Nuo birželio 2 d. vėl kursuos „Pajūrio ekspresas“

Transportas

Keleivių vežimo traukiniais bendrovė „LTG Link“ praneša, jog jau septintą sezoną vykdys jungtines savaitgalio keliones į šalies pajūrio kurortus. Šiemet „Pajūrio ekspreso“ reisai startuos birželio 2 d. ir  bus vykdomi iki rugpjūčio 27 d.

Kaip ir praėjusiais metais jungtiniais traukinių ir specialių autobusų reisais bus galima vykti tarp sostinės ir Palangos, Nidos, Preilos, Pervalkos bei Juodkrantės.

Keliaujantys į Palangą iš traukinio į specialų autobusą persės Kretingos geležinkelio stotyje, į Neringos miestelius – Klaipėdos geležinkelio stotyje.

„Pajūrio ekspresas“ pritraukia vis daugiau tvariai keliauti ir atostogauti nusiteikusių žmonių – vien pernai jų srautai išaugo daugiau nei trečdaliu. Pastebime, kad dalis keleivių šiais traukiniais keliauja kasmet po kelis kartus ir labiausiai vertina tai, kad atostogauti galima pradėti dar traukinyje – negaištant laiko spūstyse, degalinėse ar eilėse prie kelto. Skaičiuojame, kad praėjusių metų sezonu jungtiniais traukinių ir autobusų reisais keliavę žmonės sutaupė apie 125 tonas CO2“, – pranešime cituojamas „LTG Link“ vadovas Linas Baužys.

Pastaraisiais metais reisai į pajūrį populiarėja tarp studentų bei šeimų su mažais vaikais – praėjusiais metais buvo parduota dešimtadaliu (12 proc.) daugiau studentiškų bilietų ir penktadaliu (22 proc.) daugiau bilietų vaikams. Dėl to traukiniuose šiemet laukia dar daugiau pramogų – žaidimų ir piešimo reikmenų – mažiesiems. Kelionės metu bus galima naudotis Wi-Fi interneto ryšiu ir įkrauti įrenginius, keliautojų lauks dar platesnis gėrimų ir užkandžių asortimentas.

Kaip ir kasmet, traukiniuose bus galima rinktis sėdimas vietas su staliukais, kurios itin populiarios tarp keliaujančių šeimų ar draugų grupių, kartu su savimi vežtis augintinius, dviračius, paspirtukus ar vėžimėlius, taip pat – didesnį bagažą.

Visą vasarą „Pajūrio ekspreso“ traukiniai iš Vilniaus išvyks penktadienių popietėmis 15.36 val. ir šeštadienių rytais 9 val. Kelionės atgal bus vykdomos sekmadieniais: iš Nidos – 16 val., o iš Palangos – 18.25 val. Traukinys į Vilnių sugrįš apie 23 val.

Tęstinio maršruto standartiniai antros klasės bilietas iki Palangos kainuos 27,2 Eur, iki Nidos – 28,3 Eur. Į bilieto kainą įskaičiuoti kelionės traukiniu, autobusu, keltu bei ekologijos mokesčiai Neringoje. 10 proc. nuolaida bus taikoma trims ar didesnėmis kompanijomis keliaujantiems asmenims, o studentai, kaip visuomet, galės keliauti su 50 proc. nuolaida.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Transportas

Jungtinis traukinio ir viešojo transporto bilietas – jau ir Klaipėdoje

Keleivių vežimo bendrovė „LTG Link“ ir VšĮ „Klaipėdos keleivinis transportas“ klaipėdiečiams ir miesto svečiams pristato jungtinį traukinio ir autobuso bilietą. ...
2023-10-05
Skaityti daugiau

Transportas

„Lietuvos geležinkeliai" ruošiasi „Pajūrio ekspresui"

AB „Lietuvos geležinkeliai”, ruošdamasi vasaros sezonui, ieško naujų  vežėjų, kurie autobusais galėtų jų keleivius pavėžėti iš Klaipėdos į Nidą, o ...
2023-03-07
Skaityti daugiau

Transportas

Dėl elektrifikacijos keisis traukinių tvarkaraščiai

Įsibėgėjant geležinkelio elektrifikacijos projektui, nuo pirmadienio, vasario 6 d., keisis dalies bendrovės „LTG Link“ traukinių tvarkaraštis maršrutuose Vilnius–Klaipėda, Vilnius–Šiauliai, Kaunas–Šiauliai, ...
2023-02-03
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This