Klaipėdos universiteto mokslininkas nominuotas prestižiniam apdovanojimui

Švietimas

Švedijoje veikiantis fondas „Baltijos jūra 2020“ paskelbė pretendentų į prestižinį Bjorno Karlsono (Björn Carlson) apdovanojimą sąrašą. Jame – 20 Baltijos jūrą tyrinėjančių jaunosios kartos mokslininkų iš visų jūrą supančių valstybių. Į vadinamąjį Bjorno Karlsono bičiulių sąrašą įtrauktas ir Klaipėdos universiteto (KU) Jūros tyrimų instituto Pajūrio aplinkos ir biogeochemijos laboratorijos vadovas, vyriausiasis mokslo darbuotojas dr. Mindaugas Žilius.

Iš šio išskirtinio dvidešimtuko bus renkamas premijos laimėtojas, jį iškilmingoje ceremonijoje Stokholme ketinama paskelbti ir apdovanoti rugsėjį.

Fondas, keliantis sau tikslą skatinti mokslininkus ir mokslo tyrimus, gerinančius Baltijos jūros būklę, Lietuvos atstovą nominavo pirmą kartą. Dr. Mindaugas Žilius nominuotas už tarpdisciplininius azoto ciklo tyrimus priekrantės ekosistemose, siekiant geresnės Baltijos jūros būklės.

KU mokslininkas naujieną apie jo darbo įvertinimą komentavo santūriai. Prisipažino, jog nominacija jam buvo netikėtumas. Dr. Mindaugas Žilius pasidžiaugė, jog ši nominacija tik įrodo, jog Lietuvos mokslininkų darbai yra ne tik matomi tarptautinėje mokslo aplinkoje, bet jie reikšmingi ir konkurencingi ieškant būdų spręsti globalias aplinkosaugos problemas.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Aplinkosauga

Pajūrio aplinkos ir biogeochemijos laboratorijai – tyrimų kokybės sertifikatai

Klaipėdos universiteto Jūros tyrimų instituto (KU JTI) Pajūrio aplinkos ir biogeochemijos laboratorijoje jau galima atlikti maksimalaus tikslumo reikalaujančius aplinkos taršos ...
2022-10-18
Skaityti daugiau

Švietimas

Italai Klaipėdoje apsigynė pirmąsias dvigubo laipsnio daktaro disertacijas

Du Klaipėdos universiteto (KU) Jūros tyrimų instituto doktorantai sėkmingai apsigynė dvigubo laipsnio daktaro disertacijas ekologijos ir aplinkotyros mokslų srityje. Monia ...
2022-06-08
Skaityti daugiau

Svarbu, Temos

Nematomi ftalatai - žala ir gamtai, ir sveikatai

Austrų mokslininkai Philippas Schwablas ir Bettina Liebmann dar prieš kelerius metus atliko tyrimą, aiškindamiesi, kiek kiekvienas žmogus kiekvieną dieną suvalgo ...
2021-09-17
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This