Vėl rinksis į talką Kuršių nerijoje

Regionas

Po šio savaitgalio Kuršių nerijoje esančios Parnidžio kopos teritorijoje nebeliks fotografijose itin populiaraus atitvaro, žyminčio ribą, kur žmonėms dar galima vaikščioti po kopas, o kur jau – nevalia.

Vietoj senosios tvoros atsiras elegantiška virvinė tvorelė, kurios ribos kasmet bus peržiūrimos ir perkeliamos, priklausomai nuo judančios kopos.

LIONS talka Kuršių nerijoje jau tapo tradicine – šiemet ji vyks šeštą kartą, dalyvaus apie 200 žmonių. Organizatorių nuotr.

„Ant kopų važiuoti su sunkiąja technika būtų labai žalinga, todėl džiaugiamės, kad šį didelį darbą nuveiks LIONS klubų savanoriai iš visos Lietuvos. Jie išardys visą kelių šimtų metrų ilgio seną rastinį atitvarą ir rankomis jį išneš, paruoš išvežimui. Tai didelis ir sunkus darbas. Pernai tie patys LIONS klubų savanoriai, nors ir lyjant stipriam lietui, išardė ir išnešė senuosius Parnidžio kopos laiptus“, – pranešime cituojama Kuršių nerijos nacionalinio parko direktorė Aušra Feser.

Pasak jos, šį savaitgalį masinę talką Kuršių nerijoje organizuojantys LIONS klubų nariai atliks ir daugiau darbų, kurie padės išsaugoti šio UNESCO paveldo sąraše esančio gamtos kampelio biologinę įvairovę.

„Jau keletą metų vykdome įdomų projektą – marių pakrantėse pjauname nendrynus ir formuojame saleles, kad tarp jų atsirastų šviežio vandens protakos. Nes kai pakrantes užkariauja vienintelė rūšis – nendrės, tos teritorijos nebetinka niekam – nei paukščiams, nei kitoms gyvūnų rūšims. Susidariusi biomasė pūva, keičia dirvožemį ir biologinei įvairovei tai visai nereikalinga. Todėl šeštadienio talkoje LIONS nariai grėbs ir šalins nupjautas nendres Bulvikio rage ir Tylos slėnyje. Čia eina pėsčiųjų takai, tad lankytojams atsiveria marių platybės, jų nebeužstos nendrynai“, – vaizdą piešia A. Feser.

Dar vienas šio šeštadienio LIONS talkoje laukiantis darbas – išravėti pušeles pievose šalia Nidos aerodromo.

Ketvirta problema, kurią šeštadienio talkoje spręs LIONS klubų savanoriai – Preilos teritorijoje jie šalins suvešėjusį invazinį augalą šluotinį sausakrūmį, dar vadinamą zuikiakrūmiu.

INFORMACIJA

Lietuvoje veikia net 36 LIONS klubai, vienijantys per 700 narių. LIONS talka Kuršių nerijoje jau tapo tradicine – šiemet ji vyks šeštą kartą, dalyvaus apie 200 žmonių.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Kviečia švarinti Klaipėdą

Klaipėdos miesto savivaldybė kviečia prisijungti prie akcijos „Švarinam Klaipėdą“, kuri vyks balandžio 26-27 dienomis talkininkauti pasirinktoje miesto viešojoje vietoje. Balandžio ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

Regionas

Neringa kviečia į šventinį miškasodį

Neringa savo gyventojus ir svečius pavasarį jau antrąjį kartą kviečia sutikti prasmingai – dalyvauti šventiniame miškasodyje ir taip prisidėti prie ...
2024-03-21
Skaityti daugiau

Aplinkosauga

Tarp prisitaikymo prie klimato kaitos finansavimo - ir dėmesys pajūriui

Aplinkos ministras patvirtino 2022–2030 m. plėtros programos valdytojos Lietuvos Respublikos aplinkos ministerijos aplinkos apsaugos ir klimato kaitos valdymo plėtros programos ...
2024-03-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This