„Klaipėdos nafta“ bendradarbiaus su korėjiečiais

Verslas

Gegužės 11-12 d. Lietuvoje lankosi vieno didžiausių Korėjos Respublikos konglomeratų „SK Group“ delegacija. Vizito metu valstybės valdoma AB „Klaipėdos nafta“ (KB) ir bendrovė „SK E&S“, kuri SK grupėje yra atsakinga už energetikos sektorius, pasirašė bendrąjį susitarimą dėl bendradarbiavimo galimybių tarptautinio suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) verslo plėtros srityje.

Šalys susitarė bendradarbiauti ir keistis patirtimi bei informacija siekdamos kartu plėtoti verslo galimybes visoje SGD vertės grandinėje, ypač SGD infrastruktūros projektų plėtros srityje bei siekiant atverti naujas prekybos SGD galimybes. Be to, svarstomos galimybės bendradarbiauti atsinaujinančiosios energijos, švaraus vandenilio ir anglies dioksido surinkimo projektų srityje.

Pasirašytas susitarimas numato, kad šalių bendradarbiavimas taip pat apims keitimąsi informacija apie tarptautines galimybes, susijusias su SGD terminalais, tokių galimybių bendrą peržiūrą ir įvertinimą. Taip pat numatyta dėmesio skirti technologiniam bendradarbiavimui, švietimo ir mokymo iniciatyvoms bei seminarams, susijusiems su bendrais projektais.

Hyeongwook Choo, „SK E&S“ generalinis direktorius ir Darius Šilenskis, KN generalinis direktorius.

Darius Šilenskis, KN generalinis direktorius, teigia, kad abi įmones itin domina galimybės bendradarbiauti plėtojant SGD terminalų projektus visame pasaulyje, ypač Europoje ir Pietryčių Azijoje.

„KN besiplečiančioje SGD terminalų rinkoje nuolat ieško naujų galimybių įsitraukti į tarptautinius SGD projektus. Šis susitarimas atvers kelią į abipusiai naudingą abiejų bendrovių bendradarbiavimą. Mes išnaudosime kiekvienos bendrovės stipriąsias puses siekdami įgyvendinti SGD projektus Europos Sąjungoje ir Pietryčių Azijoje, atsižvelgdami į pridėtinę vertę, kurią galima gauti naudojantis vieni kitų patirtimi, pajėgumais, ištekliais, technologijomis ir ryšiais su klientais, siekiant kuo didesnės naudos abiem pusėms. Mūsų kompetencijos ir patirtis vystant SGD terminalus, taip pat geras ES reguliacinės aplinkos išmanymas gali būti vertingos bendrovei „SK E&S”, siekiančiai sparčiau plėsti savo rinkas plėtojant SGD projektus. KN labai džiaugiasi galėdama prisidėti prie šalių verslo ryšių plėtros ir sudaryti sąlygas tolesniam bendradarbiavimo augimui“, – pranešime cituojamas KN vadovas.

„SK E&S“ puikiai supranta ir vertina Lietuvos įsipareigojimą pereiti prie žaliosios energetikos ir stabilaus energijos tiekimo. Bendradarbiaudama su KN, „SK E&S“ yra įsitikinusi, kad ši partnerystė ne tik atvers naujų verslo galimybių, bet ir reikšmingai prisidės prie Lietuvos nacionalinės energetikos vizijos įgyvendinimo”, – cituojamas Hyeongwook Choo, „SK E&S“ generalinis direktorius.

KN ir „SK E&S“ taip pat svarsto galimybę bendradarbiauti kuriant žaliosios energijos centrą Rytų Europoje. Svarstoma galimybė atlikti bendrą galimybių studiją, kad būtų įvertintas projektų, susijusių su vandeniliu, energijos kaupimo sistemomis ir mažai anglies dioksido į aplinką išskiriančiomis suskystintomis gamtinėmis dujomis, potencialas.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Uostas ir jūra

Rengs specialistus SGD terminalui

Trečiadienį tarptautinė energijos terminalų operatorė AB „KN Energies“ (KN), suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) terminalo laivo-saugyklos „Independence“ techninė operatorė UAB „Hoegh ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Kultūra

Pristato Algirdo Boso retrospektyvinę darbų parodą

Klaipėdos Prano Domšaičio galerija balandžio 19 d., penktadienį, 18 val., kviečia klaipėdiečius ir miesto svečius į Algirdo Boso parodos „Pusiaukelė“ ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

ELTA

Sutarė bendradarbiauti stiprinant energetinę infrastruktūrą Baltijos jūroje

Aštuonių Baltijos jūros valstybių energetikos ministrai ir jų atstovai pasirašė Vilniaus deklaraciją dėl bendradarbiavimo plečiant energetinę infrastruktūrą Baltijos jūroje. Ji ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This