Kviečia pažinti Uzbekistaną su kelionių žinove

Kultūra

Gegužės 18 d., ketvirtadienį, 17 val., Klaipėdos Imanuelio Kanto viešoji biblioteka (Turgaus g. 8), tęsdama renginių ciklą kelionių tema, kartu su kelionių žinove Ingrida Pociute kviečia pažinti paslaptingąjį Uzbekistaną.

I. Pociutė – kelionių agentūros „Ingrida tours“ įkūrėja ir savininkė. Organizuoja pažintines keliones po Europą ir Aziją, mėgsta aktyvų poilsį ir keliautojams siūlo aktyvius pažintinius turus.

„Man patinka visiškai naujos kultūros, maistas, vietinių žmonių gyvenimo būdas, aplankau muziejus, dvarus ar kitus tą šalį reprezentuojančius objektus, – apie save pasakoja I. Pociutė. – Šalis, į kurias keliauju, renkuosi pati pagal vidinį poreikį. Jeigu šiandien tos šalies aplankyti negaliu, einu tikslingu keliu ir sudėtinga būtų įsiūlyti kitą kelionę… Mėgstu šalį pažinti „giliau“, todėl dažnai sugrįžtu ir lankau kitas vietas. Iš kiekvienos kelionės parsivežu naujų suvokimų, prisiminimui patikusį suvenyrą, indą, ar kitą išliekamąją vertę turintį daiktą. Ir, žinoma, skanėstų sau ir artimiesiems. Kelionės – tai ir veikla, ir laisvalaikis, ir gyvenimo būdas. Jose būna visko – ir gražių, ir liūdnų akimirkų. Domiuosi neurografika, ir per tai analizuoju savo gyvenimo įvykius. Esu visada pasiruošusi išvykai. Pasaulis yra gražus, ir šiuo metu noriu vis daugiau atrasti Azijos. Ir visu tuo dalintis su jumis”.

INFORMACIJA

Uzbekistanas žavi savo praeities ir dabarties kontrastais. Vaikščiojant senas tradicijas puoselėjančiuose turguose atrandami nauji skoniai – uzbekai yra tikri prieskonių pasaulio virtuozai. Uzbekistane dar ir dabar galima pamatyti ir įsigyti rankų darbo šilko popieriaus, kurio gamybos procesas siekia IX amžiaus tradicijas. Iš kartos į kartą yra perduodama keramikos dirbinių gamybos metodika. Ir šiandien uzbekų vaikai, anūkai  pasakoja, rodo kartų nuotraukas ir patys rankiniu būdu gamina bei ornamentais dekoruoja lėkštes, dubenėlius ir kitus namų apyvokos reikmenis. Dar labiau uzbekų gyvenimo būdą, kultūrą galima pajausti dalyvaujant tradicinio valgio gaminimo pamokoje su vietine šeima. Uzbekai sukūrė šimtus savų receptų atsižvelgiant į laikotarpius ir esamą derlių. Jie taip pat turi arbatos gėrimo ceremoniją.  

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Mums rašo

„Mėlynosios bibliotekos" projektas bus tęsiamas kitomis veiklomis

2022 metais Klaipėdos miesto savivaldybės Imanuelio Kanto viešoji biblioteka inicijavo projektą „Mėlynosios bibliotekos: organizacijos ir inovacijos mėlynajai ekonomikai ir vandens ...
2024-04-04
Skaityti daugiau

Kultūra

Arvydas Juozaitis pristatys dvi savo knygas

Vasario 27 d., antradienį, 17 val., Klaipėdos miesto savivaldybės Imanuelio Kanto viešojoje bibliotekoje (Turgaus g.8) įvyks pirmasis „Klaipėdos knyga 2023“ ...
2024-02-22
Skaityti daugiau

Kultūra

Pristatys Gabrielės Labanauskaitės pjesių rinkinį „Dramos“

Gruodžio 22 d., ketvirtadienį, 17.30 val., Klaipėdos miesto savivaldybės Imanuelio Kanto viešosios bibliotekos Pempininkų padalinyje (Taikos pr. 81A) vyks dramaturgės ...
2023-12-14
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This