KPPAR užmezgė ryšius su Omano verslininkais

Verslas

Balandžio 28 – gegužės 4 d. Klaipėdos ir Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmai (KPPAR) pirmą kartą savo veiklos istorijoje surengė jungtinę verslo misiją į Lietuvos verslui dar nepažintą kraštą – Omano sultonatą. Maskate, Omano sostinėje, lankėsi beveik 30 skirtingoms verslo sritims atstovaujančių Klaipėdos ir Kauno regionų įmonių atstovų.

Pagrindinis misijos tikslas – dalyvauti pirmajame Omano – Lietuvos verslo forume, kuriame lankėsi ir Lietuvos ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė, viceministras Karolis Žemaitis bei Lietuvos ambasadorius Jungtinėje Karalystėje ir Omane Eitvydas Bajarūnas.

Renginio metu buvo pristatyta šalies verslo aplinka, investavimo ir verslo vystymo galimybės. Taip pat buvo surengti individualūs verslo susitikimai, kuriuose Lietuvos verslo atstovai galėjo ne tik rasti naujus bendradarbiavimo partnerius, pasikeisti kontaktais, pristatyti savo poreikius bei siūlomą produkciją ar paslaugas, bet ir geriau pažinti vietos verslo kultūrą.

Pasak verslo misijoje dalyvavusios Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmų informacijos vadybininkės Urtės Darulytės, nors lietuviams Omanas skamba vis dar egzotiškai, tačiau šalys turi potencialo bendradarbiauti, ypač pramonės, turizmo ir informacinių technologijų srityse.

Verslo misijos metu dalyviai taip pat lankėsi ir Omano sostinėje įsikūrusiose pramonės sektoriaus įmonėse „Services & Trade“, „Nicholson Jones Partnership“, apsilankė įmonės „Invest Oman“ biure.

Rūmų narys, UAB „Terekas“ verslo misijos metu ne tik rado naują įmonės atstovą šiame regione, tačiau ir pardavė energiją taupančią formą Omane veikiančiai įmonei „Sarooj Water“, kuri stato gamyklą ir bus didžiausias vandens išpilstytojas šalyje.

Pasak UAB „Terekas“ Afrikos ir Artimųjų rytų regiono vadovo Roko Balsio, norint konkretaus rezultato, itin svarbu tinkamai pasiruošti verslo misijoms, įdirbis ir potencialių partnerių paieška prieš išvykstant į kelionę.

Pranešama, jog dalyvavimas šioje verslo misijoje yra viena iš rūmų pagal priemonę „Naujos galimybės LT“ vykdomo projekto veiklų, todėl įmonėms, atitinkančioms nustatytus reikalavimus, projekto lėšomis bus kompensuota kelionės kaštų dalis.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Gargžduose duris atvers bendradarbystės centras „Spiečius“

Birželį Gargžduose duris atvers jau 15-as Inovacijų agentūros bendradarbystės centras „Spiečius“. Centras veiks kaip erdvė, skatinanti regiono verslumą, teikianti nemokamas ...
2024-04-04
Skaityti daugiau

Konsultacijos

Saugus maistas, pasibaigus jo galiojimo laikui: ką būtina žinoti vartotojams

Lietuvoje bendrai (apimant didmeninę ir mažmeninę prekybą, gamybą, viešąjį maitinimą ir namų ūkius) išmetamų maisto atliekų kiekiai siekia beveik 400 ...
2024-01-10
Skaityti daugiau

ELTA

Seimas priėmė kitų metų biudžetą

Antradienį Seimas priėmė kitų metų valstybės biudžeto projektą. Jį pasirašyti dar turės šalies vadovas Gitanas Nausėda. „Už“ 2024 metų šalies ...
2023-12-05
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This