Teigiamam valdžios paveikslui piešti – specialus skyrius

Politika

Naujoji Klaipėdos valdžia tam, kad būtų „formuojamas teigiamas savivaldybės įvaizdis” numato steigti dar vieną etatą naujai formuojamam Komunikacijos skyriui vadovauti. Tam per metus bus išleisti 32 tūkstančiai eurų ir neva bus užtikrintas „greitas reagavimas į savivaldybės kritiką visuomenės informavimo priemonėse”.

Komunikacijos skyrius, kuriame dirbtų 5 žmonės, derintų naujos valdžios „dalyvavimą valstybės, miesto šventėse, jubiliejiniuose renginiuose, naujų objektų atidarymuose”. Taip pat „organizuotų, derintų, rengtų mero, vicemerų, administracijos direktoriaus sveikinimų, padėkų projektus įvairioms institucijoms, mokslo, kultūros, švietimo, visuomenės veikėjams, investuotojams, miesto bendruomenės nariams”.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Be to, šis naujas skyrius analizuotų informaciją visuomenės informavimo priemonėse apie savivaldybės veiklą, informuotų apie tai savivaldybės vadovus, konsultuotų juos ir darbuotojus viešųjų ryšių klausimais ir atliktų kitus panašaus pobūdžio darbus.

Tokie sprendiniai yra numatyti mero Arvydo Vaitkaus miesto Tarybai svarstyti teikiamame projekte. Atitinkamai koreguojama ir savivaldybės administracijos struktūr.

Patvirtinus naują Klaipėdos savivaldybės administracijos struktūrą, nuo birželio 1 d. Komunikacijos skyriuje būtų įsteigtos keturios pareigybės: dviejų valstybės tarnautojų ir dviejų darbuotojų, dirbančių pagal darbo sutartį. Naujai steigiama būtų tik viena – skyriaus vedėjo pareigybė, o trys pareigybės būtų perkeltos iš Tarybos sekretoriato skyriaus.

Praėjusios kadencijos valdžia buvo nusprendusi komunikaciją ir viešuosius ryšius iš administracijos perkelti į meriją.

2 Comments

  1. Anonimas

    Taip ir nesupratau kiek etatų sudarys šį šaraškino skyrių – 4 ar 5. Prie funkcijų pamiršo įrašyti – vėliavos iškėlimas miesto švenčių metu.

    Reply
  2. Akys

    Galimai galima daryti išvadą, jog pats meras nebekomunikuos tiesiogiai ir pats postų nebekels, arba kels už jį parašytus tekstus. Nes kaip spėsi pakonkuruoti su buvusiuoju, kuris turi ir plunksnos, ir žodžio gebėjimų. Kažkaip auga apetitas kas savaitę, tai mašinų naujų, tai etatų, tai referentę gražią, jauną ir protingą…

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Uostas ir jūra

Kruizinės laivybos sezono startą paskelbė muzikuojantis laineris

Šaltą, vėjuotą ir lietingą antradienio vidurdienį Klaipėdos uoste prisišvartavo pirmasis šiemet kruizinis laivas. Laineriui „Le Bellot” – tai ir pirmasis ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Atgimimo aikštės konkursas „pakibo“ dėl vieno dokumento

Nors kovo 7 d. Klaipėdos savivaldybė teigė, jog maždaug po mėnesio paaiškės, ar konkurso dalyvių pateikti pasiūlymai atitinka visus reikalavimus ir ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Spyglys

Vicemerė apdovanota „už asmeninį išskirtinį indėlį”?*

Net 171 Klaipėdos savivaldybės klerkas buvo paskatintas ir apdovanotas, įvertinus jų veiklą per pirmąjį šių metų ketvirtį „kaip viršijančią lūkesčius”. Ir net 49 ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This