Pasieniečiai išvyko į tarptautinę operaciją prie Italijos krantų

Uostas ir jūra

Penktadienį į tarptautinę operaciją „Themis 2023“, nukreiptą prieš neteisėtą migraciją Viduržemio jūros regione, išlydėta Pasienio apsaugos greitaeigio katerio „Boomeranger 1100“ įgula. Lietuvos pasieniečiai patruliuos prie Italijos krantų.

Ta proga Kopgalio atraminiame įvyko simbolinis išlydėtuvių renginys Jo metu katerio įgulai Valstybinės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) vadas generolas Rustamas Liubajevas įteikė Lietuvos trispalvę bei palinkėjo sėkmės darbuojantis šioje operacijoje.

Tarptautinę daugiafunkcę operaciją „Themis 2023“ organizuoja Europos sienų ir pakrančių apsaugos agentūra FRONTEX. Ja siekiama padėti Italijai vykdyti sienos stebėjimą centrinėje Viduržemio jūros dalyje, kovoti su neteisėta migracija ir neleisti nusikalstamų tinklų atstovams bei su terorizmu siejamiems asmenims patekti į ES. Viena pagrindinių šios FRONTEX organizuojamos operacijos dalių yra paieška ir gelbėjimas.

Operacijoje nuo gegužės 17 d. dalyvaus 24 VSAT pareigūnai, kurie bus suskirstyti į keturias pamainas beveik šešių mėnesių laikotarpiui. Lietuvos pasieniečių ir jų katerio dislokacijos vieta bus Sicilijos saloje. Taip pat į tarptautinę operaciją vyksta ir keturi operacijos koordinatoriai. Jie dirbs Romos tarptautiniame koordinaciniame centre. Be to, kartu su Neringos pasienio užkardos pasieniečiais į misiją vyks ir VSAT Specialiosios paskirties skyriaus Pagėgių komandos pareigūnai.

Pagrindinės Lietuvos pasieniečių užduotys bus valstybės sienos jūroje stebėjimas, neteisėtos migracijos kontrolė, paieškos ir gelbėjimo darbai, aplinkos teršimo prevencija, žvejybos taisyklių kontrolė.

Lietuvos pasieniečių kateris su įgula į panašias misijas Viduržemio jūros regione siunčiamas šeštus metus iš eilės. Be to, panašiose tarptautinėse operacijose Viduržemio jūros regione Lietuvos pasieniečių katerių įgulos yra dalyvavusios 2010–2012 m.

Praėjusiais metais operacijoje „Themis 2023“ VSAT pareigūnai patruliavo 700 valandų, sulaikė 30 plaukiojimo priemonių ir jomis gabentus 467 asmenis. Taip pat Lietuvos pasieniečiai padėjo atpažinti įtarimus kėlusias plaukiojimo priemones, dalyvavo paieškos ir gelbėjimo darbuose, vykdė kitas priemones.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės

Klaipėdietis kontrabandininkas įpročių nekeičia

Uostamiestyje pasieniečiai sulaikė klaipėdietį, jau pernai baustą už neteisėtą disponavimą akcizais apmokestinamomis prekėmis. Šįkart savo namuose ir pagalbinėse patalpose jis ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

Švietimas

Pasieniečiai bendradarbiaus su LAJM

Lietuvos aukštojoje jūreivystės mokykloje (LAJM) apsilankęs Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) vadas generolas Rustamas Liubajevas ir jo kolegos aptarė dvi ...
2024-02-20
Skaityti daugiau

Kultūra

Klaipėdos lėlininkus nudžiugino mažųjų vokietukų smalsumas

Praėjusią savaitę Niurnberge (Vokietijoje) vykusiame XIII tarptautiniame vaikų teatrų festivalis „Panoptikum“ dalyvavo Klaipėdos lėlių teatras. Be lietuvių šiemet festivalio programoje ...
2024-02-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This