Į Klaipėdą Alexanderis Ekmanas sugrįžta su „31 epizodu”

Kultūra

Lietuvą sužavėjusio choreografo Alexanderio Ekmano kūryba vėl Klaipėdos valstybiniame muzikiniame teatre. Šį kartą tai – „31 epizodas“. Gegužės 27 d. Žvejų rūmų scenoje bus pristatytas Poznanės Stanislavo Moniuškos didžiojo teatro šiuolaikinio šokio spektaklių triptikas BER, jungiantis tris pasaulyje žinomus choreografus. 

Kovo mėnesį Klaipėdos valstybino muzikinio teatro šokio spektaklio „Sapnai ir kaktusai“ premjera, kurioje greta Alexanderio Ekmano (Švedija) „Cacti“ (Kaktusai) buvo pristatytos ir Roberto Bondaros (Lenkija) choreografinės kompozicijos „Žagsulys“ (Hiccup) bei „8m68“ sulaukė tokio didelio publikos susidomėjimo, kad teko surengti papildomą spektaklio pristatymą. 

Poznanės Stanislavo Moniuškos didysis teatras pirmą kartą leidosi į gastroles užsienyje su šiuolaikinio šokio spektaklių triptiku BER: choreografo Robert Bondara „Take me with you“ („Pasiimk mane kartu“), choreografo Alexander Ekman „Episode 31“ („31 epizodas“) ir choreografo Martyno Rimeikio „Blind words“ („Akli žodžiai“). Triptiko pavadinime užkoduotos garsių choreografų pavardžių pirmosios raidės.  

„31 epizodas“ sukurtas 2011 metais Niujorke Juilliardo mokyklos absolventų klasei. Tai kūrinys didelei šokėjų grupei, sudarytas iš greitai besikeičiančių scenų, kurios buvo išplėtotos bendradarbiaujant su šokėjais. 

„Pagrindinis dėmesys šioje kompozicijoje – nuo žvalių būgnijimo epizodų iki svajingo Erico Satie muzikinio komentaro apie grožį – yra skiriamas jaunatviškai atletiškų šokėjų energijai ir entuziazmui. Kurdami šią kompoziciją taip pat eksperimentavome šokdami viešose vietose: 20 šokėjų staiga imdavo šokti pagal tik jiems girdimą muziką Niujorko požeminėse perėjose ir metro traukiniuose, gatvėse, aikštėse ir parkuose“, – sako choreografas A. Ekmanas.  

Vėliau „31 epizodą“ į savo repertuarą įtraukė ir kitos baleto trupės visame pasaulyje –Joffrey baletas Čikagoje, Suomijos nacionalinis baletas Helsinkyje, Karališkasis Naujosios Zelandijos baletas Velingtone ir Pensilvanijos baletas Filadelfijoje. Kaskart statant šį spektaklį vis kitame mieste kuriamas trumpas filmas su šokėjų pasirodymais miesto gatvėse, rodomas prieš prasidedant spektakliui scenoje.

Poznanės Stanislavo Moniuškos didžiojo teatro baleto trupės gastroles Klaipėdoje remia Lenkijos Kultūros ir nacionalinio paveldo ministerija pagal programą „Įkvepianti kultūra“. 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

Sutarė bendradarbiauti stiprinant energetinę infrastruktūrą Baltijos jūroje

Aštuonių Baltijos jūros valstybių energetikos ministrai ir jų atstovai pasirašė Vilniaus deklaraciją dėl bendradarbiavimo plečiant energetinę infrastruktūrą Baltijos jūroje. Ji ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

Kultūra

Tarptautinei teatro dienai – premjera ir žiūrovų pamėgti spektakliai

Pasitinkant tarptautinę teatro dieną Klaipėdos Žvejų rūmuose kovas buvo paskelbtas teatro mėnesiu. Renginių afiša skelbia net dvylika spektaklių, kuriuos rodė ...
2024-03-21
Skaityti daugiau

Kultūra

Žvejų rūmuose - kitoks Nedos Malūnavičiūtės koncertas

Kovo 28 d. 18.30 val. Klaipėdos Žvejų rūmai kviečia praleisti vakarą su Neda Malūnavičiūte (vokalas, fleita) ir Richardu Baniu (fortepijonas). ...
2024-03-19
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This