Botanikos sodas ketvirtadienį lankytojus priims nemokamai

Miestas

Klaipėdos universiteto (KU) Botanikos sodas kviečia nepraleisti Tarptautinės žavėjimosi augalais dienos ir tądien, gegužės 18-ąją, pasivaikščioti tarp sode išsiskleidusių žiedų nemokamai.

Šiuo metu čia žydi flioksai, laibeniai, karpažolės, tulpės, snapučiai, alyvos, veigelos, rododendrai, obelys, vyšnios, abrikosai, persikai.

Gegužės 18-ąją svečiai KU Botanikos sode laukiami nuo 8 iki 20 val. Lankytojams tik primenama, jog dėl dar tebevykstančių rekonstrukcijos darbų kai kurios sodo vietos yra užtvertos, taip pat neveikia teritorijoje esanti automobilių saugojimo aikštelė.

Europos augalų tyrimų asociacijos (European Plant Science Organization, EPSO) iniciatyva Tarptautinė žavėjimosi augalais diena minima nuo 2012-ųjų. Gegužės 18-oji skirta visuomenės dėmesiui atkreipti į žemėje augančias augalų rūšis, kurių mokslininkai suskaičiuoja daugiau nei 250 tūkstančių. KU Botanikos sode auga beveik 5 tūkstančiai augalų pavyzdžių.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Žiemą varys dar kartą - tikrąją Užgavėnių dieną

Nors sekmadienį klaipėdiečiai jau atšventė Užgavėnes, tikrąją jų dieną, vasario 13-ąją, antradienį, Klaipėdos universiteto botanikos sodas kviečia burtis į būrį ...
2024-02-12
Skaityti daugiau

Aplinkosauga

Botanikos sodas priims atitarnavusias vazonines Kalėdų eglutes

Klaipėdos universiteto botanikos sodo komanda tiesia pagalbos ranką žmonėms, Kalėdoms įsigijusiems vazonines eglutes: jeigu neplanuojate jų pavasarį sodinti ir auginti, ...
2024-01-04
Skaityti daugiau

Aplinkosauga

Kviečia išsinuomoti kalėdinę eglutę

Švęsti Kalėdas ne su kirsta ar dirbtine eglute, o su šventėms išsinuomotu medeliu ne pirmus metus kviečia KU botanikos sodas. ...
2023-11-27
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This