Daugiausia užterštų teritorijų – Klaipėdos ir Kretingos rajonuose

Regionas

Aplinkos apsaugos departamento Klaipėdos rajono aplinkos apsaugos inspekcijos pareigūnai per tikslines išvykas tikrina, ar nėra atliekomis užterštų teritorijų.

Aplinkosaugininkai nustatė, jog uždarajai akcinei bendrovei priklausančioje teritorijoje Radailiuose yra net 53 sklypai su nepavojingosiomis statybinėmis atliekomis.  

Asociatyvi portalo archyvo nuotr.

Šiuos sklypus Klaipėdos rajone UAB „Westtransit“  iš varžytinių įsigijo 2020 m., bet nesiėmė priemonių, kad  atliekos būtų sutvarkytos, ir iš jų tiesė laikinuosius privažiavimo kelius, skelbiama Aplinkos apsaugos departamento pranešime.

Jame nurodoma, jog kadangi nepavojingosios statybinės atliekos gali būti laikinai laikomos ne ilgiau kaip metus nuo jų susidarymo dienos, įmonei duotas privalomasis nurodymas 775 tonas atliekų per 3 mėnesius surinkti ir perduoti teisėtiems atliekų tvarkytojams.   

Pranešama, jog šiuo metu įmonė geranoriškai bendradarbiauja su aplinkosaugininkais ir atliekas ketina sutvarkyti.

Be šios teritorijos aplinkosaugininkai yra nustatę dar 50 atliekomis užterštų teritorijų ir dėl jų atlieka tyrimus. Dalis teritorijų savininkų jas geranoriškai sutvarkė.

Skelbiama, jog daugiausia užterštų teritorijų aptikta Klaipėdos ir Kretingos rajonuose.

INFORMACIJA

Atliekų laikymas ne jų susidarymo vietoje neturint taršos leidimo užtraukia baudą asmenims nuo 300 iki 560 eurų, juridinių asmenų vadovams – nuo 900 iki 1700 eurų ir kitiems atsakingiems asmenims – nuo 600 iki 1150 eurų.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Prokuratūros ieškiniai - dar trims Kretingos politikams (atnaujinta)

Plungės apylinkės teismo Kretingos rūmai pranešė, kad sulaukė dar dviejų Klaipėdos apygardos prokuratūros civilinių ieškinių 2019-2023 metų kadencijos Kretingos rajono ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Regionas

Pasodino per 13 000 medelių

Bendradarbiaudami su Valstybinių miškų urėdija (VMU) daugiau nei 200 SBA grupės darbuotojų šeštadienį Norkaičių girininkijoje, Klaipėdos rajone, 3,4 hektaruose ploto ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

Regionas

Japoniškame sode Kretingos rajone pražydo sakuros

Sakuros žiedas – vienas svarbiausių simbolių Japonijoje, simbolizuojantis besikeičiantį gyvenimo ciklą. Gėrėjimosi sakurų žiedais šventė Japonijoje vadinama hanami – pažodžiui „žiedų žiūrėjimas“. ...
2024-04-12
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This