„Neptūno” sezonas vėl baigėsi ketvirtfinalyje

Fotoreportažai, Sportas

Sekmadienio vakarą Klaipėdos „Neptūnas” savo sirgalių akivaizdoje baigė savo pasirodymą 2022-2023 metų LKL sezone. Klaipėdiečiai pralaimėjo ir antrąsias ketvirtfinalio rungtynes Vilniaus „Ryto” ekipai. Šįkart antrą vietą reguliariajame sezone užėmusiam sostinės klubui nusileista rezultatu 91:95 (21:26, 14:22, 30:24, 26:23).

Martyno Vainoriaus nuotr.

Pirmąjį susitikimą „Rytas“ po pratęsimo laimėjo 107:99, todėl uostamiesčio atstovai jau neturėjo teisės pralaimėti.

Sostinės ekipa pirmoji truktelėjo į priekį, tačiau toli nepabėgo – 14:8. Pirmąjį kėlinį Matas Jogėla ir Evaldas Kairys baigė apsikeisdami dvitaškiais, o „Rytas“ pirmavo 26:21.

Antrajame ketvirtyje Giedriaus Žibėno auklėtiniai dar vienu spurtu po Luko Ulecko dvitaškio atsiplėšė 46:28. Rokas Gustys ir Matas Vaitkus savo metimais šį spurtą nutraukė, tačiau klaipėdiečiai ilgąją pertrauką vis tiek pasitiko su dviženkliu deficitu (35:48).

Trečiajame kėlinyje „Neptūnui“ nesisekė realizuoti net greitų atakų, kuriose metimai skriedavo pro šalį, tačiau šeimininkų puolimą kiek išjudino dvi varžovų pražangos prieš Mato Jogėlos ir Žygimanto Janavičiaus tritaškius, Deividas Gailius skirtumą dar labiau sumenkino pasižymėdamas iš po krepšio – 53:63. Nojus Mineikis pasižymėjo tritaškiu su pražanga, o kėlinį paskutinės sekundės ataka užbaigė Ž.Janavičius – 65:72.

Lemiamą atkarpą šeimininkai vėl pradėjo netaikliais tritaškiais, o Justinui Gorhamui pataikyti iš toli pavyko – 75:67. Penktoji Gyčio Masiulio pražanga nudžiugino tribūnas, bet L.Ulecko tritaškis jas nutildė – 78:68. Itin svarbiu epizodu pasižymėjo Elvaras Fridrikssonas, pataikęs tritaškį su pražanga – 87:74. Paskutinėmis minutėmis laiko aikštėje gavo ir komandų jaunuoliai, nors N. Mineikio ir Mato Vaitkaus tritaškiai dar gaivino intrigą.

„Neptūnas“ rungtynėse dėl traumos neturėjo kertinio aukštaūgio Austino Wiley. Tai nesutrukdė laimėti kovos dėl kamuolių (49:34), tačiau jų realizaciją stabdė nekritę tritaškiai – 8/38 (21 procento taiklumas). Vilniečių tolimi metimai laidyti sėkmingiau – 12/31, 39 procentų tikslumas.

Vilniečiai ir toliau gina praėjusį sezoną iškovotą trofėjų, o „Neptūnas“ trečią sezoną paeiliui neįveikė ketvirtfinalio etapo.

1 Comment

  1. Husky

    Šių metų komandai paminklo reikia,nes už turimus „3cnt.” padarė daugiau,nei galėjo…Gėda miesto savibliadybei,tikiuosi naujas meras bus adekvatus.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sportas

„Neptūnas“ nutraukė penkerius metus trukusį Utenos prakeiksmą

Klaipėdos „Neptūnas“ tobulai užbaigė kovo mėnesį „Betsafe-LKL“ čempionate. Georgios Vovoro auklėtiniai išvykoje 96:83 (22:16, 29:21, 18:30, 27:16) pirmadienio vakarą pranoko ...
2024-03-25
Skaityti daugiau

Sportas, Svarbu

„Neptūnui“ - daugiau nei pusė reprezentacinės savivaldybės paramos

Nors teismas dar nepasisakė dėl to, ar Klaipėdos savivaldybė teisėtai rėmė vyrų krepšinio komandą „Neptūnas“ papildomomis finansinėmis injekcijomis, dabar jau ...
2024-03-19
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Sportas

Trečioji iš eilės Klaipėdos „Neptūno" pergalė

Šeštadienį išvykoje Klaipėdos „Neptūnas” (9/12) po atkaklios kovos Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) įveikė Vilniaus „Rytą“ (16/4) minimalia persvara 84:83 (18:11, ...
2024-03-16
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This