Priekulėje – Kultūros savaitė

Regionas
Avatar photoAtvira Klaipėda
2023-05-15

Gargždų krašto muziejaus filialas Ievos Simonaitytės memorialinis muziejus gegužės 18-21 dienomis pristato Kultūros savaitės renginių programą Priekulėje.

Gegužės 18 d., 18 val., muziejus kviečia susiburti Klaipėdos rajone gyvenančius ir kuriančius poetus. Idėja sukviesti bendraminčius Ievos Simonaitytės vasarnamio kiemelyje kilo netoli Priekulės gyvenančiai poetei Gerdai Jankevičiūtei. Be aštuonias poezijos knygas išleidusios G. Jankevičiūtės į Simonaitytės sodelį eilėraščių skaityti atvyks Vincas Petraitis, Rasa Rimeikienė ir kiti Klaipėdos krašto poetai. Skaitymuose laukiami ir literatų klubo „Potekstė“ nariai.

Renginio muzikinę atmosferą kurs grupė „Poezijos medžiotojai“. Svarbiausias vakaro tikslas – nevaržomai dalintis kūryba. Laukiami visi, kurie rašo, skaito, domisi poezija ir nori savo mintis bei jausmus atverti kitiems.

Gegužės 20-ąją, šeštadienį, Priekulėje pirmą kartą vyks Gatvės muzikos diena. Programoje laukia, ne tik pavieniai pasirodymai, bet ir kviečiama burtis į Priekulės orkestrą „Tarp mūsų viskas skamba“. Orkestro instrumentai – nuo šaukšto iki …. . 15 val. prie Ievos Simonaitytės paminklo šis orkestras gros vasaros starto himną.

18 val. bus rengiamas kino vakaras Ievos Simonaitytės muziejaus kiemelyje. Specialiai atrinktoje filmų programoje galėsite susipažinti su Jurgio Juliaus Justo Zauerveino asmenybe. Filmas „Žmogus mokėjęs 75 kalbas“ pasakoja apie neturtingo kunigo sūnų Jurgį Julių Justą Zauerveiną Girėną. Jis buvo aktyvus lietuvių, gyvenančių Rytų Prūsijoje, judėjimo dalyvis. Pagal jo eiles „Lietuvninkai mes esam gimę“ sukurtas ir dažnai Klaipėdos krašte giedamas Mažosios Lietuvos himnas.

Antrasis vakaro filmas nors ir neturi tiesioginio sąlyčio su Klaipėdos kraštu, tačiau jo siužetas ir situacijos labai artimos ir šiam regionui. Dokumentinio filmo „Močiute, Guten Tag!“ autorės dvi seserys – režisierė ir fotografė – leidžiasi į močiutės praeitį, kupiną neatsakytų klausimų. Karas, bėgimas į Vokietiją, paslaptingas mylimasis ir lemtingi gyvenimo apsisprendimai – su kiekvienu žingsniu klausimų tik daugėja, o artimiausi šeimos nariai vienas po kito atsitveria tylos siena. Kas slepiama ir kodėl taip sunku prabilti? Laukia ilga kelionė, kur keliaujama dvejomis kryptimis: kito žmogaus ir savęs link.

Kino vakarą vainikuos kultūros paveldo fondui ir Lietuvos kino klasikai priklausantis filmas „Elzė iš Gilijos“. Režisieriaus Algimanto Puipos vaidybinis filmas sukurtas Priekulėje gyvenusio Rytprūsių rašytojo Ernsto Wicherto (1831–1902) apysakos „Šaktarpis“ motyvais.

O sekmadienį, 16 val., Priekulės kultūros centre bus rodoma Klaipėdos pilies teatro komiška drama „Lengva pažintis“. Priekulės kultūros centras atvers naujovę visiems kultūros centro lankytojams – teleskopinę žiūrovų ložę. 184 kėdžių mobilioje tribūnoje stebėdami pasirodymus amfiteatro tipo kėdėse žiūrovai turėtų jaustis komfortiškai ir patogiai.

Žymos: |

Komentarai:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika

Naujasis ministras liko patenkintas Vakarų Lietuvos šaulių pasirengimu

Šeštadienį Klaipėdoje ir Priekulėje lankėsi naujasis Krašto apsaugos ministras Laurynas Kasčiūnas. Vizito metu vyko Vakarų (jūros) šaulių 3-iosios rinktinės kovinės ...
2024-04-07
Skaityti daugiau

Regionas

Klaipėdos rajone religinėms bendruomenėms skirta 75 tūkst. eurų

Net septynioms Klaipėdos rajone veikiančioms tradicinėms religinėms bendruomenėms įvairioms iniciatyvoms įgyvendinti paskirstyti 75 tūkstančiai eurų. Taip siekiama prisidėti prie joms ...
2024-03-21
Skaityti daugiau

Regionas

Vakarų Lietuvos savivaldybių kreipimasis į ministerijas dėl potvynių valdymo

Pastaruoju metu potvyniai Vakarų Lietuvos regione intensyvėja, apima vis naujas teritorijas, todėl net keturios savivaldybės – Klaipėdos miesto, Klaipėdos, Šilutės ...
2024-03-13
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This