Pabrango ir užstrigo prieštaringai vertinamos gatvės tiesimas (14)

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu
Avatar photoArtūras Šulcas
2023-05-16

Jau beveik mėnesį nevyksta jokie darbai tiesiant dubliuojančią Liepojos gatvę: nebėra nei statybinės technikos, nei darbininkų.

Artūro Šulco nuotr.

Darbai sustojo, nors Klaipėdos savivaldybė šių metų kovo 27 dieną pasirašė papildomą susitarimą prie sutarties su savo rangove UAB „Kavesta”. Juo sutarta atlikti papildomų, sutartyje nenumatytų, darbų už 9,9 tūkst. eurų.


Taip ši dubliuojanti gatvė atrodė pernai vasarą Artūro Šulco nuotr.

Po šio susitarimo sutarties vertė išaugo iki 957 tūkst. eurų. 

Artūro Šulco nuotr.

Kokie papildomi darbai bus atlikti, paskelbtame susitarime nepranešama.

Pagal sutartį ši dubliuojanti gatvė turi būti nutiesta iki kitų metų gegužės 15 d.

Paklaustas, kodėl darbai sustojo, Valdas Švedas, savivaldybės administracijos Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vedėjas, teigė, kad yra būtinybė patikslinti projektinius sprendinius, susijusius su geologija.

O papildomų darbų užsakyta dėl AB „Klaipėdos vanduo” poreikio ateityje čia nutiesti savo požeminius tinklus.

Vedėjas tikina, kad darbai netrukus bus atnaujinti.

Artūro Šulco nuotr.

Šalia Liepojos gatvės, rytinėje pusėje, buvo prastos būklės asfalto ir žvyro dangos pėsčiųjų takas, kuriuo naudojosi ir automobilių vairuotojai. Prasidėjus darbams kai kuriems gyventojams teko nusikelti tvoras, pastatytas valstybinėje žemėje.

Artūro Šulco nuotr.

„Atvira Klaipėda” dar 2021-ųjų sausį rašė, kad Klaipėdos miesto tarybos Finansų ir ekonomikos komiteto nariai siūlė tokios naujos gatvės netiesti, o pinigus skirti kitoms priemonėms, susijusioms su žvyruotų gatvių dangos asfaltavimu.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Miesto plėtros ir strateginio planavimo komiteto nariai iš pradžių irgi lyg ir sutarė, jog dubliuojanti gatvė, tuomet vertinta 700 tūkst. eurų, yra per didelė prabanga, bet galiausiai nubalsavo už jos įtraukimą į planus.

Žymos: | | | | |

Komentarai (14):

Atsakymų į “Pabrango ir užstrigo prieštaringai vertinamos gatvės tiesimas”: 14

  1. Vinipuchas parašė:

    Vsio svarovanno do naz ?????
    Kir su tuom valstybinėm statybomis Klaipėdoje ns stringa? Ogi stringa visur!! Kaip ten su mokykla Kretingos g.? Stringa! Viadukai Vilniaus pl.? Stringa! Skulptūrų parkas? Stringa! Maźiau galimai vogti reikia gal?

  2. Anonimas parašė:

    Idomu ar bus panaikinti visi nereikalingi isvaziavimai i pagrindine gatve is dabar statomos gatveles?

  3. Sudmiestis parašė:

    nuo kada shulc yra zurnalistas? ka jis raukia , kam dirba , liaudis juo netikti , tai netikras pranasas

  4. Pilietė parašė:

    Ta „gatve”ne tik važiuoti negalėjai,bet ir su guminiais batais nepraeidavai.O tie straipsniai tik tvoras nukėlusiems , naudingi.

  5. Nebagti darbai parašė:

    O kada Taikos pr. (šalia BIG) projektas bus užbaigtas ?- jau antras dešimtmetis baigiasi. Gal neimkite naujų projektų kol senų neužbaigėte – keturios gatvės ir viena jau perklojama ar ne per didelė prabanga?

  6. Pavyzdinga Foto parašė:

    8 kelio juostos niekam nereikalingui keliui.Taikos pr.miesto centre ties „Vetrunge”nervingai kamputyje rūko.Iki ko priveda tokie kompetetingi transporto avinai.

  7. Jonnis parašė:

    Koks skirtumas kokia iš kur nuotrauka, ir kiek kas kainoja? Svarviausiai, kad visiems gyliai px mūsų kokybiškas gyvebimas. 100% ten gyvenantys žmonės kokius kelis metus tokiame šude dar pragyvens.

    • Klaipėdietis parašė:

      Teisingai sakai Joni,nes ten negyvena nei dudorius nei Vaitkus.Jei gyventu koks aukštesnio rango klerkas,tai darbai eitu kaip per sviesta irgreitai.

  8. Egle parašė:

    Kodel nuotrauka “pries” visai ne is tos vietos, kuria dabar tvarko? Buvo siaubinga gatve, per kuria ziema ar lietinga rudeni neimanoma praeiti

  9. Simona parašė:

    Čia gatvė buvo numatyta dar sovietmečiu. Ar ji turėjo būti tokia brangi? Požėminės komunikacijos išbrangino. Jas vistiek kada nors būtų reikia tiesti.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Švietimas

Atnaujins keturių ugdymo įstaigų kiemus

440 tūkstančius eurų Klaipėdos savivaldybė įsipareigojo maksimaliai sumokėti už vienos mokyklos ir trijų vaikų lopšelių-darželių kiemų bei privažiavimų dangų remonto ...
2024-07-26
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Klaipėdos baseino broko byla suksis iš naujo

Dar 2019-aisiais prasidėjusi byla dėl naujojo Klaipėdos baseino defektų sugrąžinta į pirmąją instanciją – tokį sprendimą ketvirtadienį priėmė Apeliacinis teismas. ...
2024-07-25
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Ar karilionas tinkamai skambės dujų fabrike?

Nors nuo 1987 metų senojo Klaipėdos kariliono varpais muzikavęs Kęstutis Kačinskas vietos politikus ketvirtadienį įtikinėjo, kad varpai, perkelti į senojo ...
2024-07-25
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This