Jaunieji buriuotojai pradėjo sezoną

Fotoreportažai, Sportas

Šaltas Lietuvos pavasaris Klaipėdos krašto buriavimo mokyklai ilgai neleido pradėti sezono ant vandens. Visgi šeštadienį buriavimo mokykla „Žiemys” atšventė 10 metų sukaktį, kurią palydėjo pirmosiomis lenktynėmis Drevernoje. 

Nors oras ir vandens temperatūra dar nėra įšilę, sportininkams tai nesutrukdė surengti penkių plaukimų, kuriuose varžėsi 18 „Žiemio” auklėtinių – optimist ir ILCA klasių sportininkų, o taip pat du svečiai iš Neringos.

Šarūno Kručiaus nuotr.

„Buvo smagu organizuoti ir rūpintis simboline buriavimo mokyklos „Žiemys” regata, nors varžybos buvo treniruočių pobūdžio, ruošiantis pirmiesiems startams kitose regatose, azarto ir kovos tarp jaunųjų sportininkų nepritrūko. Buvo žvarbu, vėjas irgi krėtė eibes, tačiau oro sąlygos nesutrukdė ir neatbaidė garbingų svečių mokyklos jubiliejui paminėti”, – sako naujasis mokyklos vadovas Laurynas Juodeška.

Apdovanojimų ceremoniją aplankė gausi bendruomenė: tėveliai, mokyklos steigėjai ir dalininkai, Klaipėdos miesto atstovai. 

Pirmosiomis namų varžybomis prasidėjo sudėtingas ir įtemptas pasiruošimas atrankos į Lietuvos rinktines varžyboms, kurios jau šį savaitgalį vyks kitame Kuršių marių krante, Nidoje. Jose dalyvaus 6 optimist klasės sportininkai. Vyresniųjų sportininkų, ILCA klasės varžybos Nidoje vyks gegužės 25-28 dienomis.

Buriavimo mokykla Drevernoje šiemet tikisi ant vandens privilioti daugiau krašto vaikų ir jaunuolių, norinčių patikrinti savo jėgas ir galimybes lenktyniaujant su vėju.

„Noriu, kad buriuojančių vaikų mokykloje skaičius augtų, tad pradėjome lankyti mokyklas ir kviesti vaikus atrasti buriavimą. Ši veikla visapusiškai lavina jauną žmogų, formuoja atsakingą, savimi pasitikinčią ir savarankišką asmenybę. Jūrinė valstybė nusipelnė turėti daugiau burių ant vandens”, – teigia mokyklos direktorius L. Juodeška. 

Šį sezoną Klaipėdos krašto buriavimo mokykla, kaip ir kasmet, rengs keturias namų varžybas Drevernos uoste, atstovaus Klaipėdos kraštui dvylikoje respublikinių ir tarptautinių regatų užsienyje.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Vakarų Lietuvos savivaldybių kreipimasis į ministerijas dėl potvynių valdymo

Pastaruoju metu potvyniai Vakarų Lietuvos regione intensyvėja, apima vis naujas teritorijas, todėl net keturios savivaldybės – Klaipėdos miesto, Klaipėdos, Šilutės ...
2024-03-13
Skaityti daugiau

Mums rašo

Vandens sportas ir pamario gamta gydė karo našlaičių širdis

Kelios dešimtys Ukrainos karių vaikų šalies Nepriklausomybės dieną atšventė pamaryje, Drevernos uoste. Trumpoms vasaros atostogoms į Lietuvą atvežti našlaičiai ir ...
2023-08-29
Skaityti daugiau

Regionas

Drevernoje - stambi vagystė

Policija pranešė, jog naktį iš sekmadienio į pirmadienį, apie 3.30 val., Drevernoje buvo pastebėta, kad išlaužus lango rėmą iš kelto ...
2023-08-22
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This