Vyks pirmasis visuotinis IT egzaminas

Švietimas
Avatar photoAtvira Klaipėda
2023-05-15

Visuotinis IT egzaminas – pirmasis toks Lietuvoje, kai nemokamai pasitikrinti savo informacinių technologijų žinias ir laimėti prizus jau šį trečiadienį, gegužės 17 d., kviečiami visi – šioje srityje nedirbantys technologijų entuziastai, IT profesionalai ir moksleiviai.

Egzamino komisijos narė „Vinted Go“ inžinerijos vyr. direktorė Aistė Miškūnienė tikisi, kad ši iniciatyva sumažins stigmą neva IT – labiau sudėtingas ir sunkiai prieinamas mokslas.

Jai pritaria „Kilo Health“ inžinerijos direktorius Dmitrij Abolichin, šiemet taip pat vertinsiantis dalyvių darbus. Anot jo, kiekvieną iš mūsų supa technologijos, tad egzaminas – puiki galimybė pasipildyti savo žinių bagažą.

Savo ruožtu „Turing College“ švietimo vadovas Giedrius Žebrauskas į egzaminą kviečia žiūrėti kaip į žaidimą – smalsumas čia svarbiausias.

„Kaip ir su IT gyvenime, taip ir su IT egzaminu – linkiu nebijoti žaisti, eksperimentuoti, tobulinti savo įgūdžius ir atrasti vis naujų būdų, kaip išnaudoti technologijas siekiant pačių įvairiausių tikslų“, – teigia trečiasis egzamino komisijos narys.

Nors IT žinios Lietuvoje dažnai siejamos tik su programavimu, šiandien šio mokslo panaudojimo galimybės – beribės. Egzaminą vertinsiančio „Flo Health“ inžinerijos viceprezidento Simono Razmino teigimu, IT žinios šiandien pritaikomos kiekviename darbe.

Visuotinio IT egzamino užduotis vertins 8 komisijos nariai, be jau paminėtųjų VDU informatikos fakulteto dekanas prof. Tomas Krilavičius, „Surfshark“ IT operacijų vadovė Sandra Jacevičiūtė, „Vinted“ Programinių sistemų infrastruktūros departamento vyr. direktorius Titas Norkūnas ir Vilniaus Salomėjos Nėries gimnazijos IT ir ekonomikos mokytojas, VTDK profesijos mokytojas, SMK IT dėstytojas Adomas Pakalnis.

INFORMACIJA

Registracija į Lietuvos startuolių kartu su asociacija „Unicorns Lithuania“ inicijuojamą IT egzaminą jau prasidėjo. Norintys prisijungti, kviečiami užsiregistruoti tinklalapyje itegzaminas.lt iki pat gegužės 17 d. Egzaminas visoje Lietuvoje vyks vienu etapu, truks iki 45 min., jį sudarys uždari testo ir vienas atviras klausimai. Nugalėtojų lauks vertingi prizai, tarp kurių – kompiuterinė technika, ekskursijos į sėkmingiausių Lietuvos startuolių biurus ir biudžetas plėsti savo IT bei verslumo žinias. Projekto draugai – Švietimo, mokslo ir sporto ministerija, prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Žymos: | | | | | | |

Komentarai:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Nuomonės

Ne tik apie litvinizmą

Ar pamenate, kas laimėjo Saulės mūšį 1236 metais? Jei pamiršote, apie tai jums primins Lenkijoje registruotas baltarusių informacinis portalas Chartija ...
2024-03-23
Skaityti daugiau

Nuomonės

Senkanti ukrainiečių kantrybė

Radikalūs Ukrainos veikėjai-patriotai prieš prasidedant NATO bloko viršūnių susitikimui Vilniuje pamažu praranda kantrybę dėl, jų požiūriu, neapibrėžtų Ukrainos narystės aljanse ...
2023-07-05
Skaityti daugiau

ELTA

Eugenijus Gentvilas apie Eligijų Masiulį: „Nereikia daryti neskaidrių dalykų ir nereikės nieko bijoti“

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) vicepirmininkas Paulius Saudargas nesąmone vadina buvusio Liberalų sąjūdžio lyderio Eligijaus Masiulio pareiškimą, kad vadinamosios „MG ...
2023-06-25
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This