Prekyba Jūros šventės metu gali ženkliai pabrangti

Verslas

Prekiauti per Jūros šventę norintys verslininkai turės labiau pakrapštyti pinigines: Klaipėdos savivaldybė planuoja ženkliai didinti rinkliavą už prekybą miesto jubiliejinių bei istorinių sukakčių minėjimo švenčių metu mugėse ir kitose renginių teritorijose.

Palmiros Mart nuotr.

Už 1 kvadratinį metrą prekybos ploto mažmeninei prekybai mugėje iki šiol prekiautojai mažiausio paklausumo zona mokėjo 23 eurus, o šiemet jiems jau gali tekti mokėti 10 eurų daugiau. Didžiausio paklausumo zonoje rinkliava nuo 40 Eur už 1 kv. m per dieną gali padidėti ik 50 Eur.

Ženkliai turėtų brangti rinkliava ir laikinoms lauko kavinėms visų paklausumo zonose bei mažmeninei prekybai ne prekybinės mugės teritorijoje. Pavyzdžiui, už 1 kv. m per dieną kavinių savininkai, kurių lauko kavinės plotas – iki 50 kv. m turėtų sumokėti nebe 7,5, o 13 eurų.

Galutinį verdiktą dėl tokio mero teikimo priims miesto Taryba.

„Vietinės rinkliavos dydžių indeksavimas didinant dalinio Jūros šventės programos įgyvendinimo finansavimo dalį”, – taip parengto sprendimo projekto aiškinamajame rašte įvardijamas šių pokyčių tiklas.

Anot savivaldybės, didesni vietinės rinkliavos dydžiai sudarytų galimybę renginio organizatoriams „išlaikyti aukštą renginio meninį lygį ir kokybę, pasiūlyti įvairesnę programą, priimti modernių, inovatyvių meninių sprendimų”.

Šiuo metu galiojantys tarifai buvo patvirtinti 2016 metais.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Liūdnas kaip Brisiaus galas medikų ataskaitų svarstymas*

„Gal yra dar pasisakymų, gal anekdotų dar?” – tokiu klausimu antradienį užbaigė Sveikatos ir socialinių reikalų komiteto posėdį jį vedęs ...
2024-05-08
Skaityti daugiau

Sveikata

Medikams į Klaipėdą pritraukti - 225 tūkst. eurų

Klaipėdos savivaldybė skelbia, jog daugiau nei 4 kartus padidino finansavimą, skirtą medicinos specialybes įgijusių specialistų pritraukimui į uostamiesčio asmens priežiūros ...
2024-05-08
Skaityti daugiau

Švietimas

Hermano Zudermano gimnazijos remontas - už 3,3 mln. eurų

Klaipėdos savivaldybė pasirašė sutartį dėl Hermano Zudermano gimnazijos kapitalinio remonto su UAB „Virdaleka”. Palmiros Mart nuotr. Už šį darbą, pagal UAB ...
2024-05-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This