Nemokama elektra elektromobiliams – dar dvejus metus? (atnaujinta)

Transportas

Klaipėdos savivaldybė tvirtina, kad kol kas neturi galimybės apmokestinti elektromobilių įkrovimo paslaugos. Todėl iš jai nuosavybės teise priklausančių elektromobilių įkrovimo stotelių energija turėtų būti nemokamai tiekiama dar dvejus metus – jau parengtas toks miesto Tarybos sprendimo projektas.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Klaipėdos miesto taryba 2020 m. nustatė, kad elektromobilių įkrovimo paslauga vartotojams yra teikia neatlygintinai 3 metus – iki 2023 m. gegužės 21 d. 

Tuomet buvo tvirtinama, kad nemokamai ši paslauga bus teikiama iki tol, kol elektromobiliai nebus pradėti masiškai naudoti komercinei veiklai (taksi parkai etc.) Nors situacija nuo to laiko pasikeitė, savivaldybė tvirtina, jog neturi techninių ir teisinių galimybių apmokestinti automobilių įkrovimą jos turimose stotelėse.

Šiuo metu savivaldybės elektromobilių įkrovimo stotelės yra perduotos jos valdomai UAB Klaipėdos autobusų parkas. Ši bendrovė prižiūri  21  elektromobilių įkrovimo stotelę. Už tai ir už sunaudotą elektros energiją savivaldybė jai apmoka pagal sutartyje nustatytą įkainį.

Septynios savivaldybės turimos įkrovimo stotelės yra seno tipo. Todėl norint apmokestinti elektromobilių įkrovimo paslaugą jas reiktų pakeisti naujo tipo stotelėmis, kad veiktų mobili aplikacija, leidžianti atsiskaityti už paslaugas. Toks atnaujinimas kainuotų apie28 tūkstančius eurų.

Trys mieste esančios greito įkrovimo elektromobilių stotelės yra įrengtos iš Europos Sąjungos paramos, pagal kurios taisykles šios stotelės negali būti apmokestintos iki 2024 m. rugsėjo 26 d.

2023 m. miesto biudžete priemonei ,,Klaipėdos miestui priklausančių elektromobilių įkrovimo stotelių eksploatavimas ir priežiūra“ yra numatyti 363,3 tūkst. eurų.

ATNAUJINTA. Miesto ūkio ir aplinkosaugos komitetas antradienį pasiūlė, kad dabartinė tvarka išliktų tik iki šių metų galo, kad per tą laiką ne už europines lėšas įrengtos pakrovimo stotelės būtų pertvarkytos ir jų tiekiamą elektros energiją būtų galima apmokestini.

Komiteto narys Vidmantas Dambrauskas akcentavo, kad dabartinė tvarka yra ne kas kita, kaip parama turtingiesiems, nes eilinis žmogus kol kas elektromobilio įpirkti negali.

Galutinį žodį turės tarti miesto Taryba.

2 Comments

  1. Absurdas

    Lygybe vadinasi ,vieniems ant haliavos vis po meduolį,kitiems vargstantiems dar plius ir bizūnas.

    Reply
  2. Anonimas

    Progresinės pašalpos pratęsiamos.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Girulių milijonieriai šiepia dantis į Kūdikių namus?*

Jau kuris laikas sklinda gandai, kad Kūdikių namų Giruliuose žemė ir pastatai parūpo vietos milijonieriams. Ir jie kurpia gudrų planą, ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Svarbu, Švietimas

Pagaliau imsis naujo darželio statybų Tauralaukyje

Baigiant statyti beveik dukart nuo pirminės kainos pabrangusią naująją mokyklą Senvagės gatvėje Tauralaukio progimnazija planuoja persikraustymo į ją darbus. O ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Miestas

Prioritetas - ne kapitaliniam gatvių remontui, o paprastam taisymui

Klaipėdos meras siūlo perpus mažinti investicijas į gatvių tiesimą, rekonstravimą ar kapitalinį remontą. Tačiau daugiau lėšų būtų skirta paprastajam vietinės ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This