Nauja Klaipėdos valdžia mažins komisijų skaičių?

Politika, Svarbu

„Toks įspūdis, kad mes vaizduojam tą viešumą. Vaizduojam, vaidinam tokį teatrą: mes tariamės su bendruomenėmis…”, – taip savo pasiūlymą „peržiūrėti visų tarybų ir komitetų reikalingumą” motyvavo Vidmantas Dambrauskas, Klaipėdos miesto tarybos narys, išrinktas pagal politinio komiteto „Ištikimi Klaipėdai” sąrašą.

Toks jo pasiūlymas viešai nuskambėjo antradienį per Miesto ūkio ir aplinkosaugos komiteto posėdį.

Vidmantas Dambrauskas ir jo kolega Arūnas Tuma. Martyno Vainoriaus nuotr.

V. Dambrausko pasiūlymui niekas neprieštaravo. Tik liberalas Saulius Liekis bandė švelninti situaciją: „Komisijos nėra taip jau labai blogai…”

Užmojis revizuoti visas visuomenines komisijas, kurias prie savivaldybės sudaro miesto Taryba, radosi svarstant klausimą dėl komiteto atstovo delegavimo į teisės aktais reglamentuotą Šeimos tarybą, kurią po lygiai sudaro politikai ir visuomenininkai.

„Dabar nėra ne vieno norinčio eiti į Šeimos tarybos sudėtį, – kalbėjo V. Dambrauskas. – O todėl, kad kiek tu tų komitetų gali tempti. Todėl, kad mes gaištam laiką, reiškia”. 

Jis tvirtino, kad labai dažnai komitetų ir tarybų „sprendimai nevykdomi arba vykdomi labai blogai, tik plepama ir taip toliau, ir panašiai”. Esą Savivaldybės administracijos darbuotojai „vietoj to, kad dirbtų darbą, priversti vaikščioti” į komitetų posėdžius .

V. Dambrauskas sakė klausęs administracijos darbuotojų, koks jų darbo krūvis ir gavęs atsakymą: „O kada mums dirbti? Šiandien – 2 valandas sėdėjau viename komitete, vakar kitame, rytoj – dar kitame.”

„Dabar Tarybos narys gaunasi ne Tarybos narys o bėgiotojas po tarybas, po komisijas. Ne gyventojų interesais rūpinasi, o komitetuose ir komisijose dalyvauja. Aš kategoriškai atsisakau. Dėl to ir kalbėjau”, – sakė V. Dambrauskas.

Komisijų darbo efektyvumo klausimą kėlė ir konservatorius Ugnius Radvila.

Aistros nurimo tik tuomet, kai komiteto pirmininkas Kęstutis Bartininkas pranešė, jog žino, kad į Šeimos tarybą norėtų būti deleguota į posėdį vėlavusi komiteto narė Monika Žvinklytė. Komiteto nariai su palengvėjimu tokiam pasiūlymui vienbalsiai pritarė.

Į Šeimos tarybą nario labai sunkiai pirmadienį sekėsi surasti ir Miesto plėtros ir strateginio planavimo komitetui, kol galiausiai joje dirbti sutiko konservatorė Aušra Pacevičiūtė.

15 Comments

  1. Auditorius

    Dambrauskas visada šaukiai kai žurnalistai domisi jo reikaliukais, nes tai neva užsakymai. O kada nors pasidomėjo bent vienos tarybos ir komisijos protokoliniais sprendimais? Dėja NE. Nes niekada nepasakė ne per vieną posėdį, kad žiūrėkite o ten buvo kalbama apie tai ir tai ir bendruomenei tai rūpi.

    Reply
    • se

      Turbūt dabar pas Dambrauską tik reikaliukai. Turtingiausio tarybos nario reikalai buvo jo karjeros pradžioje prieš maždaug 25-28 m., kai dirbo policijoje ir , tep sakont, vadovaudamas kovojo su kontrabanda ir pan. Beje įdomu, kada ir kokiais keliais susiėjo su Udovickiu.

  2. A.Grublys

    Komisijos būtinos. Reikia mažinti Tarybos narių skaičių jose. Keista ,kad kiekvienas komitetas deleguoja savo atstovą. Užtektų vieno tarybos atstovo ir vieno administracijos atstovo protokolo reikalams tvarkyti, visi likę – visuomeninių organizacijų deleguoti savo srities specialistai.

    Reply
    • Rasa

      Tikrai pritarčiau ponui Grubliui

  3. WC

    Tiek dejonių, kad mieste totali stagnacija. O man tai labai patiko praėjusios kadencijos miesto plėtros ir strateginio planavimo komitetas. Niekada nebuvo nei vieno specialisto iš bendruomenių, jame nėra nei vieno turinčio nors kažkokią minimaliausią kvalifikaciją, dalis net aplamai nesupranta brėžinio ir apie kurią miesto vietą kalbama ( E.Mantulova), nekalbant jau apie šios vietos problemas, bet balsuoja ir pritaria. Dar didesnė mįslė ką jie tame brėžinyje mato. Bet, protokolą pagimdo, atraportuoja tarybai- visi komitetai pritarė ir taryba laimina eilinį miestui kliedesį . Ir prie geriausių norų, bet toliau niekas nieko pakeisti jau nebegali – taryba pritarė. Kada pagaliau mūsų kaimo politikai suvoks, kad nebūtina visko išmanyti, bet būtina tartis su tos srities specialistais ir kviestis juos į tuos posėdžius. Tai ir yra miesto tarybos nario – miestiečių atstovo darbas. Deja, mūsų kaimo tarybos nariai išmano ir švietimą ir apšvietimą. Ir choreografiją ir veterinariją. Ir ypač kieti uostininkai. Bet, kad mieste vyksta totali šūdmalystė, Dambrauskas teisus.

    Reply
  4. Simona

    Tinginiai tarybos nariai. Visi dideli veikėjai, nebėra kam dirbti. Kam eiti į tarybą jeigu nenori atstovauti žmonėms.

    Reply
    • Nesutinku , Simona

      Pasiplepėjimai ,,mano nuomone ,nėra darbas . Kur bendruomenių nariai komitete ? Reikia ieškoti norinčiųjų ? Tada pritariu tarybos nariams ___Jis tvirtino, kad labai dažnai komitetų ir tarybų „sprendimai nevykdomi arba vykdomi labai blogai, tik plepama ir taip toliau, ir panašiai”. Esą, Savivaldybės administracijos darbuotojai, „vietoj to, kad dirbtų darbą, priversti vaikščioti” į komitetų posėdžius

  5. Anonimas

    Įdomu ar viešai skelbiamos šių komisijų darbo ataskaitos posėdžių protokolai ? Jeigu ne, tuomet tai realiai tik pasiplepėjimai.

    Reply
    • N. Puteikienė

      Posėdžių protokolai tikrai skelbiami. Pagal Jūsų logiką, realiai tai visa demokratija yra tik pasiplepėjimai. Visuomeninės komisijos padeda formuoti tarybai politiką konkrečiose srityse: kultūros, neįgaliųjų reikalų, narkotikų kontrolės, tautinių reikalų ir t. t. Vilniaus taryboje tokių komisijų yra gal dvigubai daugiau. Tai yra puikus būdus teikti sprendimus, ekspertuoti jau parengtus ir t. t. Ar Jūs manote, kad tarybos nariai yra tokio plataus profilio specialistai, kad išmano viską – nuo švietimo iki apšvietimo? Be to, Savivaldos įstatyme yra aiški nuostata, kad meras privalo įtraukti bendruomenę į sprendimų priėmimą.

  6. N. Puteikienė

    Mažiau komisijų, mažiau tarybų, mažiau bendruomenės įtraukties, mažiau diskusijų, mažiau nuomonių, mažiau tarybos nariams darbo, mažiau demokratijos. Išsirinkime karalių ir valdykite miestą įsakais. Tai ko tada į tarybą ėjote, ponai? Gėda skaityti

    Reply
  7. GintarasR

    Žinoma, kam čia vaidinti kažkokias demokratijas ir įtraukimus į sprendimų priėmimo procesus kažkokias ten klaipėdiečių bendruomenes? Kažkokių ten klaipėdiečių. V.Dambrauskas: “Vaizduojam, vaidinam tokį teatrą: mes tariamės su bendruomenėmis…“ Teisingai žmogus sako, tai ir yra realiai vykstantis vietos bendruomenių eliminavimo iš vietos savivaldos klausimų teatras. Nu jūs ten ir fimuokitės savo teatre, žiūrėsim per Jūtūbes kaip sekasi, kaifuokit nuo savo išmintingų sprendimų. Tik garso per komitetų posėdžius neišjunkit, kaip šiandien jums atsitiko.

    Reply
  8. Anonimas

    Medi pazinsi is vaisiu. Ar ausrelei vieta seimos taryboje? O kad komisiju per daug – faktas.

    Reply
    • dw

      O Alyno padavėjai vieta Miesto taryboje?

  9. Vau,

    jūs rimtai? Tik spėti išrinkti tarybos nariai nebenori dirbti ir kniaukia, kad jiems darbo per daug, todėl nenori dalyvauti komisijų ir kt. darinių veikloje? Kaip ir galima būtų dabar pasakyti ne vieną necenzūrinį žodį, bet net liežuvis neapsiverčia tam, kai girdi tokius vietos valdžios atstovų žodžius, matai jų nenorą dirbti, o tik blevyzgoti. Tyliu…

    Reply
  10. Stebiuosi

    Netekėjusios, homoseksualai ir tradicinės šeimos turi skirtingą požiūrį į šeimą. Tai kaip ta panelė Aušra sugebės visus girdėti ir suprasti?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Klaipėdos valdžia bando prisiimti svetimus nuopelnus*

Šį šeštadienį sukaks metai, kai uostamiesčio vairą perėmė dabartinė valdžia. Norėtųsi jai pasigirti laimėjimas, bet jų kaip ir nėra. Todėl ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Spyglys

Bėgdamas nuo kontrolierių Andrius Žukas peržengė kritinę ribą*

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Andrius Žukas dreba iš baimės ir kviečiamas vengia ateiti į Kontrolės komitetą pasiaiškinti apie mobinguojamiems savivaldybės ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Svarbu, Sveikata

Klaipėdoje rasis Paliatyvus vaikų dienos centras

Neilgai trukus sunkūs ligoniai savo namuose turėtų sulaukti didesnės medicininės pagalbos bei geresnės priežiūros. Palengvinimo, rūpinantis sunkiai sergančiais vaikais, gali ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This